maanantai 22. lokakuuta 2012

rally-tokoilua, keppitreeniä, hoitokoirailua ja metsälenkkiä

Siinä Kikin viime viikon loppupuoli. Rally-tokoiluhan lähti siitä, että meidän agilitykaverit ovat menossa Rally-tokon sm-kisoihin joukkueena, kun kisat kerran täällä lähellä on ja onpahan sitten osallistuttu oikein sm-kisoihin ;). No yksi koirakko puuttui joukkueesta peruuntumisen vuoksi, joten me sitten Kikin kanssa ilmoittauduttiin vapaaehtoisiksi kokeilemaan rally-tokoa (ja kisoistahan on tunnetusti hyvä aloittaa lajiin tutustuminen). Kiki osaa perusjutut seuraamisesta, mutta ei enempää. Treenailin kotona seuraamista, joka meni ihan ok. Omatoimitreeneissä torstaina kokeilin sitten seuraamista agilityhallissa, ja eihän siitä tullut yhtään mitään. Ei voi pieni koira ymmärtää, että agilityhallissa pitäisi koota ajatukset seuraamista varten. Kiki oli aivan intopinkeenä. Raukka odotti aksaamista. Olin jo aikaisemmin miettinyt lainakoiraa rally-tokoon. Lainakoira Isabella kun osaa jo seuraamiset ja muut tarvittavat temput, niin tässä tilanteessa ohjaaja pääsee helpommalla. Kisathan ovat siis jo kuukauden päästä. Ei riitä mun eikä Kikin into hioa seuraamista ja muita juttuja, joten vaihdoinkin Kikin sitten Isabellaan. Taisin ehkä miettiä pienen pääni sisällä opettavani Kikille rally-toko juttuja ihan rauhassa.. Saa nähdä. Tällä hetkellä olen agility-innostuksen pauloissa. Ensi viikolla alkaa toiset viikkottaiset ohjatut agitreenit Agility Akatemiassa.

Kikin kanssa tehtiin omatoimitreeneissä keppejä. Kiki on tehnyt vain verkkokepeillä ja kyselinkin meidän ohjaajalta, että toimiiko ohjurit samalla tavalla. Periaatteessa joo, mutta huomasi kyllä, että ne oli Kikille aivan uusi juttu. Verkoista kun ei pääse läpi/yli/ali niin kuin ohjureista.. Opetin sille siis että ohjureiden sisäpuolella olisi mentävä. Seuraavaksi jatketaan ohjureilla ja yksi kerrallaan ohjurit pois. Verkoillahan se menee jo aika hyvin ja verkkoja saa ottaa osan poiskin. Jäikö mainitsematta että vauhtia riittää kepeilläkin, se ei liene yllätys:).

Kiki pääsi `mummin` luo hoitoon. Siellä odotti uusi lelu, lahjontaa ilmassa. No ei huolta, Kiki tuhosi lelun hyvin nopeasti ja saikin sitten kuulemma seuraavana päivänä uuden lelun. Olivat vissiin käyneet yhdessä eläinkaupasta valitsemassa. Eläimiä ja lapsia voi näköjään yhtälailla lelliä, kun ne eivät ole omia.:D

Sunnuntai menikin sitten lenkkeillessä. Ensin käytiin Kikin uuden koirakaverin ja tämän omistajan kanssa metsässä kahlaamassa mutalätäköissä. Koirilla riitti vauhtia! Kiki pääsi pesulle lenkin jälkeen. Illalla lähdettiinkin vielä ranskiksen ja sen omistajan kanssa toiselle lenkille merenrantaan. Syyspäivästä voi hyvin nauttia harmaudesta huolimatta, kun on hyvää lenkkiseuraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti