maanantai 29. syyskuuta 2014

Superviikonloppu - SERT-A

Aloitettiin kisakausi oikein räväkästi. Mulla ei ole tapana kisata kahta päivää peräkkäin, mutta nyt en voinut olla kisaamatta sekä lauantaina, että sunnuntaina sillä lauantaina oli Piirimestaruuskisat ja sunnuntaina Spanielimestaruudet. Pitäähän sitä nyt kaikkiin kissanristiäisiin osallistua..

Lauantaina olin ilmonnut meidän vain B- ja C-radoille, koska niissä kisattiin piirinmestaruudesta ja näiden lisäksi meillä oli vielä joukkuekisassa viime vuoden hopea puolustettavana. Kolme rataa yhdelle päivälle on aivan riittävä, varsinkin kun seuraavana päivänä oli toiset kolme rataa kisattavana.
Aloitimme B agilityradalla, jota tuomaroi Markku Kaukinen. Rata vaikutti ihan kivalta, parit pahat paikat ja koko ajan kohtia joissa sai olla tarkkana. Meillä tuntui Kikin kanssa yhteistyö hyvin toimivan, osasin rytmittää oman liikkumiseni hyvin Kikin vauhtiin. Esimerkkinä alussa keppien jälkeinen vastakäännös, jonka tein kauempana sillä lähemmäs en edes olisi ehtinyt. Sillä sain käännettyä Kikin oikeaan putken päähän. Samoin olin tyytyväinen että putki- puomi erottelu toimi. Kolmanneksi vikalla esteellä jäädyin itse - mietin mielessäni että enää on 2 estettä jäljellä - mutta en vaan uskonut että rata olisi jo kohta ohi. Jäin seisomaan putken viereen ja mietin että mihin tästä menisi.. Kiki otti ylimääräisen hypyn ja sitten päätin laittaa sen uudestaan samaan putkeen ja mennä loppusuoran. Hylkyhän se oli. Harmi juttu, koska rata oli niin hyvä!! Olin tosi tyytyväinen meidän menoon. En ollut kyllä suunnitellut tekeväni kaikkiin takaakiertokohtiin takaakierto + valssia, mutta ilmeisesti tiistain superhyvin mennyt valssitreeni oli jäänyt takaraivoon ;). Ja kyllähän nuo ihan hyvin toimivat valssilla.

Välissä oli sitten seuraavana joukkuerata, joka ei ollut yhtä helppo kuin viime vuonna. Mielestäni rata oli kolmosen tasoa noin suunnilleen ja Anne Saviojan tuomaroima. Ehkä vaikein kohta oli ehtiä viemään 14. putkelle niin että koira tiesi radan jatkuvan oikealle, kun osa koirista kääntyi putkesta tullessaan vasemmalle. Me lähdettiin Kikin kanssa meidän joukkueen ekoina. Tehtiin jälleen hyvää yhteistyötä, vauhtia oli mielestäni kivasti. Tein 6. putkelle niin vahvan putkijarrun, että Kiki kääntyi katsomaan mua mennessään putkeen. :D Se oli sellainen Lilille mitoitettu putkijarru, Lili kun ei vielä ihan tiedä putkijarrun merkitystä. 14. ja 15. putket meni hyvin, tosin Kiki kyllä jäi 14 putken päähän ihmeissään että mihin mennään, eli se oli vaikea kohta kuten arvelin. Aalle oli aika tiukka lähestyminen ja siitä johtuen Kiki ei saanut tarpeeksi vauhtia aalle tullakseen sen kunnolla juoksarina. En edes käskyttänyt sitä lopussa eteen kun olin vaan huolissani tuliko aalta kontaktivirhe. Keskity olennaiseen.. Mutta tehtiin nolla. Joukkueen toinen koirakko Tommy ja kerrynterrieri Roxy saivat 10 vp, kolmas koirakko Laura ja perro Tinka tekivät nollan ja neljäs koirakko Esa ja sheltti Krum taisivat saada ehkä 15 vp. Tulos 10 vp oikeutti meidät kuitenkin pronssille!
Mitalin lisäksi saatiin Royal Caninin lahjakortti. Sukulaisen kissa saa taas ruokaa!
Viimeinen rata oli Heidi Viitaniemen hyppyrata. Rata näytti siltä että sai juosta kilpaa koiran kanssa. Ja sitä se oli. Harmi vaan ettei alkurata tullut videolle, kepo ei ehtinyt ajoissa paikalle.. Radalla sai tosiaan juosta. Putkea ennen oli pari hyppyä joista putkea edeltävä oli takaakiertona ja sitten pitikin pinkoa suoran putken toiseen päähän. Mä olin silloin putken oikealla puolella ja hyppy vasemmalla, joten Kiki haki sinne hyvin itse. Loppusuoralla muistin kannustaa sitä eteen ja sehän meni! Aivan mahtava fiilis tuon radan jälkeen. Tuntui että me todella tehtiin parhaamme ja juostiin!! Mitään ylimääräisiä kaarroksia siellä ei mielestäni tullut. En silti kuvitellut että ollaan kehitytty niin paljon, että meidän aika riitti 3. sijaan 50. koirakon joukosta!! Vau! Se oli mulle niin voitto itsessään, että etenemät on parantuneet! Miten mahtavaa oli päästä palkintopallille yksilöissä Kikin kanssa näin isoissa kisoissa!

Videolla kaikki radat putkeen, paitsi se vika rata vaan lopusta.

Mullahan oli jo lauantaina flunssainen olo, mutta en voinut jättää viikonlopun kisoja väliin kun olin niitä niin odottanut.

Sunnuntaina startattiin Empun ja yhteensä neljän perron voimin Lempäälään Tamskin järjestämiin kisoihin. Olin ilmonnut meidät kaikkiin kolmeen starttiin. Päivä alkoi hyppyradalla tuomarina Arto Laitinen. Radalla oli alussa hankalahko kohta, jossa ansaeste ja sen vieressä u-putken kauempaan päähän vienti. Kuten videolta näkyy, Kiki on liekeissä ja vetäisee kakkoshypyn suoraan, joo mun valssi tais olla sen vauhtiin nähden vähän myöhässä. En halunnut tehdä tällä kertaa vastakäännöstä välttääkseni ansahypyn, joten ajattelin vekata. Muuten hyvä, mutta Kikillä oli vauhtia sen verran, että olin auttamattomasti myöhässä.. Videolta näkee että Kiki reagoi käännökseen, mutta ottaa kuitenkin ansaesteen ja olihan se siinä kivasti tarjolla. Kepeille ohjasin huolimattomasti, mutta muuten meni kivasti.  Hyllyhän siitä tietysti tuli. Mutta Kikillä oli hyvä vauhti, se oli hienoa!

A-agirata oli Hilpi Yli-Jaskarin tuomaroima. Muuten kiva rata, paitsi että aan jälkeen oli kiire ohjata seuraavat kaksi hyppyä takaakiertona, tai sitten työntönä ja välissä välistäveto. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon, vaikka näin että se on riskialtis ohjaus, sillä ohjaajien oli vaikea ehtiä. Halusin kuitenkin jatkossa olla seinän puolella, jotta sain ohjattua Kikin putken oikeaan päähään. No tästä radasta ei ole videota, vaikka kuvaaja kovasti yrittikin ottaa videolle. Lopputulema oli siis se, että pelastelulla ja kalastelulla sain Kikin odottamaan mua sen verran, että ehdin tyrkätä sen aan jälkeen toiselle hypylle takaakiertona ja sain ohjattua sen putken oikeaan päähän. Tuloksena siis nolla!! Pelastelunolla, mutta hei sellaista sattuu!! Alla hyvin mukaeltu ratapiirros. Ja tuloksia katsoessani oli yllätys vielä suurempi - pelastelunollalla SERT-A !!! Hyvä aika vaikka ei sujuvasti koko ajan edettykään. Kiki oli edelleen niin liekeissä ja mä vaan yritin pysyä perässä!

Tärähtänyt kuva tärähtäneistä tyypeistä

Kolmas rata oli Laitisen agilityrata. Mentävä rata, mutta Kiki karkas mun selän takaa putkeen. Kaverit sanoivat että se meni täysin läpi ohjauksen. Sitten taas muistin että toi olis ollut sellainen paikka, jossa yleensä otan Kikin hyvin haltuun ettei se karkaa väärään päähän putkea. En vaan nähnyt tuota paikkaa sellaisena. Näitä on siis treenattava. Aa meni hyvin, hieman alemmas saisi vielä tulla, mutta treenit jatkuu. Pimeään putkikulmaan olisi näköjään pitänyt ohjata hieman tarkemmin.

Kiva oli käydä kisoissa, mutta olo oli kyllä aika surkea kotiin päästyäni.. Nyt parantelen flunssaa tulevan viikonlopun kisoja odotellessani!




2 kommenttia:

  1. Onnea sertistä! :)

    Ni hauska blogin aloitus, me kanssa poikkeuksellisesti kisattiin molempina päivinä ja saatiin myös sert-a. Oli oikein loistoviikonloppu siis, molemmilla! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea teillekin sertistä. Oliko se eka? Ihanaa kun työ alkaa tuottaa tulosta. Olen niin tyytyväinen siihen, että olen säästellyt Kikiä ja kisattiin viime kaudella niin vähän. Nyt tietää mihin haluaa panostaa ja ollaan molemmat kehitytty - ja mikä tärkeintä saatu vauhtia ja tekemisen meininkiä lisää!

    VastaaPoista