perjantai 25. toukokuuta 2012

Agilityluento

Meidän agilityohjaaja (Agiliito) piti luentoa koiran treenaamisesta, kisaamisen aloittamisesta ja säännöistä. Olihan siinä paljon muutakin ja varsin hyödyllinen luento oli, kun olen itse niin aloittelija tässä hommassa. Kaikki (asiantuntijan) jakama tieto otetaan ilolla vastaan. Eläinlääkäriasema sponssaa agilitypaikkaa, joten samalla eläinlääkäri kertoi esimerkiksi mitä kaikkea kannattaa koirasta kuvata, jotta voi sitten turvallisin mielin harrastaa. Itselle hyvä tieto, sillä Kiki pääsee kuvauksiin tässä jossain vaiheessa. Vuoden ikäisenä vois ottaa viralliset lonkka- ja kyynärkuvat(pevisaan), jolloin siinä samalla voisi kuvauttaa ranteet, selän ja polvet. Aion kyllä kuvauttaa varmaan nuo kaikki. Tuskinpa ihan hirveästi enemmän maksaa ja tietää sitten voiko treenata kunnolla hyvillä mielin.

Eläinfysioterapeutti suositteli vakituista fyssaria / hierojaa, joka sitten voi tsekata koiran välillä läpi. Sanoi, että on fiksua olla edellä mainitun kaltainen ammattilainen pallottelemassa ajatuksia, jos itsestä tuntuu että koirassa on jotain omituista. No ainakaan vielä me ei treenata niin paljon, mutta joskus kyllä täytyy käyttää fyssarilla. Samoin fyssari kertoi vinkkejä miten saa koiran takapään lihasvoimaa ja koordinaatiota treenattua. Aionkin heti ottaa käyttöön harjoituksen, jossa esim. ruokakuppi viedään etujalkojen välistä koiran mahan alle, ja koira venyttää päätään alaspäin, jolloin joutuu käyttämään syviä vatsalihaksia ja ottamaan takapäätään alleen. Nyt kesällä voisi myös kahluuttaa koiraa rannalla. Aiemminkin olen miettinyt Kikin kanssa hölkkäämistä, sillä koiran ravatessa se joutuu käyttämään lihaksiaan tasaisesti (toisin kuin laukassa). Ennen agilitytreenejä me kyllä lämmitellään hihnassa ensin kävellen ja sitten hölkäten. Lisää hölkkätreeniä täytyy ottaa. Fyssari myös mainitsi koiran toispuoleisuudet, esim seuraamista olisi hyvä harjoittaa molemmilta puolilta jne.

Luennolla tuli vinkkejä keppien treenaamiseen kotona ja yleisesti tietoa, että milloin kannattaa mennä möllikisoihin. Kisat eivät vielä ole meillä ajankohtaiset, mutta on hyvä tietää milloin kisoihin voisi lähteä. Ei me vielä osata keinua, eikä aata, eikä keppejä. Ensin voi aloittaa hyppyradoista, eli ei edes tarvitse osata kyllä kaikkia esteitä, mutta parempi ensin kehittyä kunnolla, ettei mennä kisoihin oppimaan asioita väärin.. Tavoitteena on kesällä kiertää kisoissa katsomassa, niin saa Kiki tutustua sillä tavalla kisaamiseen.

Olihan siinä luennolla paljon muutakin, mutta nyt ei enää ajatus toimi. Kohta päästään pitkän tauon jälkeen treeneihin!! Eilen oltiin omalla hallivuorolla kavereiden kanssa treenailemassa. Mentiin puomia, jossa on vähän vielä tekemistä. 2on-2off menee melkein, mutta välillä Kiki tiputtaa takajalat puomilta ennen kuin on saanut luvan. Ehtii kyllä koskea oikein, mutta se ei malta odottaa, tai väistää mua. Saatiin kyllä onnistuneita suorituksiakin. Vauhtia sillä kyllä puomilla riittää ja katse on selvästi kontaktille niin kuin pitääkin. Mä juoksen perässä minkä jaloistani pääsen.. Sitten treenattiin irtoamista. Kun on namikuppi edessä niin vauhtia löytyy. Täytyy kokeilla irtoamista lentävällä lelupalkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti