tiistai 29. huhtikuuta 2014

Lilin kujeet + juoksukontaktiseminaari

Hiljalleen Lilistä alkaa kuoriutua aito pentu pentunen kujeineen! Olen niin odottanut että koska sen kiltteys alkaa rakoilla. Mattoahan se syö, mutta sitä on Kikin syönyt nuorena ja kun kyseessä on päättelemätön karvalankamatto, niin en kyllä yhtään ihmettele miksi sitä on kiva nyhtää. Matto antaa kivasti vastusta mutta siitä kuitenkin aina jotain irtoaa. Matto elää niin kauan kuin elää, sitten ostan uuden (erilaisen) enemmän kuin tyytyväisenä!

Lili aloitti kujeensa viime lauantaina. Mun suihkussa ollessa se pissasi meidän sänkyyn! No joo, lenkistä oli tovi ja se oli lenkin jälkeen riehumisen lisäksi saanut iltaruoan. Sängyssä se käy aina salaa. Tällä kertaa ei kovin salaa, kun jätti todisteet jälkeensä. Sunnuntaina kujeilu jatkui. Terassin ovi oli auki ja koirat saivat mennä ja tulla sisään ja ulos. Jonkun ajan päästä menin kurkistamaan mitä siellä pihalla puuhataan. Salaattipenkin mullat oli kuovittuna terassilla ja pari kuoppaa oli ilmestynyt samalla. Itse teosta en Liliä saanut kiinni, mut nähdessään se tuli iloisena vastaan arteen kanssa. Se löysi kiven mullan seasta. Pitäähän pennun nyt vähän puuhastella!

Autoin vähän - nyt voi hyvin istuttaa vaikka kukkasia. 

Se yritti ilmeisesti piiloutua Tuijaan luu suussaan?

Viime viikko meni taas tosi nopsasti. Treenattiin viime viikolla vähemmän kuin yleensä ja perjantaina oli itsenäiset treenit. Lili sai leikkiä ja juosta siivekkeen välistä putkeen mun juostessa sen mukana avustajan palkatessa.  Ja jälleen Lili teki häkkitreeniä ts. sai palkkaa häkkiin kun kepo oli apuna palkkaamassa. Kotona Lili syö metallihäkissä ruokansa. Crate gamesia pitäisi edelleen hieman järjestelmällisemmin tehdä niin saisin sen juoksemaan häkkiin kuten Kikin.

Kikin kanssa tehtiin putki-puomi erottelua ja se meni ihan ok. Pitää vielä treenata ja kokeilla miten se suhtautuu siihen, että jätän sen suorittamaan edellisen esteen ja juoksen jo itse esimerkiksi puomin puoleen väliin. Saa nähdä valitseeko puomin.
Lainaputkesta tuli heti Lilin lemppari!

Mun viikonloppu kuluikin lähes kokonaan Riihimäellä Naurava Koira -areenalla Iida Vakkurin juoksukontaktiseminaarissa kuunteluoppilaana. Molemmille aion opettaa juoksu-aan, puomiin en nyt ainakaan ihan heti lähde. Juoksu-aan opettamista varten on aurauskepit hommattu, vielä pitää löytää putken yhdistävät liittimet. Opettamisesta kerron lisää sitä mukaa kun homman aloitan Kikin kanssa tässä kesän mittaan. Metodina boxi ja gridi, eli aurauskepeistä muodostuu neliö, jonka läpi koira opetetaan juoksemaan niin että se ottaa laukan neliön sisällä. Tämä on sitten myöhemmin kontaktialue aalla. Neliön eteen lisätään tasamaalla kaksi bumperia merkkaamaan toivottuja askeleen paikkoja. Kun tämä harjoitus sujuu, voidaan se hiljalleen siirtää madalletulle aalle. Ja kaiken a ja o on, että koira tekee harjoitteen itsenäisesti ohjaajan sijainnista ja liikkeestä riippumatta.
Tässä tää boxi. Aurauskepit K-raudasta ja kulmapalat Tarjoustalon sähkötarvikeosastolta.

Sunnuntain päätteeksi oli vielä Sadun treenit. Treeneissä olikin mun toivoma putki-puomi erottelu. Rata meni nollana läpi eikä siinä mitään, ei edes putki-puomi erottelussa ollut ongelmaa. Ongelmaksi muodostui ekalla suoritettu lentokeinnu ja puomin himmailu. Ensimmäisenä turhauduin puomista, mutta saatiin sitten kosketusalustan avulla (jota olen Kikille vahvistanut) puomia vähän korjattua. Satu houkutteli kosketusalustan avulla Kikiä kontaktille ja joo, kyllä se vähän nopeammaksi tuli. Keinun suoritus on myös vähän rikki, mikä ei ole ihme koska senkin suoritusta on nyt hieman muutettu. Sivusta hyppääminen keinulle ja nopea vapautus heti pallon perään ilmeisesti vaikuttavat. Eikä se nyt ole ihmekään. Pitäisi vaan itse muistaa, että jos kriteerit muuttuu tai tekee erilaisia treenejä, niin ei voi olettaa että Kiki tekee kaiken niin kuin ennenkin. Tarkoituksena on kuitenkin muuttaa suoritusta. Ehkä tähän väliin voisi ottaa kisatauon ja säätää nyt huolella noiden uusien kriteereiden kanssa..
Tässä eka suoritus jossa mukana lentokeinu..


Paras kainalokaveri päikkäreillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti