tiistai 29. toukokuuta 2012

Agitreenit 25.5.

Todella pitkän tauon jälkeen päästiin ohjattuihin treeneihin. Tauon kyllä huomasi, sillä emäntä ei osannut mitään.. Aiheena oli ennakointi. Aloitettiin tutustumalla rataan ja miettittiin ne kohdat, joissa tulisi olla erityisen tarkkana ennakoinnin kanssa. Rata koostui 10 esteestä. Tärkeintä oli siis tehdä jarruvalssit ajoissa, jotta koira ei ota liian pitkää hyppyä tai jatka liian pitkään suoraan esteen jälkeen, vaan kääntyy heti takaisin ohjaajaan päin. Sanoinkin, että otetaan ensin pätkissä, koska arvasin että tauon jälkeen saattaa olla hakusessa kaikki aiemmin opittu. Kyseessä oli siis kiemura rata, jossa mun piti lähes koko ajan tehdä jarruvalssia. Oli siellä yks välistävetokin.

Kyllähän Kiki menee, jos vaan mulla on ohjaus kohdillaan. Edettiin sitten pienissä pätkissä niin, että meidän ohjaaja palkkasi Kikiä aina muutaman esteen jälkeen, jotta mä sain harjoitella ohjauskuvioita. Kiki on niin hyvä kun se tykkää meidän ohjaajasta hirmuisesti. Ja miksei tykkäisi, kun sehän on namitäti. :D Siltä saa aina namia tai lelun! Huippua! Sitten kun on tarkoitus tehdä ihan vaan kahdestaan, niin Kiki tuijottaa namitätiä siihen malliin et josko tuolta kuitenkin sais namit helpommin kuin omalta emännältä.

Mun ohjauskuviot eteni siihen malliin, että keskityin niin täysillä tekemään jarruvalssia käsiavusteisesti, et jossain vaiheessa unohdin edetä. Sittenhän Kiki ihmetteli et haluaako se nyt mun hyppäävän estettä kun jää hidastelemaan. Muutaman toiston jälkeen sain sitten ohjaukset kohdilleen ja Kikin oli helppo tulla mukana. Ja sitten taas radan lopussa unohtu katsoa koiraa.. Oon tottunut et kyllä se yleensä tulee mukana, mutta kannattais ehkä silti ohjata ihan loppuun asti. Ohjaaja totes et koira ei ole unohtanut tauon aikana, se kääntyy nopeesti ja tekee hienosti, mut omistaja on ruosteessa. ;) Täytyy omissa treeneissä muistutella itselle mieleen nää nopeet käännökset ja useamman esteen kanssa pyörimiset.

Vikana tehtiin vielä puomia ja se meni kivasti. Täytyy muutaman kerran tehdä puomin alku todella kiinnostavaks, kun Kiki on nyt keksinyt sen että olis kiva mennä maata pitkin puomin loppuun keräämään namit. Sitten kun se lähtee menemään puomia suunta on selvä kontaktille. Mutta pari kertaa piti muistuttaa ettei nameja saa, ellei mene puomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti