maanantai 22. syyskuuta 2014

Mahtava pikku kiituri!

Lauantaina oltiin Lilin (osittaisella) sisarusporukalla Jennan treenissä. Valitettavasti Ican omistaja olikin kipeänä, joten sisaruksista pääsivät edustamaan vain Lili ja Niksi. Jenna oli laatinut tälläisen ratapiirroksen.
Kotona mietin että en nyt ihan tietäisi miten ohjaisin kyseisen radan jos mulla olisi Kiki ohjattavana, saati sitten Lili-rääpäle jonka taidoista en ihan tiedä. En edes muista olenko koskaan kutsunut Liliä putken toisesta päästä itseni luo..

No ei sitten muuta kuin kokeilemaan. Lili odotti kiltisti ykkösen takana kun kutsuin sitä kakkos ja kolmosputken välistä. Seuraavaksi sitten sama ja ohjaus kolmosputkeen. Ei mitään epäröintiä. Sitten kokeiltiinkin jo 1-6. Pieni kiituri yllätti mut ja meni kuin konkari!! Toki se kaarratti 4 putkelta koska ei vielä osaa putkijarrua, mutta poimi 5. esteen matkalta ja kääntyi (sutien) 6 putkeen kuten videolta voi katsoa! Voi miten mä näin sydämiä kun toinen on niin taitava!! En olis ikinä uskonut että kokematon pentu voi kestää leijeröinnit ja tekee töitä noin hienosti!! Toki sen tiesin että se tekee töitä ja menee täysiä, muuta siihen ei sitten tarvittukaan.
Jenna sanoi että olen tehnyt hyvää työtä Lilin kanssa mun kertoessa että olen halunnut tehdä itse, enkä ole vielä käynyt ohjatuissa treeneissä. Olipa mukava kuulla! Putkirallattelun jälkeen alettiinkin sitten asentaa putkijarrua ja se oli Lilin mielestä vähän tylsää. Se alko olee jo vähän sitä mieltä ettei sitten viitsi mennä putkeen ollenkaan. :D Selvästi mietti asiaa. Putkijarrua pitää nyt sitten tehdä aina satunnaisesti, ei joka kerta. Kuulemma kannattaa nyt se asentaa, koska muuten ei vanhempana saa välttämättä niin tiukkoja käännöksiä jos koira on saanut posottaa täysiä putkista 1,5 vuotiaaksi asti. Uskon kyllä ja olinhan jo ehtinyt putkijarrun opettamista miettiä. Laitoin tuon samaisen videon facebookiin ja hauskasti Lilin kasvattaja ja Lilin isän kasvattaja jakoivat sen. Että Lili menee äitinsä vauhtia!

Putkijarrun jälkeen treenattiin vielä lopun kuvioita 11-13. Ensin takaakierroilla 11 ja 12. Sitten opeteltiin japanilainen ja mentiin sillä. Aika magee sekin!

Me ollaan kyllä viime viikolla treenattu ahkerasti. Sunnuntaina menin vielä ensin Kikin ja Lokin omistajan kanssa treenaamaan Purinalle. Kiki sai tehdä jälleen aalta käännöksiä ja nyt uskalsin Agimetin aalla tehdä suoraan ilman boxia. Olin tyytyväinen käännöksiin. Tein myös valssit molempiin suuntiin. Vika toisto olikin sitten huti, jonka huomasin vasta kotona. Saattoi johtua siitä että heitin pallon Kikin vielä ollessa aalla, kun ei ollut estettä suorassa linjassa aan jälkeen.
Näiden lisäksi palauttelin Kikille mieleen puomin 2on2offia ja se jo alkoi muistamaan mikä juttu se taas olikin. Otin Kikin ensin puomin sivusta alasmenolle ja jatkoin itse juoksua eteenpäin, Kiki jäi nätisti 2on2offiin. Sitten puomia kokonaisena. Ensin pysähtyi kyllä, mutta vapautti itsensä mun jatkaessa liikettä. Seuraavilla parilla kerralla jäi kontaktille ja vapautui vasta käskystä. Jospa tää pikakertaus pysyis sen mielessä. Pitänee ehkä jollain kisaradallakin tehdä kunnon pysäytys jos haluan muistuttaa sille kisoissakin kriteerin. Kokeilin vielä lopuksi tiistaista Mian rataa ja alun keppejä. Oli edelleen vaikeata kepeille hakeminen mikäli yhtään ryysäsin itse samaan aikaana. Hienosti kesti kepit haettuun sitten sen että juoksin täysiä ohi. Kisoissa tulen sitten valitsemaan tämän jälkimmäisen vaihtoehdon jos on valittava.

Sunnuntai-iltana menin vielä Ojankoon jossa Lili pääsi tekemään vauvapuomia. Se on lähes puolet matalampi ja vähintään puolet leveämpi kuin normipuomi. Tehtiin takaperinketjuttamalla eli ensin Lili sai tarjota 2on2offia puomille hyppäämällä sivusta. Sitten kokeiltiin hihnassa koko puomia ja vauhtiahan sieltä heti tuli. Vauhdin kanssa ei sitten enää pystynyt hallitsemaan kroppaansa ja pysähtymään kontaktille. Vahvistelin vielä lisää 2on2offia ja nostin Kikin laskevalla osalle, sitten vähän kauemmas jne ja niin saatiin lopussa vauhdinkin kanssa Lili hienosti pysähtymään 2on2offiin. Nyt olis tarkoitus tehdä vielä ainakin kerran vauvapuomilla ennen kuin siirtyy normipuomille. Puomia vois ekalla kerralla sitten vähän madaltaa kun sellaisia puomeja on, niin ei tarvi tehdä hihnassa. Lilillä kun tota vauhtia riittää niin mielummin laskee puomia jos se vaikka kovassa vauhdissa sais päähänsä sieltä hypätä kesken kaiken pois..

Mutta olipa taas kiva treenata! Koirat tykkää ja mä tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti