maanantai 27. lokakuuta 2014

Lilin hieno puomi!

Lili on nyt hyvin satunnaisesti treenannut puomia. Aloitin 2on2offin naksuttelun kotona korokkeella Lilliksen ollessa pieni pupsi. Välillä olen muistanut naksutella hallilla puomin alastulokontaktia ja toisinaan ollaan tehty 2on2offia ihan missä sattuu. Lili oikein innostu kisoissa tarjoamaan muurin palikalle on-offit ja olisi halunnut tehdä sitä koko ajan!

Kisoissa
patjani alla on varmasti herne!
Syksyllä käytiin kaksi kertaa Ojangossa tekemässä vauvapuomia. Ensimmäisellä kerralla tehtiin vain vauvapuomia (=puolet matalampi ja puolet leveämpi puomi) aloittaen alastulon palkkaamisesta. Sitten Lili nostettiin hieman ylemmäs ja palkattiin 2on2offista. Sitten taas vähän kauemmas jne. Kokonaistakin vauvapuomia tehtiin, mutta silloin Lilillä ei vielä maltti riittänyt kunnolliseen pysähtymiseen kontaktille.

Seuraavalla kerralla aloitettiin vauvapuomista, mutta todettiin, että ehkä kapeampi puomi voisi vaatia Liliä keskittymään takapäähänsä kontaktille tultaessa. Se halusi heittää takapäätä sivuun, eikä selvästi oikein keskittynyt. Laskettiin tavallinen puomi noin vyötärön korkeudelle ja johan parani Lilin keskittyminen! Se joutui miettimään missä takajalat on ja miten ne saa pysymään puomilla. Tehtiin taas takaperin ketjuttamalla ja edettiin kokonaiseen puomiin. Nyt ongelmaksi muodostui se, että Lili halusi hypätä aivan ylösmenon alusta pois ja juosta maata pitkin apupalkkaajan luo, koska onhan se nyt paljon nopeampi reitti namien luo! Jätettiin sillä kerralla maasta lähetys ja otettiin hieman ylempää ylösmenolta. Näillä saatiin homma toimimaan ja Lilikin malttoi pysähtyä kontaktille apupalkkaajan luo hienosti takajalat puomilla pysyen.

Näiden harjoitusten jälkeen olen tehnyt satunnaisesti kokonaista tai osittaista alasmenoa. Nyt varsinaisella kolmannella treenikerralla oli tarkoitus aloittaa madalletulla puomilla, mutta päätettiin sitten tehdä perinteisesti ja otettiin pelkän alasmenon naksuttelun jälkeen Lili hihnaan. Sitten puomin alkuun ihmiset puomin molemmin puolin. Ja mitä tekee Lili?! Sillä on kiire puomin loppuun, vaikka annankin sille nakkia kädestä tasaisin väliajoin. Näitä suorituksia tehtiin kaksi, sitten päätettiin kokeilla ilman hihnaa. Lili sai harjoittaa keskittymiskykyään (koska sillä on tapana höösätä) istumalla puomin eteen. Vapautettuani sen se suuntasi puomille eikä edes miettynyt hyppäävänsä puomin alusta pois. Ekalla kerralla jäin ihmettelemään että nyt se tosiaan menee ja Lili vilkaisi mua. Sitten kyllä meni hyvällä vauhdilla ja pysähtyi alasmenokontaktille, vaikka toki myös yritin sitä hieman auttaa. Toinen toisto meni multa jo paremmin ja Lili meni niin hienosti! Tässä todistusaineistoa.
Kikin kanssa tein eilen fitdogin kotiläksynä valssitreeniä. Ihan ok se sujui.
Ennen valssiharjoitusta pähkäiltiin Kikin puomia ja sitä miten siihen saisi vauhtia ja varmuutta. Kikin puomi oli hyvä ja nopea aikaisemmin. Sitten aloin vahvistaa 2on2offia kuolleella lelulla enkä tajunnut Kikin käyttävän silmää.. Sehän jäi sitten kyttäämään ja odottamaan, jos se lelu ei ollutkaan edessä. Tai taisin siinä sitten kokeilla heitettävää lelua, niin siinä varsinkin Kiki jäi kyttäämään eikä edes tullut 2on2offiin.. Oli vähän liikaa sille. Nyt vahvistan 2on2offia laatikkotreenillä kotona. Kokeiltiin myös niin, että Kiki saa joka tapauksessa namin hakeutuessaan oikeaan asentoon, ja tosi hyvistä ja nopeista suorituksista heitin nännikumin palkaksi. Ei mulla ole mitään menetettävää kun puomi on joka tapauksessa hidas (paitsi kun vedätän ja vapautan nopeasti). Jos lelu aiheuttaa sille liikaa painetta, vaikka se saakin sen satunnaisesti, niin sitten mietitään taas. Namikuppi etupalkkana on liian huono. Ei se vedä Kikiä puoleensa, se vaan lönköttelee kupille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti