torstai 29. toukokuuta 2014

Ohjaajan töpeksimisestä huolimatta tiimityö parasta a-luokkaa!

Taas melkein kuukauden kisatauko. Siinä sitä tulee nälkä päästä kisaamaan. Varsinkin kun Kiki on jälleen oma itsensä. Kai ne oli vaan sitten juoksut jotka aiheuttivat sille hieman löysyyttä. Kilpparikokeet otettiin ja niissä T4-arvo oli liian korkea. Se oli 70,7 kun viitearvojen yläraja on 53. TSH sen sijaan oli normaali eli alle 0,3 (viitearvon yläraja 0,5). Kikillä ei siis ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, jota perroilla jonkun verran on. TGA arvo, joka kertoo riskin sairastua hypotyreoosiin puuttuu vielä. Parin kuukauden päästä kontrolloidaan nuo arvot, jospa se T4 laskisi.. Ruokavaliosta pois broilerinkaulat ja sen tyyppiset, koska ne voi nostaa. Tai sitten sitä voi nostaa mikä vaan..

Itse asiaan. Hiiden Haukkujen kisat ja tuomarin Esa Muotka. Mulle on jäänyt ekasta ykkösen radasta mieleen Muotkan vaikeat keppikulmat ja ansaputket. Ykkösille se oli mun mielestä tosi vaikea rata. Näissä kisoissa oli ekana hyppyrata. Näytti aikamoiselta pyöritykseltä ja koko ajan takaakiertoa. No ei siinä sitten muuta kuin yrittämään. Eikä se ollutkaan niin vaikea mitä olin ajatellut! Sehän oli itseasiassa kiva rata! Kikillä oli vauhti päällä ja se imi ja haki oikeat esteet tosi hyvin. Mulla vaan sellainen olo että etenen kuin täi tervassa. Tehtiin kuitenkin työtä tiiminä, enkä varmaan ollut aivan tukkeena Kikin etenemiselle, kun se liikkui niin kivasti. Valitettavasti yksi rima tippui, olin varmaan vähän sen tiellä ohjaamassa. Henkinen nolla siis, niin kuin joku sanoi. ;)
Tässä ratapiirros:
 Tuloslista kertoi että vauhti oli hyvä. Toiseksi nopein aika! Jeejeee!! Etenemä 4,11 mutta toi oli kyllä todella kiemurainen rata.

Ratapiirrokset olivat esillä, joten minien mennessä hyppyrataa sai tutustua jo etukäteen ratapiirrokseen. Aika kiva juttu! Varsinkin kun lähdettiin neljänsinä, niin rataantutustumisesta oli kiire hakemaan koiraa. Toka rata, agirata näytti tosi kivalta ja sujuvalta. Aa kahteen kertaan. Ja mitä mä sitten teen siellä radalla. Kiki hakee kepit, mä otan sen pois kepeiltä ja lähetän sen uudestaan väärältä puolelta sisään!! Kilttinä koirana se menee väärältä puolelta ja jatkaa loppuun asti! Katoin sivusilmällä että Esa näytti HYL ja mietin että miten niin. Kunnes sitten maalissa tajusin asian. AAARRGGHHH! Miten voin olla niin törppö että en tiedä kummalta puolelta kepit mennään! No onneksi tajusin asian vasta maalissa, sillä tehtiin hyvä rata muuten. Kiki eteni taas kivasti ja tuli ohjauksiin mallikkaasti. Niin ja kesti persjätön kepeillä kisoissakin. Mun ohjaus kyllä valui tokan aan jälkeen todella paljon ja loppurata oli kalastelemista, mutta ihan hyvää silti. Erittäin paljon pänni loppuverkkoja tehdessä että miten sitä voikin sössiä noin. No positiivisesti ajateltuna parempi sössiä tavallisissa kisoissa eikä jossain arvokisoissa. Tuskinpa teen samaa virhettä uudestaan! Koirat pääsi sitten lohdutukseksi metsään juoksemaan vapaana jäähkälenkillä.
Vika rata vaikutti jälleen kivalta. Muutama kohta missä pitää olla tarkkana. Vikan aan jälkeistä ohjausta putkeen mietin, olisin tehnyt siihen valssin jos olisi ollut nolla alla. Päästiin nollalla esteelle nro 11 asti, sitten olin vähän liian ajoissa kiirehtimässä ja Kiki luki mun liikkeen että tule mukaan, vaikka olisi pitänyt mennä takaakiertoon. Tää on sitä rytmitystä. Koska on kiire ja koska ei.. Vaikeampi kohta siitä, että tullaan lujaa putkesta ja ohjaan sivulleni, eikä niin että Kiki tulis mun takaa ja siitä ohjaisin sen takaakiertoon. Tämän radan sain videolle (kiitos Iiris!) ja hyvä että sainkin. Keinu oli muuten aika tehokkaan näköinen. Vikan aan jälkeen päätin tehdä vedon, koska oli hylky alla. Ja kuten videosta näkee Kikihän otti kontaktivirheen. Johtuuko siitä että olin niin paljon sivussa, koska aiemminhan se on tullut aina aan loppuun asti, vaikka olenkin kisoissa sen vapauttanut heti. Kisoissa voin edelleen juosta ja vapauttaa lennosta, kun treeneissähän pari viikkoa sitten se jäi aalle hengaamaan eikä lähtenyt liikkeelle vapautuksesta. Vaati silloin mun liikkeen pysäyttämisen ja uudelleen liikkeelle lähdön. Juuri tässä hetki sitten mietin että pitäisikö vaan kokeilla opettaa juoksu-aa sillä että madaltaa aan ja vapauttaa esim. pallon perään. No jos tälläsiä loikkia alkaa tulemaan niin silloin alkuperäinen suunnitelma boxin kanssa opettamisesta vaikuttaa paljon järkevämmältä. Ja ehkä se on muutenkin järkevämpi koiralle jolla on ollut 2on2offit. Ehkä selkeempi, kun siinä tehdään pohjatyötä tasaisella niin paljon, että rikkoo kaavaa varmasti kun siirtää sitten aalle.


Tuloksena siis rimavitonen, HYL ja HYL. Oli kivaa kisata ja jäi hyvä fiilis Kikin draivista ja meidän tiimityöstä! Tästä on hyvä jatkaa. Kisaamisen nälkä on iso. Maanantaina päästään Purina Openiin. Sitten Kiki saakin taukoa yksittäisiä treenejä lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti