torstai 22. elokuuta 2013

Takaa ohjausta kellon kanssa

Tiistain treeneissä piti ensin ohjata ratapätkä takaa samalla kun suoritus kellotettiin. Mä olin jotenkin ihan liian hidas enkä ollenkaan mukana suorituksessa.. Siitä syystä kokeiltiinkin aika monta kertaa. Kiki meni ekalla väärään päähän putkea ja sinnehän se veti sitten aika monta kertaa, vaikka mun hartiat näytti kyllä eri suuntaan. Se kun on kerran oppinut jotain niin sinnehän se tie vie sitten.
Tässä vihdoin onnistunut suoritus. Jotta sain Kikin kääntymään takaaleikkaukselta mun oli pakko peruutella. Niin sanotusti katkaista "napalaser" jotta tulee tarpeeksi vahva ohjausvinkki Kikille. Ois ollut loogisempaa vain hölkötellä seuraavalle esteelle päin, mut se oli liian vähän kääntävä ohjaus kun putki oli suoraan edessä. Kepit meni hienosti!

Tässä sitten toinen versio kun sai ohjata edestä. Kellotuksella tää ohjaus on meille nopeampi ja se nyt oli aika selvää. Jos mä liikun niin Kiki liikkuu.

Näistä treeneistä jäi kyllä huono fiilis. Huono siksi, etten itse ollut jotenkin mukana. Kai liikaa ajatuksia pyörimässä päässä.. Ei nyt aina voikaan mennä superisti, mut niin kuin edellisessä postauksessa kirjoitin, niin sitä flow-fiilistä (tai sen kaltaista) olisi kiva taas saada kokea.


Keskiviikon räpellykset 

Katsottiin treenikavereiden kanssa Silvia Trkmanin Foundations Fun
 Siinä oli monta hyvää juttua, joita voisi alkaa opettaa Kikille. Cik/cap tyyliset tolpan kiertämiset olen aloittanut jo. Niitä tein nyt lisää siivekkeellä naksuttimen kanssa ja palkkasin lelulla, jolloin sain vauhtia lisää. Hyvä hyvä! Näihin sitten lisäilee hiljalleen kokonaisen esteen ja koittaa saada tiukkoja käännöksiä.

Toinen juttu videosta oli suora putki, jonka molemmissa päissä oli hypyt. Olin ajatellutkin jotain ennakoivan valssin tyyppistä harjoitella, niin tossa tuli sitä harjoiteltua. Tavoitteena olis, että voisin näyttää Kikille että mene suorittamaan toi hyppy ja lähteä jo itse eri suuntaan. Oli aika vakuuttavia Silvian suorituksen tämän kaltaisissa tehtävissä. Se vaan näytti (kummalla tahansa kädellä - koiran puoleisella tai vastaisella) että hyppää toi ja sai siitä hyvin itse etumatkaa. No tähän on vielä meillä vähän matkaa, mutta matka on jo aloitettu. :) Ensin opetan tiukat kaarrokset siivekkeen kiertämisellä ja siitä sitten hiljalleen pidentää matkaa ja lähettää koiran kauempaa tekemään kierron.

Ei näytä ihan vielä vakuttavalta.

Videolla oli myös hyvä vinkki koiran paikallaoloon ja siinä pysymiseen. Kaikki kiva tapahtuu odottamisen jälkeen. Tätäkin pitää alkaa harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti