sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!

Ihmisillä uusi vuosi vaihtui etelän auringon alla ja Kiki sai olla hoidossa lellittävänä. Näytti se kuitenkin iloinen olevan meidän mennessä hakemaan.

Tälle vuodelle on suunnitelmissa päästä keväällä tai kesällä ensimmäisiin virallisiin kisoihin. Sitä ennen pitäisi kyllä käydä möllikisoissa muutamia kertoja ja hioa kontaktit vielä varmemmiksi. Näyttelytreeneissä olisi myös hyvä käydä, jotta Kiki saisi edelleen käpälöintiharjoituksia. Muita suurempia suunnitelmia ei ole sen lisäksi, että liikutaan Kikin kanssa paljon ja monipuolisesti.

Ennen matkaa pääsimme yksityistreeniin perjantaina 28.12. Aiheena edelleen kepit. Näytin Sadulle videon kepeistä. Kokeiltiin heti sitten 12 keppiä ja Kiki kyllä tajusi homman nimen, vaikka saattoi 6. kepin kohdalta mennä ohi, mutta jatkoi sitten pujottelua hienosti kun hoettiin "kepit, kepit". Sadun mielestä Kiki kyllä osaa kepit, mutta suoritusvarmuutta pitää vielä saada.
Sain vinkiksi:
- sano kepit kerran ja sitten tueksi 6. kepin kohdalla ja lopussa, JOS tarvitsee (ei hoeta turhaan keppejä vaan käytetään kannustamiseen silloin kun tarvitsee)
- vielä on hyvä harjoitella keppejä ihminen molemmilla puolilla kävelemässä
- itse voisin olla keppien vasemmalla puolella ja joku kaveri oikealla puolella (tätä vaihdellen, voi aloittaa helpommasta eli minä oikealla puolella ja sitten vaihtaa)
- seuraavana on hyvä muuttaa omaa rytmiä -> kun tehdään muutoksia voi tueksi laittaa ekaan ja vikoihin väleihin verkot /ohjurit ja niitä häivyttää, kun muutos ei häiritse koiraa enää
- ensin voisin siis itse lisätä hieman omaa kävelytempoa, kunnes pääseen hölkkäämään
- jossain vaiheessa voisin jättäytyä kokonaan taakse
- etupalkkaa voisi käyttää, jos on palkkaaja
- yhden esteen kautta kepeille, jotta Kiki oppii hakeutumaan kepeille

- palloa ei saa käyttää, Kiki odottaa sen lentämistä aivan liikaa, eikä keskity tekemään
- oli palkka mikä tahansa -> se kaivetaan taskusta vasta kun koira on suorittanut kepit kokonaan

Oli kyllä hyvät treenit! Olin niin iloinen, kun Kiki näytti osaavan kepit, eikä häiriintynyt pienestä rytminmuutoksesta. Samoin lähetin Kikin putken ja hypyn kautta kepeille, eikä siinäkään ollut mitään ihmeellistä. Nyt pitäisi vissiin samalla innolla ottaa seuraavaksi keinu työn alle ja samoin kontaktit.

Olemme menossa Sanna Lehtosen pitämälle agilitykurssille ja siellä toivoisinkin kontaktien harjoittelemista. Sanna pitää agiviikonlopun 19-20.1 ja mulla onkin peukut pystyssä, ettei juoksut ole juuri silloin! No eihän niitä voi koskaan ennakoida..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti