keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hei mä lennän taas!

Eilen oli niiin mahtavat treenit! Kiki oli taas täysin oma itsensä ja kaikki vaan sujui! Tehtiin yhdessä aksaa tiiminä.

Aloitettiin puomitreenillä. Pari kertaa hetsaten ja Satu puomin päässä kontaktilaudan kanssa. Kiki tuli aika kivasti, ei nyt täysiä mutta aika lujaa kuitenkin.
Hyvin huomasi miten se tästä puomitreenistä innostui. Sen rallatessa lelun kanssa hetken itsekseen tuli se tarjoamaan kontaktilaudalle menoa, sai siitä palkan. Toisen kerran se kipitteli itsekseen puomia, no sai palkan taas. Voisin kuvitella että puomin arvon nostaminen toimisi vauhdin,  mutta myös puomi- putki erottelun vahvistajana. Kiki kun tykkää putkista ja niihin on muutenkin helpompi ohjata, niin ei yhtään haittaa että se valitsisi putken sijasta puomin erottelussa.

Kokeiltiin niistoa kepeille ensin namilla palkaten. Kiki otti namin ja jatkoi tyynesti pujottelua aivan oikein. Varmaan ihmetteli että miks se tunkee namia mun suuhun kesken kaiken. Ei ollut mikään juttu Kikille tuo ohjaus. Tämä oli kyllä hyvä havainto, koska tällä hetkellä Kiki ei edelleenkään kestä takaaleikkausta kepeille. En ole sitä päässyt harjoittelemaan, sillä nyt on ollut sen verran paljon ohjattuja treenejä että itsenäisten treenien ohjelma on jäänyt hyvin niukaksi. Kikillä toimii paremmin vähemmän on enemmän ajatus agilityssä.
Keppien jälkeen kokeiltiin paria erilaista tapaa ohjata. Ensin kutosesteelle takaakiertoon heitto + päällejuoksu ja siitä jatkaen seiska, putkeen vedon avulla. Toimi. Paitsi tossa niisto-keppivideolla tulee ohi takaakierto-päällejuoksusta, mutta muilla toistoilla toimi oikein kivasti. Sitten Satu halusi että otan kutosesteen pakkovalsilla ja teen seiskaesteelle sokkarin ja sitten vielä kasin ja putken väliin sokkari. Ja mä ehdin ja se toimi tosi kivasti! Tästä tuli hyvä fiilis. Voidaan kokeilla erilaisia ohjauksia ja Kiki tekee nätisti kaiken. No niinhän se aina tekee! Jälkeenpäin vasta tajusin, että en edes muistanut ajatella pakkovalssissa mokailun mahdollisuutta. Takaraivoon on jäänyt naputtamaan kisoissa mokaamani pakkovalssi, kun huitasin vaan enkä ohjannut kunnolla, jolloin Kiki tuli syystäkin ohi. Ehkä se pakkovalssi-mörkö on nyt nujerrettu ja muistan jatkossa tehdä pakkovalssit huolella?
Lili sai Kikin treenin jälkeen harjoitella taas hihnassa kiinni seinässä odottamista. Palkkaa sai nätisti odottamisesta, ei riekkumisesta. Kyllä se alkaa jo hahmottamaan mitä siltä vaaditaan. Hetken kun jaksoi odottaa nätisti vaikka kävinkin kauempana oli sen vuoro päästä tekemään jotain kivaa. Leikittiin kahden lelun leikkiä. Kokeilin myös kestääkö se odottaa paikallaan mun heittäessä lelun pienen matkan päähän. Kivasti kesti, tosin autoin vielä käsiavulla vahvistamalla paikka -komentoa. Leikkimisen jälkeen sai taas hetken harjoitella rauhassa odottamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti