lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lili aloitti kepit 2by2

Ensimmäisenä Lilin keppien aloituksesta, koska oon niin innoissani! Eilen oltiin menossa Lotan & Rallin kanssa koirauimalaan, mutta sitä ennen sain Lotalta ohjeistuksen 2by2 -keppitreeniin. Mulla on kotona 6 kepin satsi, joka on todella kevyt kantaa. Napattiin se siis kainaloon ja käveltiin läheisen koulun kentälle. Pikaiset teoriat ja sitten pari ekaa kertaa Lili hihnassa, odotettiin että tarjoaa kahden kepin välistä menoa ja siitä palkkaus palkkauslinjalle. Tämän jälkeen Lili irti hihnasta ja portin läpi menon tarjoamista hieman kulmaa vaihdellen ja vähän jo kauempaakin. Lili oli niin hieno! Kun se tajusi mikä on homman nimi, ei ollut epäilystäkään ja sinne se säntäsi kahden kepin väliin. Ollaan sen kanssa tehty esteiden tarjoamista ja siitä on kyllä hyötyä, koska nyt lähti juoksemaan "tyhjään" jos palkkaus oli vähän myöhässä. Alussa hieman ehti päätä kääntää ja vilkaista mua, mutta kun sain ohjeistuksen olla valmiina heittämässä palkkaa samalla sekunnilla kun päästän Lilin valjaista irti, alkoi palkkauksen ajoituskin olla kohdillaan.

Tänään tehtiin toinen satsi keppejä eikä vieläkään yhtään stiplua, vaikka otin jo hieman enemmän etäisyyttä ja edelleen vaikeampia kulmia. Toivottavasti homma jatkuu näin kivasti! Tykkään kyllä tästä alusta kun saa katsoa miten koira oppii ja voi tehdä harjoituksia jos ei nyt kotona niin lähellä kotia kuitenkin.

Oltiin oikein reippaita tänään ja lähdettiin tyttöjen kanssa metsään juoksemaan. Olen jo pitkään miettinyt, että voisin hölkätä niiden kanssa metsässä. Koirat sai pallot suuhun ja kipittelivät niiden kanssa mun juostessa. Kikikään ei niin useasti eksynyt omaan maailmaansa hajujen perään kun piti katsoa mihin mä pingon. ;) Kyllä se silti onnistui tennispallon hukkaamaan, kun ei enää muistanut mihin sen oli jättänyt hajujen maailmaan hetkeksi kadotessaan.. Loppulenkin Kiki yritti tietenkin pölliä Lilin palloa, mitä en sallinut ja Kiki asian sitten hyväksyi.

Torstaina Lili pääsi treenaamaan keinua ja sen lisäksi helppoa rataa. Keinulla otin nyt jälleen paukutusta lelupalkalla ja Lili malttoi jo paremmin odottaa vapautuskäskyä. Tämän lisäksi tehtiin tuetun keinun päähän juoksua, apupalkkaaja antoi namia ja laski samalla keinun rauhallisesti alas. Nakit toimi tässä hyvin, eikä Liliä yhtään jännittänyt keinun laskeminen kuten maanantaina. Se vaan tarttee jännissä asioissa hieman aikaa miettiä.
Sinisestä putkesta tuli ohi kun otin liikaa haltuun. Tässä näkee (vielä) Kikin ja Lilin eron. Lili tulee pienestä mukaan eikä hae mihinkään vääriin putken päihin. Pitää muistaa ohjata Liliä vähän enemmän silkkihansikkaat kädessä. Sama näkyi käännöstreenissä. Kun tein suhinan ja tosi vahvan rytmityksen Lili kääntyi ennen estettä. Se vaan kääntyy niin paljon helpommin, ettei tartte noin paljon merkkausta.

Ensi kuussa olisi tarkoitus käydä mittaamassa Lili. Kisaikähän sillä tulee täyteen 18.4. Kisaaminen aloitetaan Agirodussa jos ollaan silloin valmiita. Agirodun päätavoite on mennä sisarusjoukkueella mölliradalle.

Huomenna jatketaan keppitreeniä taas suurella innolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti