lauantai 2. kesäkuuta 2012

Perjantain agitreenit 1.6


Luvassa oli tekniikkaharjoituksia. Takaakiertoa ollaan tehty ennenkin, eikä siinä mitään. Nyt kuitenkin emännältä vaadittiin taas enemmän. Ei riittänyt takaakierrot, vaan piti muistaa kääntää hartioita niin, että koira sai signaalin tulla mukana. Onneksi sain videolle onnistuneen suorituksen (ja monta ei niin onnistunutta) niin voin kertailla, että miten ne hartiat nyt kääntyykään..Tässä onnistunut suoritus.




Lisäksi tehtiin puomia ja olin oikeassa siinä, että Kiki on sen nyt hokannut! Ekaa kertaa tehtiin puomia yhdistelmänä, eli putkesta puomiin. Se meni kivasti. Vielä pitää treenata mun häivyttämistä, eli että koira pysyy kontaktilla olinpa mä missä tahansa tai liikuinpa miten tahansa.




Tehtiin vielä aivan ekaa kertaa keinua. Kotona ollaan harjoiteltu vanerilevyllä niin, että Kiki laittaa etujalat vanerilevylle, joka on viistosti pystyssä. Sitten mä tipautan levyn maahan ja Kiki saa palkkaa. Nyt tehtiin niin, että ohjaaja piti keinun päätä ilmassa ja Kikin piti loppupään sivusta tulla keinun päälle ja sitten kun koko koira oli keinulla, niin loppupää tipautettiin maahan. Ekalla kerralla Kiki hieman ihmetteli juttua, mutta kaksi muuta kertaa pääsi juttuun mukaan ja hienosti jätti takajalat keinulle ja etujalat oli maassa.

Palkkaamisessa ollaan siirrytty leluun. Yritin tekniikkaharjotuksia alottaa lihapullapalkalla, mutta ne ei selvästi motivoineet riittävästi. Sitten kun otettiin lelu kehiin, niin johan koira innostui ja huomio oli täysin mussa (tai lelussa!). Puomin kontaktilla on tietenkin syötävää. Lelun kanssa kestää aina hetken, että Kiki muistaa lelun olevan palkka tekemisestä, että sitä ei heti saa. Mutta lelun kanssa riehuminen tehtävän päätteeksi on kyllä parasta mitä Kiki tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti