keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Parit treenit yhdistettynä


Viime viikolla ei kerennyt kirjoittelemaan mitään treeneistä. Juhannus pukkasi päälle ja tais sitä jotain menoja taas olla.. Hyvät treenit oli kuitenkin viime viikolla. Tuttuun tapaan tehtiin puomihetsausta ensin. Sitten taas puomia radan osana niin että Satu oli yllättäen kontaktilaudan kanssa puomin lopussa ja palkkasi lelulla.

Rata oli kiva, vaikka aluksi mulla oli mummovaihde päällä. Tiesin haluavani päästä Kikin edelle ennen punaista putkea, jotta saan myös jatkon ohjattua edestä enkä hidastavalla takaaohjauksella (kyseisessä kohdassa hidasti paljon). En sitten kuitenkaan runtannut valssia ennen punaista putkea ja tehtiin puolivaloilla. Siitähän tuli sitten ansaitusti palautetta ja seuraavaksi runttasin sen valssin siihen ja eihän mulla ollut edes mikään kiire. Samoin piti muistaa kepeiltä ottaa Kiki jalkojen käännöllä mukaan, se kyllä reagoi siihen niin makeesti. Puomin alla olevalta mustalta u-putkelta jatkettiin hypyn kautta puomille. Enkä edes miettinyt että Kiki menis puomin sijasta putkeen. Radan juostuani totesin vielä Sadulle että mähän vielä leikkasin sen edestä toiselle puolelle puomia ja tein ohjauksesta ehkä vielä vaikeampaa. Silti Kiki meni juuri sinne minne piti. Kannattais varmaan siis luottaa siihen koiraan kun se näyttää toimivan. Ihanaa huomata että hommat edistyy (=lähinnä oma ohjaus putki-puomi erottelussa ehkä paranee). Sadun oli tarkoitus palkata Kiki kontaktilaudalle, mutta mun kiljuessa jessiä (vaikka se ei ole Kikin vapautussana) se tuli läpi, enkä kyllä ihmettele. Palkkasi itsensä hypyllä. Otettiin sitten vielä uudestaan jotta saatiin Kiki pysähtymään.


Rata oli pitkästä aikaa taas sellainen mahtava jossa sai itse tykittää ja olin hengästynyt loppuun päästyämme! Mahtavaa! Mä niin tykkään kun saa juosta! Liian kiemuraiset radat on ihan tylsiä kun vauhti hidastuu niin paljon.. Katselin videota nyt uudemman kerran ja Kikin kaarrokset näyttäis pienentyneen. Ehkä mussa on kehityskelpoisuutta ja onnistun vielä omalla ohjauksella saamaan kaarrokset pieniksi. Toivoa on!


Tämän viikon treenit olivatkin sitten harmillisesti vikat Sadun vakkaritreenit. Radalle oli koostettu kaikkien toiveita. Itse olin toivonut poispäinkääntöä ja sitä päästiinkin sitten harjoittelemaan. Samoin alun ihmisnuolta ei olla koskaan aikaisemmin tehty. Useammat ohjauksethan on koiralle loogisia eikä niissä sinänsä paljon opeteltavaa ole. Poispäinkääntöä täytyy kyllä harjoitella. Jos ehdin kunnolla edellä kääntämään jaloillani Kiki kyllä kääntyi. Jos olin myöhässä ja yritin kääntää käsillä, niin eihän se tiennyt mihin sen olisi pitänyt mennä.

Alussa taas puomihetsiä. Videolla hieno suoritus kun Kiki oikein rynnii läpsäyttämään tassuilla kontaktilautaa. Edelleen täytyy vahvistaa kontaktilaudan ihanuutta. Se toimii kyllä puomilla, mutta tarkoitus olisi että myös tasamaalla voisin lähettää Kikin lautaa kohti ja se rynnisi laudalle odottamaan palkkaa. On sitten joku ässä hihassa tulevaisuudessakin jos tarvitsee muistutella puomin kontakteja.

Tätäkin videota katselin "sillä silmällä" käännösten suhteen ja ihan hyvältä näyttää. Toki tässä radassa ei pääsääntöisesti tykitetty täysiä, joten se vaikuttaa käännöksiin positiivisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti