keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kantapään kautta

Tehis cupin toinen osakilpailu järjestettiin eilen 26.3.13. Medit oli ensimmäisenä, joten ei tarvinnut ihan hirveän kauan tällä kertaa odotella. Rata vaikutti ihan kivalta ja suht simppeliltä. Useamman valssin ja yhden pakkovalssiyritelmän radalla sai tehdä, muuten oli ihan perusohjausta. Ensimmäisellä radalla tuntui vähän siltä, että Kikiä sai jopa odotella. Jälkeenpäin ajateltuna uskon näiden muutamien kisojen perusteella, että se reagoi mun jännitykseen himmaamalla omaa vauhtiaan. Toisella radalla vauhtia oli enemmän.
Ekan radan plussat ja miinukset:
+ pysyy lähdössä vapautukseen asti
+ kontaktit hyvät, lähtee vasta vapautuksesta
+ valssaan ajoissa, joten Kiki kääntyy siivekettä nuollen (este nro 14)
+ mustan putken jälkeen meinaa tulla mun luo, mutta lukitsee ja hyppää esteen jota näytän
- tuntuu perässä vedettävältä normaaliin moodiin verrattuna
- muistaa radan alun ja karkaa putkesta puomille
- himmaa puomilla

Eli näin äkkiseltään ajateltuna enemmän plussia! :) Ja kontakteista täytyy muistaa, että ne kaipaavat vielä hiomista, siksi puomin himmaus ei oo mikään yllätys.
Toisella radalla tarkoituksena oli siis korjata ekan radan puomille karkaaminen. Mietin ekan radan jälkeen, että mulla on liian fiksu koira, kun se muistaa radan alun ja siksi toistaa sitä alkua, eli menee uudestaan 2. esteeltä 3. esteelle. Tämä ei sinänsä ollut yllätys, sillä Kiki tekee samaa kyllä treeneissä. Joskus tehtiin suoralta putkelta pöydälle ja ekan toiston jälkeenhän Kiki ampui pöydälle musta huolimatta. Silloin hiottiin sitä, että se kuuntelis mun käskyn ja käänsin sen välillä putkelta itseni luo. Taktiikkana nyt oli radalle mennessäni, että hihkaisen Kikille ajoissa, jotta se kääntyisi putkelta mun luo, eikä menisi puomille.
Tokan radan plussat ja miinukset:
+ lähdössä ottaa muutaman askeleen, mutta käyn korjaamassa ja malttaa odottaa
+ puomi on vauhdikkaampi
+ vauhdista huolimatta odottaa vapautuskäskyä
+ vauhti on normaali
- aan kontaktilla vähän karkaa
- mun valssit myöhässä - > käännökset isompia
- mä en muuta ohjaustani vikalla putkella -> sama virhe toistuu
- kun virhe kerran tuli, olisin voinut ottaa putken uudestaan ja tehdä eri ohjauskuvion



Vasta tänään tuli mieleen, että miksi en ottanut radan loppua uudestaan. Eipä tullut mieleen, kun vasta aloitellaan kisauraa. Olipa siis opettavaiset kisat. Jatkossa tiedän, että meille ansakohta on tuollainen, jossa toistetaan alkuradan osaa (putkesta on menty kerran eteen, se on ansa). Luulen, että samat hypyt ei oo ongelma, mutta putkessa koira kerää vauhtia eikä tietenkään näe missä mä meen koko ajan. Näissä täytyy siis olla tarkkana. Ja sitä vartenhan möllikisat on, että saa harjoitella. Muuten olin ihan tyytyväinen ratasuorituksiimme. Hiomistahan on tehtävänä ja kontaktit vaatii vielä tarkkuutta. Seuraavissa omatoimitreeneissä täytyy kokeilla samanlaista putki + puomiansaa.  Onpa taas ideoita omatoimitreeneihin. Oikein sormet syyhyä päästä kokeilemaan!

Sijoituttiin kuitenkin 3. Möllikisoissa ei hylätty, joten saatiin 10 vp. Sillä nopein aika ja sijoitus 3. Cuppipisteissä taidettiin olla 2. mutta vain ensimmäinen palkittiin.

2 kommenttia:

  1. hienot radat! voi vitsi ku ei ois juossu puomille, muuten oli niin sujuvaa ja vauhdikasta :)

    VastaaPoista
  2. Opin kuitenkin tärkeitä juttuja :D Eikä harmittanut niin paljon, kun saatiin palkinto näinkin huonolla suorituksella. Hehee!

    VastaaPoista