lauantai 26. tammikuuta 2013

Perjantaina tehtiin rataa

Se ei kyllä tällä kertaa sujunut kuin tanssi. Ilmeisesti pitää joku tasapaino olla, kun torstaina Kiki teki keppejä niin hienosti, niin tällä kertaa sitten mä en osannut ohjata sitä radalla.. Ensin piti hioa sokkarit kuntoon, kun jäin varmistelemaan niitä ja silloinhan sokkarit menee auttamattomasti pieleen. Seurava kompastuskohta oli suoran putken jälkeen hyppy, jossa olis pitänyt tehdä jaakotus, no sehän meni aivan pieleen.. Olin auttamattomasti myöhässä putken jälkeen ja eikä siitä tiukasta käännöksestä sitten tullut mitään. Hypyn jälkeen piti jatkaa puomille, jonka vieressä oli putki. No koirahan ampu putkeen, koska en ohjannut loppuun asti puomille (jolloin olisin myös blokannut putken suun), vaan olin kiireessääni jo juoksemassa puomin loppuun.. Kas kun sitä koiraa ohjasi huolellisesti puomille, niin johan se sinne meni. Suoran putken jälkee tuleva hyppy meni paljon paremmin, kun tein ihan vaan peruskäännöksen ja silloin mulla oli myös hyvin aikaa saattaa koira puomille. Mä en selvästikään vielä tiedä, milloin voin luottaa koiraan, että milloin se menee vähän huonommallakin ohjauksella haluamaani suuntaan ja milloin ei.. Ja eihän sen tarvi mennäkään, jos ohjaan huonosti.

Tässä on radan alku. 2on-2off -harjoittelu on vielä kesken, joten sen takia Kiki on puomilta lähtiessään vähän hämillään. Hienosti se kuitenkin pysähtyi ja lähti vasta vapautuskäskyllä. Kontaktien hiomista jatketaan niin, että pikkuhiljaa lisään itselleni vauhtia ja Kikin tulee jäädä kontaktille vapautuskäskyyn asti. Kotona harjoittelen niin, että heitän lelun valmiiksi kauemmaksi sohvatyynyistä (joilla harjoitellaan, takajalat tyynyillä, etujalat maassa) ja vapautan Kikin lelulle. Jos se lähtee liian aikaisin, niin otan sen uudestaan sohvatyynyille, eikä väärästä suorituksesta tule palkkaa.

Tässä sitten radan loppu. Pussin jälkeisen käännöksen teen taas peruskäännöksellä, ja sillä se sujuu kivasti. Puomin jälkeinen ennakoiva valssi on taas sellainen roiskautus..

Treenien jälkeen mentiin ryhmäläisten kanssa pellolle, jossa koirat sai juosta. Vähän aikaa siellä käveltyämme olin jo kutsumassa Kikiä luokseni, kun se selvästi ärsytti kaverin koiraa räksyttämällä toisen naaman edessä. No en ehtinyt ajoissa, joten rähinähän siitä tuli. Saatiin koirat irti toisistaan ja hetken Kiki sai kulkea remmissä, kunnes päästin sen taas vapaaksi. Kiki tajusi antaa tilaa rähinäkaverilleen, eikä mennyt lähelle toista, joten ehkä Kiki oppi tästä jotain. Täytyy olla tarkempi Kikin räksytyksen kanssa ja ottaa se jatkossa hihnaan jäähylle, kun näyttää tunteet kuumenevan liiaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti