keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tosikko koirauimalassa

Kiki on hyvin työorientoitunut koira. Silloin kun tehdään, niin tehdään täysillä. Olimme eilen koirauimalassa ja Kikin kaverina oli labbis Choco. Chocoa olis kovasti kiinnostanut seurustella Kikin kanssa uinnin lomassa, mutta Kiki irvisteli takaisin ja paloi halusta päästä uudestaan uimaan. Choco joutui tyytymään uimiseen seurustelun sijasta. Yksi syy Kikin uinti-innokkuuteen on myös aivan paras poro! Poro-vinkulelu on Kikin lemppari! Sillä saa leikkiä vain uimalassa. Vinkuleluja meillä ei muutenkaan paljon ole kotona, tai ehkä jotkut lelut ovat joskus vinkuneet, mutta eivät vingu enää. Mistäköhän johtuis?! Hyvinkään uimala oli kyllä hieno paikka. Allas on 16 metriä pitkä, kun Helsingissä 8 m. Kikille piti uimalan hihnan kanssa opettaa, että tuolla voi uida altaan päästä päähän. Kiki teki itsenäisesti niin kuin on tottunut - haki lelun ja kääntyi heti tulosuuntaansa. Tuolla se sitten oppi, että allasta voi uida päästä päähän ja onhan se paljon rankempaa ja pitkäkestoisempaa uimista. Hyvinkäälle on meiltä n. 45 minuutin ajomatka, että ei tuolla nyt ehkä ihan joka viikko viitsi käydä, mutta silloin tällöin voisi hyvin käydä kaverin kanssa, niin ei ole tylsää yksin ajella.


Eilen olikin Kikillä teholiikuntapäivä! Illalla menimme vielä koko porukalla hölkälle ihmisten kuntoa kohottamaan. Kiki sai tulla mukana valjaissa ja juoksuvyössä itse valitsemaansa vauhtia, kunhan mukana pysyi. Illalla oli havaittavissa pientä väsymystä koirassa. Viimeistään tänään uskoin, että Kiki todella oli väsynyt, sillä meillä oli poikkeuksellisesti makuuhuoneen ovi auki päivän, eikä Kiki ollut käynyt edes maistelemassa sängyn päätyyn unohtunutta rasvapurkkia. Syksyllä Kiki keksi maistella mun tyynyä, joten siksi makuuhuoneen ovi on ollut kiinni Kikin yksinollessa. Eihän se varmasti joka päivä tyynyä maistelis tai keksisi mitään muutakaan, mutta parempi estää "tilaisuus tekee varkaan" -hetket niin ei tarvitse sitten harmitella jälkeenpäin.

Tänään käytiin päivällä niityllä lenkillä. Harmi ettei enää ole kunnon lumihankia kahlattavaksi asti.

4 kommenttia:

  1. Ai olitte Hyvinkäällä! Se on kyllä kiva paikka :) Meilläkin muuten on sellainen poro-lelu, pitääkin muistaa ottaa se uimalaan mukaan. Tosin nuo ovat into piukassa mistä vaan, mitä viskon veteen :D

    VastaaPoista
  2. Kun ollaan käyty Helsingissä, niin osasi kyllä arvostaa Hyvinkään isoa allasta. Vaikka kyllä se Helsingin allaskin varmasti kuntoa kohottaa. :) Kiki tykkää vinguttaa poroa aina altaan reunalla, siksi se on niin kiva! Katselin muuten, että ATT järkkäis möllikisoja tässä talven ja kevään mittaan kerran kuussa. Varmaan jotkut kisat ovat sopivana päivänä, niin ilmoittelen sitten kun ollaan tulossa sinne! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, tervetuloa tännepäin, vaikka matkaa kertyykin!

    Me oltiin tänään uimassa, mutta poro ei ollut "uintilelu" ollenkaan! Vaikka vingutin sitä. Meillä on muutama oikea vesilelu ja sitten lainataan uimalan leluja myös.

    Kyllähän pienemmässä altaassa kunto toki nousee ja hyvä että on edes pieni allas kuin ei allasta ollenkaan! Mietin kyllä, että jahka tässä kevät koittaa, voisin rahdata koirat Hyvinkäälle ihan vaihtelun vuoksi. Täältä ajaa semmoset vajaa pari tuntia sinne.

    VastaaPoista
  4. Sun koirat ei sitten innostuneet vinkulelusta.
    Ei tuo matka Lietoon niin pitkä ole, sillä möllikisoja ei niin paljon järkätä. Katsoin, että 1,5 h kestäis matka sinne.
    Ja tervetuloa tännepäin uimaan!

    VastaaPoista