maanantai 12. marraskuuta 2012

Olemme metsittyneet

Viime viikkoina olemme lenkkeilleet paljon metsässä. Sehän tarkoittaa sitä, että Kiki saa juosta vapaana. Vapaus on tainnut nousta sillä hattuun! Enenevässä määrin nenä vie Kikiä, eikä järki paljon päätä pakota silloin. Hajujen perään se lähtee, ja jäniksiä varmasti noissa metsissä riittää. Peurankin olen nähnyt kahteen kertaan.

Viime viikon lopulla hieman ihmettelin Kikin hillumista niin itsenäisissä, kuin ohjatuissa agilitytreeneissä. Jos mulla oli avustaja palkkaamassa, meni Kiki tämän luo haukkumaan ja oli todella kiinnostunut avustajalla olevasta lelusta. Paljon enemmän kiinnostunut kuin yleensä. Vikaa oli varmasti minussakin, kun en jaksanut niin paljon tsempata Kikiä. Päätin sitten molemmissa treeneissä lopettaa toistot kesken, kun tuntui ettei oma ajatus tekemisestä pysy kasassa, ja Kikiä näyttää enemmän kiinnostavan omaehtoinen palkkaus, ei mun kautta tuleva palkkaus. Laskeskelin tässä yksi plus yksi ja mietin, että vapauden huumalla voisi olla tälläinen kääntöpuoli. Kiki palkkaa itse itseään juostessaan hajujen perässä, ei siinä emäntää paljon tarvita.

Lauantaina metsään mentäessä päätinkin, että jos Kiki lähtee omille teilleen kauemmas, joutuu se loppulenkin ajaksi valjaisiin ja juoksuvyöhön kiinni. Tätähän osteopaatti suositteli, että sinänsä ei huono vaihtoehto sekään. Lauantaina ei todella päästy pitkälle, kun koira jo joutui hihnaan. Tänään olin taas metsässä ja päästiin ehkä lenkin puoleen väliin koira vapaana. Siinäkin huomasi, että Kiki oli vähän liiankin itsenäinen. Tutussa metsässä se tietää reitit, eikä sitä näyttänyt haittaavan juoksennella kauempana. Vaihtelin ahkerasti suuntaa ja piilouduin, niin Kiki taas muisti, että ei emäntä olekaan niin urautunut polkuihinsa. Tietenkin jossain kohtaa nenä taas vei, eikä Kiki kyllä nyt hirveän kauas ehtinyt (ei kadonnut silmistä), mutta pistin sen sitten loppulenkin ajaksi kiinni. Pitää ilmeisesti ottaa pieni hihnakausi, niin muistuu taas koiralle paremmin mieleen metsälenkin tarkoitus. Mun mielestä se on rentoa menoa, eikä nipottamista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti