torstai 23. toukokuuta 2013

Seuraan pääsemisen vaikeus

Olen tosiaan tässä kevään mittaan kiroillut miten vaikea on päästä mihinkään seuraan. En edes tarvitse sitä treenipaikkaa juuri tällä hetkellä, vaan ainoa asia minkä tarvitsen seuralta on jäsenyys ja sitä kautta lisenssi. Olen lähetelly hakemuksia katselmuksiin muutamin kappalein ja yhteen katselmukseen jopa päästiin. Toiset seurat järjestävät vain alkeis- tai jatkokursseja ja järjestävät niitä varten katselmuksia, mutta nuo kurssit taas eivät ole sitä mitä tarvitaan. Erään seuran nettisivujen perusteella sai sen kuvan, että seuraan voisi liittyä ja sitten jonotella treenipaikkaa. Ehdittiin jo innostua kaverin kanssa, että liitytään molemmat sinne ja käydään sitten yhdessä treenaamassa itsenäisesti. No sieltä sitten ilmoitetaankin, että emme ota uusia jäseniä, sillä treeniryhmät ovat täynnä. No jos ei innokkaat uudet kisatyöntekijät kelpaa, niin ei sitten.

Asiasta toiseen - aloin kyselemään eri seuroilta niiden ulkokenttien vuokrauspolitiikkaa. Me kun treenataan aina hallissa, niin olisi hyvä päästä ulos treenaamaan ja eri kentille, sillä esteet on kuitenkin joka paikassa erilaisia. Sattumalta sitten joku mainitsi, että Citybelgeillä on hyvät esteet, josta sitten päättelin, että niillä on varmaan kenttäkin jossain. Laitoin ihan kyselyä kentän vuokraamisesta ja sieltä sitten kyseltiinkin, että haluanko liittyä jäseneksi, sillä ulkopuolisille kenttää ei vuokrata. Tilaisuus tipahti eteeni. :) Sitten kyselin lisää seuran jäsenyydestä ja lopulta odottelin malttamattomana milloin saan jäsenmaksulapun ja voin lunastaa lisenssin, sekä kentän avaimet. Parasta tosiaan on, että kentälle on matkaa meiltä n. 15 min autolla. Itsenäisesti saa treenata ja yleensä siellä on kai aika rauhallista.

Olin tuota ennen ottanut muutamiin seuroihin yhteyttä ja kysellyt miten heillä suhtaudutaan uusiin jäseniin. Sain sellaisen kuvan, että mikäli kisatuloksia olisi, voisi seuran jäsenyyden saada aika nopeastikin, mutta koska ei olla vielä startattu virallisissa kisoissa, niin pitäisi mennä katselmuksen kautta tai olla koejäsen useampi kuukausi, ennen kuin voisi lisenssin hankkia. Tiedän kyllä, että on joitakin seuroja, jotka lupaavat ottaa kaikki jäsenekseen, mutta ihmettelenpä vaan, kun täällä näitä seuroja riittää, että miten vaikeaa se on möllitasoisena tai kohta kisavalmiina päästä mihinkään. Tunkua toki on kaikkiin seuroihin on ja sen ymmärrän. Tuntuu silti epäreilulta, että suhteilla saattaisi hyvinkin päästä melkein mihin seuraan vaan heti. Jos ei suhteita ole, niin huonompi homma. Aika vaikea siis saada niitä kisatuloksia virallisista kisoista, jos ei halua edustaa rotuyhdistystä (mikä tuntuu aika tyhmältä) kun ei pääse mihinkään seuraan saadakseen lisenssin.

Täytyy kai sitten hankkia niitä kisatuloksia ja toivoa sitten, että niiden varjolla pääsisi jatkossa suunnilleen mihin tahansa seuraan. Jää nähtäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti