torstai 31. toukokuuta 2012

Emäntä lomailee

Hanhet tähtäimessä

 Mulla on ollut tämä viikko vapaata ja ollaan ehditty tehdä kaikenlaista. Tai oikeestaan aika on vaan hujahtanut johonkin.. Käytiin pari päivää sitten keskustassa käppäilemässä ja ihmettelemässä ihmisvilinää. Isossa vesialtaassa oli sorsanpoikasia, joita Kiki ei tainnut kyllä huomata. Muuten vaan olisi halunnut mennä kahlailemaan. Meren rannalla tutkailtiin Kanadanhanhia. Edistystä on tapahtunut! Nimittäin Kiki on nyt vihdoin tajunnut, ettei jokaisen linnun perään säntäillä. Ainakin hihnassa se tuntuu tajuavan, että linnut jätetään omaan rauhaan. Alussa tehtiin ihan niin kuin ohituksissa - jos lintu oli tien reunassa, vaihdettiin toiseen reunaan. Saatiin näin vähän väliä lintuun. Nyt voidaan kävellä jo tosi läheltä ilman säntäilyä linnun perään. Toistaseks vielä muistutan Kikiä siitä, että ne linnut tulee jättää rauhaan.


Käytiin kaverin luona koiratreffeillä. Siellä on 5 koiraa ja 2 kissaa. Hyvin Kiki sinne mukaan sopeutuu. Iäkkäämmät leidit jättää nää kakarat omaan arvoonsa, mutta nuoremmat tyypit telmii keskenään. Vähän noita poikia vielä kiinnosti Kikin hajut, mutta ei se Kikiä näyttänyt haittaavan. Se paini kultaisennoutajan ja sekarotusen pojan kanssa vuorotellen. Kultsi anto kiltisti tasotusta kepin vetoleikissä, eikä vetänyt koko voimallaan. Tekee ihan hyvää Kikille joutua koiralauman keskelle. Se kun aina haluaisi olla pomona, niin tuolla kun on eri ikäisiä koiria, joilla on keskenään arvojärjestys selvillä, niin Kiki muistaa alussa olla vähän nöyrempänä.
Kuinka monta koiraa on kuvassa?
Kiki on nyt ollut yllättävän rauhallinen kotona ollessaan. Johtuneeko sitten hieman tiukemmasta perushuomioimattomuudesta vai juoksujen jälkimainingeista. Ainahan se vähän pitää silmällä, että mitä mä touhuan kotona. Jos vaikka kutsuisinkin sen mukaan, niin se olisi heti valmiina. Kikillä on kyllä korvat kuulolla lenkeilläkin paremmin. Ja toki huomioimattomuus vaikuttaa kotona ollessa niin, ettei sen tarvitse koko ajan luulla saavansa huomiota. Oltiin tiistaina katsomassa Cesar Millania. Jäi mieleen video Juniorista, jossa Cesar touhusi kotona jotain ja Junior oli siinä mukana sähläämässä koko ajan. Sitten kun Cesar yhtäkkiä poistui kotoa jäi Junior itkemään perään. Kiki on hyvin tarkka kotoa lähtemisessä, kuten näköjään hyvin kuuliainen Juniorkin. Jos meiltä kotoa lähdetään rauhassa, eikä Kikiä ole huomioitu hetkeen (eli se on rauhallinen) jää se rauhassa kotiin. Eikä hauku yksinollessaan. Nauhoitimme yksinoloa Kikin ollessa pentu, kun alussa oli ongelmia yksinolon kanssa. Vähän aikaa sitten hyllyjä rakentaessamme Kiki oli siinä mukana ihmettelemässä tapansa mukaan. Sitten yhtäkkiä lähdimme viemään roskia ja tästä Kiki näytti olevan ymmällään ja haukahteli muutamia kertoja ovesta mentyämme. Juniorin video oli hyvä muistutus, että koiran tosiaan pitää olla rauhallinen jäädessään yksin. 

1 kommentti: