maanantai 7. syyskuuta 2015

Kikille piirinmestaruushopeaa yksilöissä ja joukkueessa!

Nyt tulee tuhti päivitys meidän kuulumisista!

Aloitetaan siitä, että Agirodun jälkeen kisattiin muutamat kisat Kikin kanssa ja saatiin nollat kasaan. Nyt on siis niin sm- kuin kiristetyt mm-karsintanollat plakkarissa ja piirinmestaruuskisoissa tuli vielä parit ylimääräiset kaupan päälle. Agirodussa saatiin tuplanolla. Sen jälkeen Porvoon kisoissa meidän ensimmäinen triplanolla, joista hyppärinollalla toinen hyppyserti! Noissa kisoissa myös niin tärkeä voitto! Seuraavana päivänä Lohjan kisoissa kepit eivät löytyneet kahdella radalla avokulmasta (toiselta radalta HYL ja toiselta 5 vp), mutta onneksi yhdellä radalla oli umpikulma kepeille, joten yksi nolla ja tässä vaiheessa kuudes nolla meille.
Porvoon triplanolla
Lohjan nolla
Tämän jälkeen olikin monta viikkoa kisataukoa ja ohjatut treenit pyörähtivät käyntiin. Tiistaisin Kiki treenaa ensin HAUn kimppiksessä ja heti perään on Lilin valmennusryhmän treenit. Torstaina on toinen tuplatreenipäivä, kun Kiki treenaa ensin Niinun opissa Niinun hallilla ja heti perään Lili on Teemun rytmityskurssilla. Rytmityskurssi on 7 kertaa joista jo 4 kertaa on käyty. Tiesin että Teemun rytmityskurssi on juuri sitä mitä me Lilin kanssa tarvitaan. Teemu on aivan loistava ope takomaan oppilaansa päähän miten ne kiihdytykset, jarrutukset ja suunnanmuutokset tulee tehdä. Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat rytmityksen. Hiljalleen olen oppinut MISSÄ kohdassa ja MILLä voimakkuudella rytmityksiä tulee tehdä. Ja Lilihän reagoi niihin nyt aivan todella hienosti! Poissa on se kesän Lili, joka viiletti tukka tuubilla kohti horisontissa siintäviä esteitä. Nyt olen saanut sen jopa kieltämään esteelle, kun olen rytmittänyt liian aikaisin! Lilin kohdalla tämä on vain hyvä asia. Pitänee yrittää kerätä videomateriaalia näistä hienoista pätkistä.

Elokuun puolivälin paikkeilla oltiin Lilin ja siskonsa Niksin (omistajineen) kanssa Espanjanvesikoiraharrastajien kesäleirillä. Siellä päästiin aksaamaan, tekemään nenähommia (niissä Lili oli tosi hyvä!) ja harrastamaan rally-tokoa.
Aksat on koottu tähän. Kyllä me jo välillä mennään samaan suuntaan (sinne minne mä haluan. )
Tässä vielä heinäkuussa kuvattu 6 kepin suoritus.
Lilin kepit ovat nyt siinä vaiheessa, että vaihdoin 6 kepin 2by2 opettelun jälkeen verkkokepeille. 2by2 -menetelmällä pitäis päästä harjoittelemaan useasti ja nyt meillä on ollut lähinnä ohjattuja treenejä. Verkoilla pystyttiin ottamaan kepit jo radallekin mukaan. Nyt olisi tarkoitus häivyttää verkot sukkelaan pois ja opettaa keinu valmiiksi, niin sitten oltaisiin kisavalmiit. Pitänee ottaa jotkut kisat tavoitteeksi..

Elokuun lopussa kisattiin Kikin kanssa HAUn seuramestaruudesta sijoittuen 3. sijalle. Vain voittaja palkittiin, joten ei palkintoja meille sen suhteen. Muuten saatiin kyllä 3. sijan palkinto ihan normaalisti siitä luokasta. Kaksi muuta rataa hyllytettiin kun ohjaaja ei ihan tainnut olla kartalla. Mutta tuo oli siis se viimeinen nolla arvokisoja varten.
Nyt päästään vihdoin asiaan eli piirinmestaruuskisoihin. Joukkueradalle startattiin 1. HAUn 1. medijoukkueessa. Meillä ei ollut ollenkaan minijoukkuetta, joten tästä syystä kaksi medijoukkuetta. Ja medejähän meidän seurassa riittää.. Mulle ja Kikille tasainen nolla. Vähän taas oli oma ohjaus haparoivaa, mutta riittävää Kikille. Muille joukkueenjäsenille 10 vp, nolla ja ankkurille 5 vp, joten tulos 5 vp ja se riitti hopealle!

Medien yksilöPiirM -ratoja saatiinkin odotella. Ekalla radalla oli paha ansaputki. Lähdettiin 9. ja ehdin nähdä että se putki söi koiria.. Päätin että teen kaikkeni jotta selvitään virheittä putkesta eteenpäin. Seisotin Kikiä hetken puomilla ja olin valmis karjumaan - eli karjuin sille ja sain sen kääntymään pois putkesta. Jos se olisi lukinnut putken jo monta estettä aiemmin ei se olisi sieltä pois kääntynyt. No nyt kääntyi ja nollahan se oli! Tämän radan aika riitti sijaan 5. Olikohan siinä sitten 7 tai 8 nollaa, joten tiesin, että hyppärinollalla voitaisiin päästä palkintopallille koko skabassa, vaikka suhtauduinkin asiaan skeptisesti. Olen onneksi hyvin saanut vastaavissa tilanteissa keskityttyä vain siihen rataan, jota ollaan menossa tekemään, enkä yhtään ajattele että nyt voidaan päästä palkinnoille. Tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää. Hyppäri olikin paljon sujuvampi ja kivempi kuin agirata, joten nollahan se oli! Loppusuoralla sai oikein valssata kolmeen kertaan ennen maalihyppyä.
En lähtenyt yhtään spekuloimaan, että mihin tuplanolla riittää, koska tiesin radan helppoudesta johtuen siinä tulevan paljon nollia. Toki arvelin, että koska oltiin sijalla 5 agiradalla, niin tuskinpa siitä huonommaksi sijoitus menee, koska Kikin nopeus varmaankin riittää samaan suhteessa kuin agiradalla edellä olevien. Ja suurin osahan oli siis jo pelannut itsensä pois piirinmestaruustaistelusta. Kun tuloksia luettiin ja kuulin Satun ja Javan tulleen kolmanneksi oli aivan varma että meidän sijoitus oli yhteistuloksissa 4. Satu ja Java olivat ennen meitä agiradalla ja yleensä Java on inan nopeampi Kikiä. Yllätyksekseni me saatiinkin nousta 2. pallille! Oltiin molemmilla radoilla 5. ja sehän riitti sitten hopeaan. On se Kiki aika pätevä ja toisinaan ohjaajakin hoitaa hommansa. :D Ja sehän oli sitten toinen triplanolla! Senkin tajusin vasta kisojen jälkeen. Nyt palkittiin tasainen puurtaminen - aina ei tartte olla se nopein! 1. sijalle tulivat oikeutetusti Sanni ja Goa ja kuten jo mainitsin Satu ja Java 3. sijalle.
Saa nähdä koska tämä meidän hyvä tiimityö alkaa rakoilla. Nyt nautitaan siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti