tiistai 11. syyskuuta 2012

jälleen perjantain aksaa

Tiedossa oli kontaktipeijaiset, mutta tehtiin siihen alkuun kyllä radan pätkääkin. Kolme estettä, siitä putkeen, siitä muuri, este ennakoinnilla ja puomille. Puomilla sitten palkkasin itse, niin saipahan emäntä juosta, että pysyi puomilla koiran vauhdissa. :) Ja muutenkin tuo ratapätkä oli sellaista viipotusta, koska siinä ei mitään erikoisia tekniikoita harjoiteltu, vaan mentiin vaan. Oli muuten emännän jalat jäykät seuraavana päivänä. Ehkä olin itse vähän huonosti lämmitellyt, sen myönnän. Ja tosiaan puomin palkkausta vaihdeltiin ja kokeiltiin ekaa kertaa niin, että mä juoksen puomin ohi ja Kikin pitäis jäädä kontaktille. Lisää treeniä tähän. Aata otettiin se 3 toistoa, mikä on maksimi nuorelle koiralle. Vika kerta niin, että hypyltä aalle. Ensin Kiki meni hypyltä puomille, koska niin oltiin tehty aiemmin ;). Se kyllä näyttää, että tietää paremmin mihin ollaan menossa, jos jo mentyä reittiä emäntä yrittää muuttaa. Itse kun otin linjan aalle tarkemmin, niin päästiin oikealle esteelle. Kikin kropan hallinta on parantunut, nyt se pystyy suorittamaan aan hypyn jälkeen oikein hienosti.

Tänään oltiin pitkällä metsälenkillä ja hyödynnettiin fyssarin ohjeiden mukaan kantoja ja kiviä koiran jumpassa. Oli muuten hyvä juttu antaa namia metsässä, kun yleensä tuolla Kiki on irti ja saa mennä aivan vapaasti. Nameja saatuaan se pysytteli ehkä vähän lähempänä, eikä mennyt koko ajan pitkin puskia. Kiki saattaa hetkellisesti lähteä hajun perässä, mutta jos itse jättäytyy taakse tulee koira kyllä pian tarkistamaan.

Lampaiden paimennuksesta video tulossa. Perrot olivat kyllä ihan päteviä lammaspaimenia. Ihmiset olivat varmasti paljon enemmän sekaisin paimentamisesta. Koirat oppii aina nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti