sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Syksyn kuulumisia - Lili 2 vuotta ja Kiki lainaohjaajalla

Lili ottaa rennosti sohvan selkänojalla

Ahkerasti ollaan kyllä treenattu, vaikka blogiin asti ei ole mitään kantautunutkaan. Meidän viikko-ohjelma koostuu maanantain itsenäisistä treeneistä Sporttiksella, tiistaina edelleen tuplatreenit Purinalla niin, että Kiki treenaa ensin kimppiksessä ja Lili sen jälkeen valmennusryhmässä. Torstaina on Niinun treenit, joihin olen nyt rytmityskurssin loputtua ottanut vuoroviikoin kummankin. Nyt täytyy heti alkuun kertoa, että Lili on selvästi saanut ahaa-elämyksen keppien suhteen, kun olen sitkeästi panostanut keppien treenaamiseen. Tiistaisin olen pyrkinyt tekemään ennen Kikin treeniä Lilin kanssa keppejä ja vielä Lilin oman treenin lomassakin on aina tilaisuuden tullen keppejä tehty. Maanantaisin Sporttiksella saatiin keppitreenit kunnolla käyntiin parin kerran jälkeen, kun pienen totuttelun jälkeen Lili hyväksyi ohjurit. Purinalla käytin verkkoja. 2by2-treeni jäi siihen, että kun olisi pitänyt tehdä 6 + 6 sarjoissa keppitreeniä, niin Lilihän ei kestänyt apupalkkaaja. Sen vuoksi päätin joskus syyskuussa ottaa verkot käyttöön.
Kiki

Muutama viikko sitten käytin yhdet Niinun treenit keppien ja keinun treenaamiseen. Silloin päästiin ensimmäistä kertaa tekemään 12 keppiä ilman mitään apuvälineitä! Sillä kerralla aloitettiin 5 verkolla ja yksi kerrallaan otettiin ne pois. Tämä oli siis 8. lokakuuta. Silloin päätin, että tästä eteenpäin tehdään keppitreeniä aina kuin mahdollista. Reilu viikko sitten totesin, että suurin ongelma Lilin kepeissä on vire. Kun sillä vire nousee (ja se on aina agilityssä todella korkea), niin se ei malta. Lilin tyyli on se, että kun väsyttää ja kierrokset nousee, niin ainakaan vauhti ei hidastu. Järki ei silloin paljon päätä pakota. Tulin siihen tulokseen, että mun on turha sitä rauhoitella ja koittaa rauhoittelun jälkeen sujuisivatko kepit, koska se tulee aina olemaan korkeassa vireessä, joten sen on opeteltava tekemään kepit siinä vireessä. Otin verkot ja ohjurit alkuun ja loppuun. Viime maanantaina se teki joka kerta kepit oikein ja lisäsin omaa juoksuvauhtiani. Ohjuri oli enää ensimmäisessä välissä tukemassa. Tänä viikonloppuna tehtiin ilman apuvälineitä ja hieman oli taas hakemista. En silti rauhoitellut Liliä, vaan kokeiltiin uudestaan ja se kyllä korjasi sitten tekemistään. Video on viime maanantailta.Keinun kanssa menee joka toinen kerta hyvin, joka toinen kerta keinu on vähän jännempi. Lili on niin nössö, että keinu tulee varmasti olemaan sille vähän jännä juttu vielä tovin. Huomasin kyllä, että Purinalla ja muualla hiekkapohjalla keinu on helpompi sille. Keinonurmella keinu on selvästi jännempi. Olisiko kovempi pamaus syynä. Keinonurmella ollaan toki muutenkin Lilin kanssa vähemmän treenattu. Onneksi nyt on Sporttiksella treenit, niin tulee siellä tehtyä. Puomin kanssa Lilillä on edelleen vähän miettimistä aluksi vieraassa paikassa, vaikka itse puomi olisi sellainen mitä ollaan jossain muualla tehty. Jännitys näkyy vauhdin hidastamisena ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla se sitten menee hyvällä vauhdilla, mutta saattaa unohtaa pysähtyä ;). Aan kanssa ei sen sijaan ole koskaan (vielä) ollut mitään ongelmia. Se mennään aina täysiä!

Nyt ollaan siinä pisteessä, että uskalsin ilmoittaa Lilin ekoihin virallisiin kisoihin! Jännän äärellä ollaan! Lili ei varmasti ole yhtä valmis kisoihin, kuin Kiki oli aikanaan vähän yli kaksi vuotta sitten. Mutta nyt kun osaan itse vähän jotain, niin mennään testaamaan osaamistasomme kisoihin ja mietitään sitten treenin kohteita. Lilin kanssa kun muutenkin kaikki on niin paljon haastavampaa. Vauhtia ja itsenäisyyttä radalla on hurjasti enemmän, joten siellä ei ohjaaja ehdi miettiä pelastelukuvioita, kun tilanne on jo mennyt. Sitten kun kaikki osuu kohdilleen on fiilis mitä mahtavin!

Lili täytti muuten 2-vuotta 17.10. Tässä pieni video kovin aikuisesta Lilistä ;)Ja perään viimeinen rytmityskurssin treeni. Siinä sitä mentiin! Niin pieniin rytmityksiin Lili reagoi, ettei niitä aina edes tajuaisi tehdä, vaikka ovatkin tarpeellisia.


Kikin kanssa kisattiin lokakuun alussa Kouvolassa. Ei tullut viimeistä agisertiä, koska ekalla radalla luulin ilmeisesti ohjaavani Liliä, jota tarvitsee hieman selkeämmin kääntää. Kiki on nyt niin kiltissä moodissa, että siitähän tuli kielto. 5 vp ekalta agiradalta. Ekalla radalla sillä ei ollut mitään aikomustakaan pysähtyä puomin kontaktille. Tokalla agiradalla käskytin Kikiä pysähtymään puomille vahvemmin ja se ryökäle otti oikein kauniin loikan kontaktin yli, joten siitä 5 vp. Viimeinen hyppyrata nollalla, mutta se oli kyllä niin surkeaa ohjausta, joten sillä nollalla ehkä sija 5/30 tai jotain. Kikin puomia on nyt syksyllä hiottu ja sitä on palkattu puomin alastulolta joka kerta. Silti se Kouvolassa oli sitä mieltä, että kisapuomi on aivan eri asia, eikä sinne tule pysähtyä ;). Jatkamme siis puomitreeniä.

Eilen Lotta ja Kiki pääsivät ekaa kertaa yhdessä kisoihin. Lotta kokeili kerran treenata Kikin kanssa ja totesi miten kiltti ohjattava Kiki on. No niin on! <3 Lupasin joku aika sitten Lotalle Kikin kisakaveriksi, kun Kikihän kyllä tykkää mennä muidenkin kanssa. No kisoissa Kiki olikin sitten hieman hämmentynyt, kun Lotta vei sen lähtöön. Niiden lähtöpaikaksi oli arvottu numero 1. joten Kiki ei varmasti edes tajunnut pääsevänsä radalle, kun siellä ei ollut edellistä koirakkoa. Kiki vain etsi katseellaan mua. Ekalla radalla meni hyvin siihen asti, että tuli pieni stiplu (josta HYL) ja siinä kohtaa Kikin ote hieman herpaantui. Hienosti jatkoivat loppuun asti. Oltiin sovittu, että puomille ei ole pakko pysähtyä, voi tehdä nopean vapautuksen, mutta jos loikkaa törkeästi se on sylikyyti. Ekalla radalla puomi oli ok, joskin siinä näkyi vielä Kikin hämmenys ohjaajan vaihdoksesta johtuen. Mutta ei loikannut.

Tokalle radalle Kiki lähti jo vähän paremmin, mutta hylky tuli, kun Kiki löysi yhden ylimääräisen esteen. Loppusuoralla Kiki ei uskaltanut edetä kuten mun kanssa, vaan katsoi Lottaa joka hypyn jälkeen, että ootko nyt varma?! Kiltti koira.

Viimeisellä radalla Kiki oli jo oma itsensä ja antoi haukkumalla palautetta Lotalle, kuten mullekin antaa. Valssit oli vähän myöhässä niin siitä sai Lotta kuulla! :D Kolmanneksi viimeiselle esteelle asti nollaa, mutta sitten hypylle vähän huono ohjaus ja Kiki hyppäsi saman hypyn takaisin. Puomi oli taas hyvä. Juteltiinkin, että koska puomi on toka vika, niin voisi omalla liikkeellä vähän hidastaa, ettei vedätä ihan täysiä. Tosi hienoa, että vikalla radalla yhteinen sävel ja luottamus alkoi löytyä. Onhan siinä aina opettelemista, kun koirakko aloittaa yhdessä tekemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti