tiistai 18. kesäkuuta 2013

Leijeröintiä

Ihan ensin alkuun pitää todeta, että olipa kiva seurata viikonloppuna agilityn sm-kisoja. Olin sunnuntaina katsomassa osan minien finaalista ja medien finaalin kokonaan. Vitsi mikä tunnelma! Niin hienoja suorituksia ja niin pienestä kiinni jääviä suorituksia. Ehkä mekin joskus ollaan noissa karkeloissa! Seurasin vielä streamista kisoja kotikoneelta, jotenkin vaan ratojen katseleminen oli tosi koukuttavaa. Toivottavasti myös opettavaista.

Tänään siis treeneissä oli ohjelmassa leijeröintiä. Sitä ollaan tosi vähän tehty, mutta päätettiin kokeilla meniskö Kiki putkesta toiseen putkeen mun ollessa puomin toisella puolella. Ja sinnehän se meni. No problem. Kuulemma oli hyvää menoa meillä heti alusta asti. Vauhtia riitti. Keskityin niin juoksemiseen, että sitten unohtui rytmittämiset. Ei ehkä ole paras ohjausvaihtoehto juosta putken suun viereen odottamaan ohjatakseen koiran siitä putkeen. Toimihan se, ei sillä, mutta kun mulle on helpompaa liikkua ja samalla saan rytmitettyä ja autettua seuraavan esteen suoritusta. Kikin meno on varmaa ja se osaa paljon juttuja. Jatkossa meidän pitää kehittää Kikin itsenäisyyttä, niin että mä voin ohjata kauempaa, jolloin saan itse aikaa. Videolla näkyykin kun puomilta putkeen ohjauksessa Kiki ei mene putkeen. Aiemmilla kerroilla kyllä meni, mutta ei kuulemma ole vahvistettu Kikille tuollaisia ohjauksia, joten ei mikään ihme jossei se mene kun alkaa olla vähän väsynyt. Loppuun sitten palkattiin mun painonsiirron avulla putkeen lähetystä, Kikille lelu putkesta ulos tullessa. Tämä menee myös treenilistalle.

leijeröintiä


Olipa taas hyvät treenit. Musta tuntuu koko ajan enemmän et toimitaan Kikin kanssa yhteen tiiminä. Kunhan itse kehityn ohjaajan niin koira kyllä tekee ja tulee mukana. Ilmeisesti treenit ei riittäneet väsyttämään Kiksua, kun se tuossa kaivelee lelulaatikkoaan ja pureskelee vuorotellen eri leluja. Treenejä ennen lämpättiin metsässä ja sama treenien jälkeen. Muuten onkin ollut sitten rauhallinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti