keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hyppyrata

Yksärillä tehtiin hyppyrataa, sillä siinä on taas omat haasteensa kun ei saa kontaktien puuttumisen vuoksi etumatkaa. Keppien sisäänmeno oli vielä liian haastava lähettämällä, silloin kun juoksen kovaa, niin ei Kiki vielä hiffaa et se vois hakea kepit lähettäessäni sitä. Treenattiin kädellä ekan välin merkkaamista ja sehän toimi. Siinä sitten pitää itse olla edellä, että ehtii merkkaamaan.

Alkurata

- Tästä jäi treenilistalle keppien lähestyminen niin, että esim. kolme hyppyä ja siitä suoraan kepeille kovalla vauhdille. Kiki menee kyllä eri kulmista kepeille, mutta sitten se on eri asia kun vauhti on kova ja hirveä draivi päällä. Näitä siis harjoiteltava.

Loppuradalla tein lopun ensin takaa leikkauksella.

takaa leikkaus

Sitten valssilla. Valssia olin alunperin itse miettinyt. Vauhdissa tehtäviä valsseja mun pitäis enemmänkin harjoitella, jotta ne alkais oikeesti ajoissa. Tässä tuli hyvää treeniä.

valssilla

Vielä tehtiin niin, että tuli valssi ja siitä vastakäännös, jotta vikan esteen kaari tulisi hieman pienemmäksi. Tällä se menikin sujuvasti, kunhan olin ajoissa.

Vielä vikaksi tehtiin soveltava versio, eli jos kisoissa huomaan olevani myöhässä, niin silti väännän sen valssin ja ohjaan lopun sitten ehkä vähän kökösti, mutta nollalla kuitenkin. Eli vaihtoehtoja pitää olla. Olisi hyvä rataantutustumisessa harjoitella hankalammat kohdat parilla eri tavalla, niin on sitten toinenkin suunnitelma, jos suunnitelma A menee mönkään.

Lopun sovellus

Treenattiin vielä alkua vähän eri tavalla. Tein 3 ja 4 välissä sokkarin, siitä valssin ja sitten niisto. Kepeille ohjasin eri puolelta, ja nyt kun keppejä oli jo menty niin kepeille lähetyskin meni huipusti!

Alku valssilla


Olipa taas opettavaiset treenit, kun kokeiltiin vähän eri juttuja. Vähän meinas tihutellakin välillä, mutta se oli vaan hyvä, niin Kikille ei tullut hirveän kuuma.

Puomi otettiin pari kertaa ja sain puomin nopeuteen lisää vinkkejä. Sadun mielestä Kiki on nopea koira noin ylipäätään, vaikka musta se menee kyllä paljon hitaammin kuin useimmat esim. kolmosissa kisaavat. Tietysti niillä on sitä kokemustakin ihan eri tavalla alla.

Sain myös vahvistuksen ajatukselleni puomin kontaktin himmaamisesta kisoissa. Kiki on himmannut ja jäänyt kontaktialueelle vain Purinalla ja vain hallissa olevalla radalla. Että ei tarvitse siitä nipottaa, jos se tekee sen vain siellä. Jos alan nipottaa ja menen korjaamaan koiran 2on2offiin, voi käydä niin, että kohta se sitten ottaa tavakseen jäädä kontaktille ja odottaa että mamma tulee korjaamaan asennon. Ei tehdä ongelmaa jos ongelmaa ei ole. Periaatteessa tietysti pitäisi olla samat kriteerit treeneissä ja kisoissa. Maalaisjärkeä kuitenkin saa käyttää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti