torstai 8. elokuuta 2013

POKS kisat 4.8.

Tähdättiin Joensuuhun viikonlopuksi agikisoja silmällä pitäen. Sunnuntaina oli taas kunnon helle. Kepo lähti asioille ja sovittiin tapaavamme kisapaikalla, joten me Kikin kanssa käveltiin kisapaikalle. En oo kyllä koskaan ennen kävellyt kisapaikalle, aika hauskaa. :D Tulipahan alkukävelyt tehtyä siinä samalla. Matkaahan oli vähän yli kaksi kilsaa, joten sehän ei ollut matka eikä mikään.

Ensiksi pari kuvaa. Kerrankin blogisurffaus tuotti tulosta ja löysin ihan vahingossa pari kuvaa. Kuvat Anniina Korjus. Kyseiset kuvat hyppäriltä.

Hyppy lähtee kaukaa

Silti hieno hyppykaari


Olin ilmoittautunut hyppärille ja yhdelle agiradalle, kun kaksi starttia on tuntunut aiemmin sopivalta. Ehkä Kiki jaksais kolme, jos mäkin jaksan tsempata. Täytyy seuraavissa kisoissa kokeilla. Eka rata oli hyppäri. Oli tosi hauskaa kun entinen opiskelukaveri oli kanssa kisaamaassa tuolla ja siinä pysty sitten yhdessä miettimään mitä ohjauskuvioita kannattaisi valita. He kisaavat mini2-luokassa. Hyppyrata vaikutti aika kivalta, ei mitenkään erityisen vaikea. Keppien jälkeen olisin halunnut tehdä sokkarin ennen muuria, mutta mietin että en todennäköisesti ehdi tehdä, sillä en vielä jätä Kikiä yksinään tekemään keppejä ja juokse valmiiksi eteen odottamaan. Eli muuri meni takaaleikkaamalla ja koska se nyt ei ollut paras ohjauskuvio tuli kaarretta. Videolta ei näytä niin pahalta haahuilulta. Putken jälkeen oli kaksi vaihtoehtoista ohjauskuviota. Olisin voinut juosta putken jälkeisen esteen ohi ja tehdä siinä valssin, jolloin olisin sijoittunut järkevämmin renkaalle vientiä ajatellen. Mietin kuitenkin, että jos teen noin, niin saatan jäädä liian lähelle seuraavaa estettä jolloin tyrkkään Kikin tahtomattani takaakiertoon, kun seuraava este pitäisi tulla edestä. Niinpä valitsin jäädä esteen lähemmälle puolelle, ohjata siitä itseäni kohtaan ja valssata. Joo ehdin kyllä valssata, mut sit olin myöhässä kääntämässä rintamasuuntaa ja Kiki luki sen niin, että pussiin kuuluu mennä. Rengas olis ollut seuraava. Hylly tästä, mut loppurata meni kivasti. Jälkeenpäin ajateltuna mietin että ehkä se eka vaihtoehto olis ollut parempi. Sitten näin jonkun tekevän saksalaisen kyseiseen kohtaan. Miks mä en tehnyt saksalaista!! Se on yks mun lemppari! Tässä sen näkee kun on itse vielä niin kokematon. Onneksi näistä oppii!
Seuraava rata oli agirata. Radalle tuotiin puomi ja aa, mutta ei keinua. Taas rata vaikutti rataantutustumisessa kivalta. Puomin jälkeen päätin tehdä takaakierto sokkarin. Aalle Kiki teki kunnon juoksukontaktin. Näin että se hyppäsi aan harjan yli, joten en edes olisi voinut vaatia siltä pysäytyskontaktia, joten annoin juosta läpi. Aata on tullut vähemmän treenattua ja otetaan se taas kunnolla ohjelmaan. Jotenkin tuo rata näyttää alusta asti videolla haparoivalta. En varmaan taas juossut tarpeeksi lujaa. Kepeille asti meni kuitenkin ok. Sitten ois taas ehkä pitänyt juosta vähän lujempaa jolloin olisin päässyt saattamaan Kikin kunnolla kepeille. Nyt se meni sinne, mut jätti kesken. Tokalla viennillä sama. Musta tuntui tässä välissä että se vaan räksytti mulle. Saattoi käydä jo vähän liian kovilla kierroksilla. Loppuradalla luovutin ja keppien jälkeenkin tuli yks ohi meno. Luulin et siitä tuli jo hylätty enkä tosiaan ohjannut loppuun asti. Pussin jälkeen olin suunnitellut vastakäännöstä jne.. No räpiköitiin maaliin. Siitä tuli 15 vp + aikavirheitä. Tällä sijoituttiin 2. sijalle.. Et sillee. No tulipa taas herkkuja ja lelu Kikille vaikka ei sitä oltukaan ansaittu. Kyselin et eikö kolmesta kiellosta tule hylky, mut ehkä kepeiltä ei voi saada niin montaa kieltoa? Arvostelulapussa lukee K, 5 ja K.



Tuon radan jälkeen kyllä olis tehnyt mieli juosta vielä se kolmas rata ja korjata omat mokat. Oli kyllä niin kuuma et en tiedä oltaisko jaksettu.

Treenilistalle siis aan lisäksi edelleen keppikulmat. Hyppyradan mokakohdan aion treenata kaikilla kolmella mieleen tulevalla tavalla läpi. Nyt tuntuu siltä et saksalainen saattais toimia parhaiten.

Kiki onnistui mökillä juoksemaan hiekassa niin paljon että sen ylimääräinen etujalan antura on rikki. Joutuu nyt sitten pitämään sukkaa siinä ja rasvaillaan sitä putsailun lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti