sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kirkkonummella mölleissä

Nyt kun kerran kerätään kokemuksia, niin kerätään kunnolla. Mentiin Kirkkonummen KKK:n kisoihin, kun se on taas erilainen paikka ja eri esteet, tulee hyvää harjoitusta. Tavaksi en aio ottaa kaksia kisoja yhdessä viikonlopussa. Rata oli tuolla kiva ja kisapaikalla muutenkin hyvä meininki. Verkat sai tehtyä helposti hallia ympäröivillä hiekkateillä ja hallin vieressä oli kenttä, jossa oli muutamia esteitä. Ehkä kesäkisoissakin on mahdollisuus laittaa verkkaesteitä tarjolle, kun halleihin niitä harvoin radan lisäksi mahtuu.

Ekalla radalla puomilla Kiki näki puomin vieressä maassa jotain ja meni haistelemaan. Tämä ei ole sille tyypillistä, joten annoin anteeksi. (Ei ole mielestäni KOSKAAN tehnyt noin aiemmin, ei treeneissä eikä kisoissa). Aalta se hieman lipsu, mut ei varastanut. No sitten se rykäsi myöhemmässä vaiheessa puomille puomin toisesta päästä, joten tuli HYL ja sain tilaisuuden ottaa taas koko rahan edestä. ;) Mentiin puomi uudestaan pariin kertaan, että sain haluamani kunnon 2on2offin Kikiltä. Loppuun juostiin kivasti ja ehdin tehdä muurilla sokkarin, niin kuin olin suunnitellutkin. Hauska muuten oli, että kisakaverina ollut Laura sanoi, että aan jälkeinen kaarre näyttää siltä, että koira saattais haluta karata puomille. Että Kiki jos lähtee puomille, niin se on parilla askeleella siellä, kun taas Lauran minikoiran ehtis kutsua pois, jos se päättäis lähteä puomille. Kiitos vaan Laura manauksesta. ;) Niinhän Kiki sitten sinne puomille päätti haluta.


Toisella radalla oli tarkoituksena olla palkkaamatta kontakteja, jos ne menee hyvin. Puomi meni hyvin, ja autoinkin siinä himmaamalla itse reilusti. Aasta Kiki juoksi läpi ja sen jälkeen Kiki kääntyi katsomaan mua, "mitä seuraavaksi?" No koska olin tehnyt periaatepäätöksen, että jos kontaktit ei mene niin kuin haluan, niin otetaan uudestaan ja palkkaa. Siinä tehtiin pari kiemurat ennenkuin päästiin aalle asti ja loppu meni taas kivasti. Selvästi loppusuoralla Kiki uskalsi juosta kovempaa maaliin tällä radalla, kun tiesi mikä on homman nimi. Ihanneaika alitettiin ylimääräisistä kiemuroista huolimatta. Eli HYL tästäkin. Nyt ollaan kuitenkin monta kokemusta rikkaampia ja päästään tekemään kaikki mokat mölleissä, joissa asian voi sitten korjata. Ykkösiin mennään sitten toivottavasti tekemään hyviä ratoja, eikä mokailla joka kerta. ;)



Näin jälkeenpäin ajateltuna luulen, että ensimmäistä puomia (kun se meni haistelemaan jotain) lukuunottamatta kontaktit ja aan liukumiset saattaa hyvinkin johtua siitä, että eilinen kisa painoi Kikin jaloissa. Silti oli hyvä ottaa uudestaan ja palkata, sillä nyt mä uskon sen, että jos koira saa tilaisuuden juosta läpi kontakteista, niin senhän se helposti oppii tekemään kisoissa. Yritän nyt todella pitää samat kriteerit kisoissa, kuin treeneissä. Tietenkin niin, että kisoissa autan Kikiä onnistumaan vielä tässä vaiheessa.

Huomenna on ansaittu lepopäivä! Hierojaakin yritin varailla Kikille, että päästäis tarkistuttamaan sen kroppa.

Eilen Kiki hyväksyi Jekun Omaan Valtakuntaansa eli auton takaboksiin kanssaan kisoista takaisin tullessamme. Tänään Hänen Korkeutensa yritti mutista vastaan Valtakuntaan tunkeutujaa vastaan, mutta mutinoita ei otettu huomioon ja Jekku astui jälleen Kikin Omaan Valtakuntaan. Tietyt koirat Kiki hyväksyy Valtakuntaansa ja näitä tyyppejä saa kyllä tulla lisää. Usein mennään kimppakyydeillä treeneihin ja kisoihin, niin se on aika kätevää pistää takakonttiin muutama koira. 

Jälkikirjoitus:
Eilen Kiki nukkui ja lepäsi kisojen jälkeen paljon. Välillä heitteli lelua itsekseen ihan hetken. Nyt se on pitkin iltaa touhunnut itsekseen lelujen kanssa. Eikö sitä väsytä? Äsken se söi aiemmissa kisoissa voittamaansa lelua paloiksi, ja sitten heitteli palasia ympäri kämppää ja sohi niitä tassulla maton alle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti