sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lili näytelmissä

Hirveen nopeeta menee viikot ohi. Treenattu ollaan jopa liikaakin, joten siitäkin syystä kirjoittaminen tuppaa jäämään. Eikä ole edes tullut videoitua treenejä, joten kuka nyt pelkkää tylsää sepustusta jaksais lukea.

Kikin kanssa alunperin ajattelin mennä tänään kisoihin, mutta koska se on ollut mun mielestä juoksujen jälkeen jotenkin hieman "löysä" niin jätin sitten ilmoittamatta. Huomenna onkin kauan odotettu fyssarikäynti Patricia Hirnin luona. Mielenkiinnolla odotan mitä palautetta koirat saavat.
 Eilen oli kuitenkin Lilin näyttelybedyytti! Lili täyttyi eilen 7 kk ja siksi pääsi palveluskoirien näyttelyihin pentuluokkaan 7-9kk. Tarkoituksena oli että Lili saa kokemusta ja että kasvistäti esittää Lilin. Ja Lili oli niin hieno! Se ravasi hienosti ja pönötti hienosti. Se on kyllä niin hönö otus. Siellä se meni kasvistädin kanssa, enkä usko että sille edes tuli mieleen katsella missä mä olen. Se on vaan niin  hönö *sydän*! Ihana pieni hönö! Kasvistäti sanoi että tuomari oli tykännyt Lilistä hirveästi. Yllättäen Lilin voitti kuitenkin paljon isompi ja hieman vanhempi narttupentu.

 Tuomarina Paula Rekiranta. Arvostelu: 7 kk. Tasapainoisesti kehittynyt narttu pentu. Vielä hieman kapea kallo, hyvä kuono osa. Hyvä kaula ja ylälinja. Ikäisekseen erinoimainen runko. Hyvä karvapeite. Tehokkaat liikkeet.
Lili sijoittui 2/2 (tän vois varmaan ilmaista jotenkin hienosti näyttelytermeillä mut en osaa ;)) ja sai kunniapalkinnon. Kunniapalkinnon saaneet saivat valita näytillä olevista kirjoista ja koska kyseessä palveluskoiratapahtuma kirjat liittyivät pk-kokeiden osa-alueisiin. Valitsin jäljestyksesta kertovan artikkelikokoelman.
Palkinnoksi Lili sai leikkiä ruusukkeella.  En voi olla hehkuttamatta Liliä lisää. Se on niin ihana tyyppi, kun sen kanssa kaikki on helppoa ja kivaa. Ei tarvi turhaan stressata mistään, sillä se tykkää kaikista. Toisia koiria se edelleen moikkaa heittäytymällä ensin selälleen. Sitten kyllä alkaa komentamaan haukkumalla jos ei toinen tajua alkaa leikkimään.

Näyttelyn jälkeen änkeydyttiin hetkeksi Liliä 4 kuukautta nuorempien pentujen pentutreffeille. O- ja P-pennut olivat kokoontuneet Purinan pihalle. Lili oli ihan fiiliksissä kun huomasi olevansa isompi ja alkoi tietysti komentaa toisia haukkumalla. Siihen piti puuttua, kun toiset säikähti. Sen jälkeen sitten yhteiset leikit löytyi. Ja miten sattuikaan että 1/6 pennusta oli rymyämässä parkkiksen viereisessä likaojassa. Kenen pentu se olikaan. Tietenkin mun! Olin vähän kade kun nuo 3 kuukauden ikäiset pikkupennut tottelivat hienosti luoksetulokutsua ja mun pieni monsteri ei.. Puolustukseksi voin sanoa että kyllä Lilikin sitä totteli paremmin pikkuisena! Mä oon vaan iloinen että se on rohkaistunut niin ettei aina kuule mun huutelua. Ollaan kyllä tiedostettu tää pieni puute luoksetulotaidoissa, mutta kun Lili on niin kiltti, ettei se kauas lähde ja vapaana ollessaan tulee koko ajan tarkistamaan missä me ollaan, niin on vähän jäänyt kunnolla opettaminen. Vaikka toki vapaana ollessa paljon edelleen sitä palkkaan luoksetulosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti