tiistai 12. elokuuta 2014

Toispuoleinen koira (vai ohjaaja?)

Pyöräillessäni töihin mietiskelin Lilin treenisuunnitelmaa. Päätin tehdä esteen tarjoamista vain yhdellä esteellä (ilman rimaa), eli palata ihan perusjuttuihin. Viimeksi tehtiin taas kahdella esteellä ja kun apupalkkaaja pari kertaa palkkasi väärästä suorituksesta, niin pennelihän meni aivan sekaisin. Ymmärrettävästi. Toinen miettimäni asia oli etupalkka. Etupalkkaa voisi taas vahvistaa josko se vaikka auttaisi esteen tarjoamisessakin. Haluaisin iskostaa Lilille ajatuksen eteenpäin menosta ja siitä, että se palkkaa vaan tippuu jostain taivaasta.

Lili teki siis yhden esteen tarjoamista. Jos olin sen oikealla puolella tarjosi hienosti eteen katsomista, josta tulikin vapautus ja lelu lensi eteen. Ollessani Lilin vasemmalla puolella se vaan tuijotti mua, ja kun en reagoinut alkoi haukkumaan ja peruutti. Autoin sitten heittämällä lelun jo valmiiksi eteen ja vapautin sen katsoessa lelua. Ilmeisesti olen huomaamattani tehnyt esteelle lähettämisiä paljon ollen itse Lilin oikealla puolella. Tai ainakin paikaltaan esteelle lähettämisiä näin? Yritän kyllä vaihdella puolia, mutta en ilmeisesti tarpeeksi.

Kiki teki aata. Ensin muutama toisto suoraan, sitten vedolla kääntymistä seuraavalle esteelle. Käännös oli todella loiva. Roiski rimaa palkan lentäessä, ei jaksanut enää keskittyä jalkoihinsa. Hienosti se tuli!  Suoraan mennessä vauhtia on hieman enemmän, selvästi osaa sen homman. Kääntymisissä hieman hidasti, vaikka askeleet osui edelleen täydellisesti. Täytyy yrittää jatkossa kuvata niin että myös ennen ja jälkeen olevat esteet näkyisivät. Tähän asti olen keskittynyt vain aan analysointiin videolta.


Huomaa kyllä että ohjaukset vaatii treeniä, eli hieman on työtä ennen kuin päästään kisoihin kokeilemaan aata. En ole myöskään vielä häivyttänyt boxia ja luulen sen olevan edessä ihan pian. Ainakin kokeilen muuttuuko suoritus. Seuraavalla kerralla voisi tehdä valssia aalla. On tää niin jännää, mutta niin kivaa! Harmi vaan et olis miljoona muutakin asiaa mitä haluais treenata. En kyllä sinänsä ihmettele ihmisiä jotka jaksavat treenata juoksupuomia. Varsinkin jos se etenisi yhtä onnistuneesti (mitä en kyllä oleta) kuin aan opettaminen, niin on kyllä palkitsevaa kouluttamista. No syyskuun alussa pääsen kuuntelemaan luentoa juoksukontakteiden opettamisesta.

Houdinit keksivät joku aika sitten tunkeutua veräjän sivusta ulos takaboxista. Hah, nyt eivät pääse enää karkaamaan! Viriteltiin vihreää verkkoaitaa veräjän sivuun ja on kyllä niin hieno viritelmä (not)! Tärkeintä että pysyvät tallessa. Lili oli yrittänyt änkeä verkon lävitse, sen verran uudestaan muotoiltu verkko oli, mutta huomasipa että ei pääse pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti