sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Juoksu-aa videolla

Eilen ja tänään lyhyet treenisessiot Purinalla. Tiesin, että Agimetin aan saa madallettua ja löytyihän se oikea avattava ruuvikin sitten. Agimetin aa on kätevä säätää, täytyy vaan kaataa aa ensin kyljelleen, mutta muuten helppo juttu. Jostain syystä eiliset videot ei sitten kuitenkaan tallentuneet kameraan.. Huomasin kyllä tänään juotuvani painamaan rec-nappulaa monta kertaa ennen kuin videointi meni päälle. Joku fiba siinä kävi sitten..

Taistelin imovien kanssa ja hermot jo meni. Ensin se leikkasi yhdellä tavalla, seuraavassa videossa leikkaustoiminto toikin sitten eri tavalla.. Lopulta sain leikattua haluamani kohdat, mutta yhdistin leikkeet kuitenkin Youtubessa. Opettelemista riittää.

Kiki teki eilen kaikki osumat nappiin! Ensin nostin sen aalle ennen kontaktia, sitten ennen harjaa ja kun kaikki meni niin hyvin, uskalsin jopa kokeilla putkesta aalle lähetystä. Ei mitään ongelmaa. Etupalkkana pallo kepon jalan alla. Käytin naksua ja kehua kun osui. Olen kyllä miettinyt tuleeko pallosta ongelma, mutta pakko nyt mennä näillä ja sitten korjailla jos pallo aiheuttaa liikaa maanisuutta.

Tänään jatkettiin madalletulla aalla ja kauempaa lähetetyt toistot kaikki nappiin. Ajattelin sitten että jotain vaikeutusta on pakko saada ja päätin kokeilla heittää palloa palkaksi. Huono juttu siinä on se, että palkka on pakko heittää ajoissa, joten koira voi saada palkan vaikka ei osuisikaan kontaktille. Ja niinhän siinä kävi. Pallo aiheutti liian suuren vauhdin ja yliloikan. Seuraavilla toistoilla kepo sai heittää pallon, mutta vasta kun Kiki oli osunut kontaktille. Nämäkin toistot hyvät. Täytyy siis edelleen käyttää etupalkkaa. Kokeilin myös palkata putkella, mutta se aiheutti odotusten mukaisesti hämmennystä kun palkka ei ollutkaan valmiina. Edetään siis rauhallisesti. Sinänsä tässä on hyvää se, että pienet kokeilut tuskin kaikkea pilaa. Sitten vaan palataan takaisin päin harjoituksissa, jos menee liian vaikeaksi.

Tämän päivän toistoista suurin osa.

Lili sai tehdä esteen tarjoamista. Laitoin riman 5 senttimetriin kun kentällä oli siivekkeet joissa se oli mahdollista. Heti kun Lili katsoi eteen, vapautus ja palkka eteen. Ei vielä ihan tajunnut hommaa, tuijotteli enimmäkseen mua tai kepoa. Saatiin kuitenkin hyviäkin toistoja. Harjoitukset tämän osalta jatkuvat. Lisäksi päätin kokeilla mitä Lili sanoo keinun paukuttelusta. Meni keinulle tosi rohkeesti luullen sen olevan varmasti puomi. Kehuin ja palkkasin namilla kun meni keinulle. Paukutteli oli sen mielestä vielä vähän jännää, mutta edelleen kehuin ja palkkasin paljon ja yllättävän rohkeasti se tuli keinulle kuitenkin. Tätäkin jatketaan pikku hiljaa vähän niin kuin leikkinä. Tarjosi keinulle tietenkin 2on2offia, mutta seuraavilla kerroilla palkkasin 4on4offiin. Katsotaan meneekö raukka ihan sekaisin.

Oltiin tosiaan eilen siskon luona kylässä ja yöllä nukkumaanmennessämme Lili oksensi ruokansa. Perään oksensi vielä 3 kertaa, joten mahan aivan tyhjäksi. Oli syönyt ehkä jotain pieniä muovin osasia, varmaan lasten leluja?! Tänään on ollut kuitenkin normaali oma itsensä ja aamuruokakin pysyi sisällä, joten ehkä tämä meni tällä ohi.

2 kommenttia:

  1. Hienoja juoksareita! Metodi näyttää toimivan. Ja hieno Lili aiemmilla videoilla! Siitä tulee aika tykki… Ehkei kuitenkaan miniluokkaan, ainakin videolla näyttää Aian ja Moran kokoiselta tai isommalta. ;)

    VastaaPoista
  2. Ei Lilistä miniä tule, vaikka olishan se hienoa! :D Kiki on sisäistänyt boxin merkityksen aika hyvin. Siksi itselle tuleekin hinku edetä nopeammin. Onneksi voi sitten kokeilla edetä ja palata takaisin hitaampaan tahtiin. Aikaa tää kuitenkin vie. Mutta kiva treenata kun näyttää edistyvän hyvin!

    VastaaPoista