maanantai 11. helmikuuta 2013

Itsenäistä treeniä

Oltiin sunnuntaina Kikin kahden sisaruksen mukana treenaamassa heidän seuransa hallissa Purinalla. Kiitos vaan koirien emännille! Ei olla ennen treenattu hallissa hiekkapohjalla ja se olikin mielenkiintoista. Omat vaatteet hiekassa, lelut hiekassa, koiran tassut hiekassa.. Olen varmaan tottunut liian hyvään, kun treenataan aina keinonurmipohjaisessa hallissa. Tuli kuitenkin tehtyä kontakteja puomilla ja ne alkaa sujua jo aika kivasti. Alussa jos Kikillä on liikaa intoa, saattaa pari ekaa toistoa mennä mönkään, kun se ei malta pysähtyä 2on2offille, mutta sen jälkeen meni kivasti. Keppeihin Kiki ei oikein jaksanut keksittyä. Tein ensin 3 kepillä kummaltakin puolelta, no joo meni jotenkin. Siellä oli myös verkkokepit ja niitä mentiin muutama toisto 12 kepillä. Eri pohja ja eri kepit näytti Kikiä hämmentävän. Osa verkoista oli pois, mutta Kiki näytti alkavan muistaa homman nimen. Keinukin oli erilainen ja sen laskeutuvan osan päässä oli painosäkit, no tuohan oli Kikin mielestä aivan outoa, kun keinu ei mennyt maahan asti. Jätettiin keinun harjoitteleminen sitten kahteen kertaan. Hallissa oli esteet jätetty sopivasti vähän niin kuin radan muotoon ja niitä sitten juostiin, olisko ollut 7 tai 8 esteen rata. Siihen mahtui sokkaria, rengas, hyppyjä, putki ja lisää hyppyjä. Ai niin välistä vetoja mentiin myös. Kyllähän Kiki ne meni, kun itse sai hartiat kunnolla käännettyä. Silloin ei mennyt, jos en itse ollut tarkkana. Treenaamisen jälkeen Kiki pääsi sisaruksien kanssa juoksemaan pihalle lumihankeen ja siinä koirat kivasti puhdistuivat hiekasta.

Illalla kävin vielä HSKH:n kisoissa katsomassa medi 3-luokkaa, sillä siellä oli hirveästi espanjanvesikoiria kisaamassa! Mahtavaa menoa. Osalla oli vauhtia aivan hirveästi, mutta sitten toisaalta tuli helposti ohi menojakin.

Tänään käytiin Kikin kanssa kahdestaan Sporttiksella treenaamassa vähän lisää. Kerta viikkoon itsenäisesti treenaamista on niin vähän ja varsinkin, kun en taaskaan pääse torstaina meidän vakkari hallivuorolle, niin pakko oli päästä. Aloitin kepeillä ja ohjureiden kanssa muistuttelin Kikille 12 kepin menemistä. Mun säätämisen ja osaamattomuuden takia tuntuu, ettei Kiki enää oikein luota omiin taitoihinsa kepeillä. Otin ohjurit avuksi, jotta Kiki saa mennä vauhdikkaammin ja saadaan onnistuneita suorituksia. Harjoittelin myös enemmän niin, että olen itse keppien vasemmalla puolella, kun se on se vaikeampi. Hienosti Kiki meni ohjureiden kanssa ja reippaaseen tahtiin vähensin niitä. Lopussa oli ekassa, keskimmäisessä (6. kepin jälkeen) ja vikassa välissä ohjurit ja Kiki meni kaikki toistot aivan oikein. Sinänsä kivaa treenata yksin, kun saa keskittyä vain omaan tekemiseensä eikä tarvitse laittaa koiraa häkkiin, vaan se saa hengailla hetken mun rakentaessa esteitä. Alussa kun laittelin keppejä valmiiksi Kiki kyllästyi odottelemiseen ja kävi makaamaan katsellen mun touhuja. Halliin saavuttuamme se oli kyllä ensin into pinkeenä, mutta päätti sitten ottaa rennosti, kun ei heti mitään tapahtunutkaan. Tehtiin myös puomia kokonaisenakin ja sekin sujui jo kivasti! Ehkä tää uusi tyyli on kohta valmis 2on2offin suhteen. Aata otin sivusta muutaman kerran ja se näyttikin olevan helpompi 2on2off kuin puomilla. Mulla on aina kontaktin jälkeen este ja sen takana lelu. Edelleen näyttää toimivan. Keinua otettiin myös ja paukuteltiin ihan loppun asti. Hetsasin Kikiä ennen keinua ja keinun jälkeen 2. palkkana lelu, jolle vapautan heti ja innostan. Keinun lopussa siis toistaiseksi vielä nakki, josta pitäisi päästä äkkiä pois, se kun lentelee aina välillä minne sattuu..

Treenattiin taukoineen n. 30 min ja sitten lähdettiin metsälenkille hallin taakse. Tuolla on niin hyvät olosuhteet, kun suoraan hallin kulmalta pääsee metsään ja voi pitää koiraa vapaana. Polut siellä menee ja niitä lähdettiinkin seuraamaan. Meinattiin eksyä, mutta löydettiin lopulta takaisin. Paikoitellen mä kahlasin hangessa upoten reisiäni myöten. Tulipa kunnon lenkki tehtyä! Vertailin lumikenkien hintoja ja nyt alan olla entistä vakuuttuneempi siitä, että ne täytyy hankkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti