maanantai 3. syyskuuta 2012

hyppytekniikkaa ja motivaatioklinikka

Taas on emännällä ollut kiirettä, kun ei ole mitään ehtinyt kirjoitella. Treeneissä ollaan käytykin sitten senkin edestä.

Olin vähän aikaa sitten kuuntelemassa Vappu Alatalon pitämää motivaatioklinikkaa. Ideana oli se, että jos on esimerkiksi koira, joka treenatessa karkailee, niin keksitään tarpeeksi motivoivat leikit, jotta koiran into pysyy yllä. Mielenkiintoista oli nähdä erilaisia koirakoita erilaisine `ongelmineen`. Mä sain hyviä vinkkejä ja oppia siitä, miten Kikiäkin kannattais treeneissä lelulla palkata. Käytin sitten heti seuraavalla tilaisuuttani hyväksi, kun oli Vapun hyppytekniikkatreenit ja pyysin, että jos Vappu vähän katsoisi meidän leikkimistä. Aloitettiin siitä, että lelu meni narun päähän. Kikille on viime aikoina tullut sellainen tapa, että saadessaan agitreeneissä lelun palkaksi se tekee muutamat kunniakierrokset lelun kanssa ja tulee sitten vasta jatkamaan leikkiä mun kanssa. Nyt täytyy siis keskittyä siihen, että mun kanssa on kiva leikkiä ja kannattaa pysyä mun lähellä. Tähän auttaa lelun laittaminen naruun, jotta jos Kiki lähtee kauemmas, saan sen hilattua narusta takaisin. Ja myös se auttaa, että pyydän Kikiä irroittamaan lelusta muutamia kertoja ja sitten leikki jatkuu. Heti kyllä toimi käytännössä nämä metodit. Kiki hakeutui mun lähelle ja oli innoissaan, kun emäntä oikein keskittyi leikkimään vastavuoroista leikkiä. Mutta ei oo kyllä leikkiminen näin alkuun helppoa. ;) Sain sellaista palautetta Vapulta, kun hän halusi että oikeasti ymmärrän, mikä on tarkoitus. Kuulemma hän antaa aina tiukempaa palautetta, kun näkee että ihminen oikeasti haluaa oppia. Ja mä kyllä haluan.

Hyppytekniikassa tehtiin esim. 4 esteen sarjaa väleillä 5-6-7-8 (ihmisen) jalkaa, jolloin Kikin tehtävä oli venyä. Hienosti venyi. Toisen sarjan välejä en enää muista, mutta siinä viimeistä estettä siirrettiin, jotta koira joutuu koko ajan miettimään askelien määrää.

Mentiin sitten myös Ulla Kaukosen pitämälle hyppytekniikan tunnille sijaistamaan kaveria. Ensimmäisellä sarjalla Kiki hyppäsi koko ajan vinoon. Ulla ehdottikin fysioterapeutilla käymistä ja se onkin ollut tarkoituksena toteuttaa. Loput sarjat Kiki meni ihan normaalisti. 3 sarja oli 3 bumperin muodostama puoliympyrä, jossa tarkoituksena harjoitella koiran taipumista. 4 jalan väleillä. Oikealle kaartaminen oli Kikille hieman hankalampaa, kun meni vain ravilla. Vasemmalle se lähti kerran laukallakin. Näistä treeneistä tulee kyllä niin mieleen heppojen estesarjat, ja varmaan sieltä niitä on lähdetty soveltamaankin. Mutta tekee kyllä koirallekin hyvää miettiä ja katsoa askeleitaan. Nyt on sitten ensi viikolle fysioterapeutti varattu. Ullan suosittelema fyssari sattui tulemaan meidän jälkeen treenaamaan ja sain sitten heti tietää missä hän pitää vastaanottoaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti