keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kadotetut kuvat

Nyt se sitten selvisi. Sain soiton eläinlääkäriltä, että olivat tällä viikolla saaneet tietää kuvapalvelun hukanneen Kikistä otetut kuvat. Tai ehkä ne eivät olleet ikinä saapuneet kehitettäväksi. Nyt kuitenkin kuvapalvelu kehittää ne ja lähettää kennellittoon. Ehdin jo ihmetellä, että miksei tuomiota ole kuulunut, tai edes maksua peritty.. Samalla pyysin eläinlääkäriltä kuvat cd:lle ja kävin ne jo hakemassakin.


Esittelen teille siis: Kikin epämääräinen lantion alue.
Mielenkiinnolla odotan osteopaatin kantaa tähän. Nyt olen Kikiä jumppauttanut ahkerasti, sillä mun mielestä vastakkaisten raajojen nostossa se varaa paljon huonommin oikeaan takajalkaan, kuin vasempaan. Kuvassa dx (dexter latinaksi =oikea) on ehkä se enemmän vino (?) ja voisikohan se tarkoittaa, että oikea puoli on hieman heikompi? Hyppytekniikassa tehtiin ympyrällä kolmen maassa olevan riman avulla kaartumista ja siellä myös huomasi, että vasen kierros (eli kun koiran vasemmat jalat ovat ympyrän sisäpuolella) on Kikille paljon helpompi. Eikä tuossa harjoituksessa koira siis edes hypännyt, vaan tarkoitus oli astella rimojen yli ja kaartua. Vasempaan kierrokseen Kiki lähti laukkaamaan, oikeaan kierrokseen ei. Oman ratsastusharrastuksen kautta miellän nää jutut nimenomaan niin, että kun sillä takasisäjalalla on enemmän painoa, on se vaativampaa sillä heikommalla puolella olla sisätakajalkana.

Tälläisiä pohdin flunssaisena. Samalla Kiki joutuu tyytymään haistelulenkkeihin, namien piilotuksiin ja muuhun aktivointiin kotona, kun pitkiin lenkkeihin ei musta nyt ole. Huomenna kuitenkin itsenäiset treenit aksaa. :)

3 kommenttia:

  1. No jopas jotakin, että kuvat olivat kadoksissa! Hyvä kun löytyivät.

    En osaa ottaa kantaa jalan lihasheikkouteen (huonommin varaaminen tosin kertoo heikommista lihaksista), mutta kyllä koiralla "luonnostaan" voi olla toiseen suuntaan meneminen vahvempaa (helpompaa) kuin toiseen ilman, että kyseessä on varsinainen lihaksiston heikkous. Tuli jossain agiharkoissa esiin tämä asia.

    Incalla on selvä ero siinä, kun etutassut ovat paikoillaan ja takatassut liikkuu sivuttain ympäri. Vasemmalle se menee paljon nihkeämmin, oikealle se pyörii oikein sujuvasti. Se ei kyllä nähdäkseni johdu lihasheikkoudesta, vaan jotenkin sen on helpompi askeltaa oikealle tuossa liikkeessä.

    Sanoin Piiralle, että melkein tulee välillä hysteerisesti tarkkailtua koirien olemusta, mutta hänen mielestään se on vaan hyvä, että koiraa tarkkailee. Oppii huomaamaan mahdolliset muutokset. Tosin helppoa se ei ole.

    VastaaPoista
  2. Se on totta, että koira voi luonnostaankin olla toispuoleinen. Suurin osa ihmisistäkin varmaan on. :) Täytyy kysellä fyssarilta, että onko nyt syytä sitten treenata heikompaa puolta enemmän, jotta se kehittyisi paremmin.
    Mukava tietää, että Incallakin on eroja.

    VastaaPoista
  3. Minä treenaan Incan sitä puolta enemmän, mikä sujuu huonommin. Joo ja jos ihmistä syynättäisiin yhtä tarkkaan kun koiria, niin yhtään ainoata "tervettä" ihmistä tuskin löytyisi :D Kaikilla on jotain toispuoleisuutta vähintään!

    VastaaPoista