maanantai 8. syyskuuta 2014

Viime viikon treenit videoin

Kerrotaan nyt näin jälkikäteen viime viikon treeneistä, kun on kerrankin ihan videoo.

Maanantaina 1.9.14 olin ilmoittanut meidän Ville Liukan pitämään ratatreeniin. Ennen treenejä tuli mutkia matkaan, kun kepo olikin vienyt auton vaikka minä olisin sitä tarvinnut päästäkseni Purinalle. No ei siinä sitten muuta kuin hyppäsin molempien kanssa bussiin, tarkemmin 3 eri bussiin joista jokaiselle mentiin muutama pysäkin väli. Ja tietysti keskimmäinen bussi oli myöhässä jolloin myöhästyttiin suunnitellusta viimeisestä bussista. No seuraavallakin vielä ehdittiin paikalle. Teki hyvää mennä bussilla, kun eipä ole sitäkään pitkään pitkään aikaan tullut harrastettua. Hyvin nuo matkustivat.
Ville oli tehnyt samalle kentälle hyppy- ja agiradan. Valitsin ensin hyppyradan, koska aa on vielä ihan vähän kesken. Opettelin myös agiradan alun. Molemmat radat olivat kivoja juostavia ratoja eikä mitään turhia kikkailuja!

Kikillä oli taas kivasti raivoa ja saatiin mennä hyvää vauhtia! Se mikä mut yllätti oli erityisesti agiradan kohta 15 - 16. Uumoilin siinä että Kiki menee väärään päähän putkea vaikka mitä teen, sillä väärä pää on tarjolla. Ensin tein valssin muurin jälkeen eli 14 ja 15 välille. Parasta oli, että pystyin olemaan todella ajoissa valssaamassa, sillä Kiki irtosi putkesta eteen, jolloin vaan sijoitun esteiden linjalle ja se otti ne tullessaan mua kohden. Ja valssaaminen käänsi sen täydellisesti! Lopputreeneistä kepo tuli paikalle ja videolla onkin loppu, jossa teen takaaleikkauksen 14 - 15 väliin ja silläkin mennään juuri sinne minne pitää! Aivan mahtavaa! Loppuun piti myöskin kokeilla takaaleikkausta ja hei, sehän alkaa yleisesti toimimaan kun ollaan sitä nyt käytetty.

Agiradan alkua kokeiltiin parilla eri ohjauksella. Tärkeintä oli lähteä alussa ajoissa liikkeelle, mutta merkata kuitenkin 2. hyppy hyvin. Sitten pystyi olemaan itse ajoissa 5. putken luona ja ehti hyvin ohjaamaan 6. hypyn kun oli aan vasemmalla puolella. Koira kaartaa kuitenkin vasemmalle, niin sieltä puolelta pystyi hyvin heittämään koiran 6 hypylle vaikka olisi ollut hieman myöhässä.
Torstaina omissa treeneissä ei rakennettu sen kummemmin rataa, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja tehdä helpon ratatreenin omaisesti Kikille aalla boxin häivytystä. Ja sehän sujui hyvin! Ihan ensimmäinen toisto oli epämääräinen osuma ja siitä Kiki jäi ilman palkkaa. Muuten teki hienoja osumia. Otin jälleen ensin yhden sivun boxista pois, sitten vähitellen yksi kerrallaan koko boxin pois ja Kikin suoritus pysyi samana. Huomionarvoista oli toiseen suuntaan meneminen. Kun itse jäin aan oikealle puolelle ja olin ajatellut Kikin myös menevän putken oikeaan päähän, mutta se valitsikin mennä vasempaan. Ohjauksia täytyy siis vielä treenata aika paljon, samoin kuin sitä että palkka tulee multa eikä avustajalta. Kiki selvästi bongaa avustajan ja menee avustajan avulla hyvin.

Lauantaina tehtiin taas Villen rataa ja kokeilin agiradan yhteydessä aata. Oltiin ensin tehty pelkkää aata niin, että boxin alin putki oli aalla ja apupalkkaaja palkkasi. Kaikki toistot täydelliset. Radan osana himmasi tosi paljon ja meinasi pysähtyä. Sain sen kuitenkin liikkeelle ja sitten otettiin aata yksittäisenä, jolloin saatiin taas hyviä toistoja. Eli edelleen ohjauksia täytyy vahvistaa ja ottaa vielä boxin kanssa mun palkkaamana. Olen silti tyytyväinen miten hyvällä mallilla aa on. Tavoite oli saada aa jotakuinkin kisakuntoon syyskuun loppuun Piirimestaruuskisoihin ja luotan sen olevan valmis silloin.

Lilin treenaamista tuli videolle lauantaina pitkästä aikaa! Tehtiin ensin uutena esteenä muuria, jossa oli vain ne päällimmäiset pyöreät palikat maassa. Sitten tehtiin taas esteen tarjoamista. Viimeisenä harjoiteltiin valssia, sekä valssin jälkeen hypyn kautta putkeen juoksemista. Lili meni hienosti, mun palkkaus oli vaan vähän myöhässä kun Lillis ei vielä kestä sitä että juoksisin lelu kädessä.
Pidän siitä miten se tykittää eteen, vaikka lelu ei heti lentäisikään. Jossain vaiheessa aletaan harjoittelemaan jotain putkijarrun tyyppistä. Olen kuullut muutamilta ihmisiltä suositusta opettaa koira irtoamisen ohella myös tulemaan käteen. Että se koira sitten joskus isona kuuntelisi myös sellaiset käskyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti