keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Jaakotuksia ja ansaesteitä

Siinä tiistain treenien teema. Ja olihan siellä putkijarrua ja pakkovalssia ja mitäköhän vielä. Alun 5 estettä oli vähän vaikeempi setti. Kun on oppinut tekemään takaakierron niin, että menee itse siihen esteen viereen, niin johan on vaikeeta lähettää koiraa kauempaa takaakiertoon.. Kun oppii yhden asian, niin sen soveltaminen ja monen eri ohjauskuvion peräkkäin tekeminen onkin jo haaste erikseen. ;) Radan alussa sain Kikiltä suoraa palautetta - se haukku mulle koko ajan. Ihan ymmärrettävää. En itsekään ollut tyytyväinen ohjaukseeni. Hiottiin sitä alkua sitten siinä muutamia kertoja ja palkattiin Kikiä. Alkoihan se sitten jossain vaiheessa sujua.. Olin niin kovasti toivonut, että kepit sujuisivat osana rataa, mutta ei ihan vielä päästy siihen. Satu kuitenkin antoi vinkin keppien aloitukseen, mikäli Kiki tekee muutaman väärän sisäänmenon. Laitettiin targetti ekaan väliin ja Satu seisoi tiellä niin, että Kikillä ei ollut mahdollisuutta mennä väärältä puolelta ykkösväliin. Tämän jälkeen se muisti oikean reitin ja meni muutamat toistot perään hienosti! Tätä vois käyttää kuulemma Kikillä aina, jos tulee virheitä. Että sille jää muistijälki ja se pystyy sitten toistamaan oikein. Sinänsä väärältä puolelta sisäänmeno ei ollu niin paha juttu, näin asian positiivisesti, sillä toka vikan välin ongelmaa ei nyt näkynyt (Kiki ei enää katsoa mua toka vikassa välissä, et tulisko se palkka). Kun Kiki pääsi kepeissä alkuun, niin sen vauhti vaan kiihtyi keppien loppua kohden ja hyvin kesti mun juoksevan vieressä. Ihan kohta kepit on valmiit! Huippua!

jaakotuksia video
(Video linkkinä, youtube ei jostain syystä toimi..)

Vielä keinua ja keppejä onnistuneesti
video

Toki keppien sisäänmenoja ja kaikenlaisia kuvioita pitää vielä harjoitella. Mutta olen silti niin tyytyväinen, että kepit on todella hyvällä mallilla! Ei enää paljoa puutu. Kannatti luottaa valmentajaan ja panostaa treeneissä keppeihin. Itse kun en kuitenkaan olis osannut tai tiennyt millä metodilla ne kepit kannattais opettaa. Ja kepit olis varmaan olleet paljon aikaisemmin valmiit, jos en olis itse mennyt sössimään ja paineistamaan Kikiä liikaa.. Näin siinä käy kun osaamattomat treenaa.

Nyt polttelis kovasti mennä mölleissä kisaavien radalle kokeilemaan keppien sujuvuutta. Toisaalta siinä on se huono puoli, että kisaavien radan vaikeus voi olla mikä tahansa. Täytyy katsoa jossain kisoissa minien rata ja päättää sen perusteella mennäkö vai ei. Hyvin voitais mennä kisojen ulkopuolisena, niin voisin sitten palkata ainakin keinun ja vaikka kontaktitkin.

Mun harjanvarsikepitkin on valmiina, joten nyt mulla on täysi 12 kepin setti! Pitää vielä miettiä uskallanko rei`ittää meidän kerrostalon pihaa noilla 6 harjanvarsikepillä (+kuusi telineessä olevaa keppiä) vai pitääkö lastata kepit autoon ja suunnata lähiniitylle kepittelemään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti