torstai 19. syyskuuta 2013

Putkirallatusta

Silvia Trkmanin videosta kopioitu putkirallatus. Kaksi u-putkea asetetaan suuaukot vastakkain ja koiraa lähetellään putkiin missä tahansa järjestyksessä mihinkin päihin. Välillä otetaan koira "käteen" ja pyöräytetään itsensä ympäri. Tarkoituksena saada koira kuuntelemaan milloin sen pitää tulla käteen ja milloin se saa mennä. Kokeilin tätä viime viikolla ekaa kertaa ja silloin Kikillä oli hieman vaikeuksia tajuta mennä musta kauempaan putken päähän. Nyt tämä asia oli päivänselvä sille. Yksi mun ympäri pyöritys takkusi, muuten meni kivasti! Tehtiin tätä kaksi satsia ja harjoitus on yllättävän rankka koiralle. Tai ehkä se käy puuduttamaan pidemmän päälle juosta ympäri ämpäriä putkia..
Treenatessa palkkasin Kikiä narulelulla kuten yleensä. Sehän tykkää rallatella lelun kanssa ja hyppelee välillä matkalle sattuvia esteitäkin lelu mukanaan. Tällä kertaa se meni puomin narulelu suusta roikkuen. Taas näitä hetkiä kun omistaja saa sydämentykytyksiä.. Ja olen yrittänyt vahvistaa toki kahden lelun leikkiä ja välillä se toimiikin tosi hyvin. Nuorempana Kiki ei juuri rallatellut lelun kanssa, mutta jossain välissä se keksi kyseisen leikin olevan paras leikki (eräs motivointikoulutuksiakin pitävä ihminen ei yhtään ihmetellyt että Espanjanvesikoira tykkää rallatella lelun kanssa itsekseen), ja nyt siitä on aika vaikee päästä eroon. Ei siinä muuten mitään vikaa ole, mutta sais jättää itsenäiset puomit väliin.

Jatkettiin myös parin viikon takaista kokeilua eli kepeille hypyn ja vastakäännöksen, sekä takaaleikkauksen kautta. Ei mennyt. Helpotin monta kertaa ja sitten peruskäännöksen kautta tehdyllä leikkauksella onnistuin saamaan onnistuneita toistoja. Erävoitto! Tehtiin välissä ihan normaalia kepeille menoa, ettei Kikille jäänyt mieleen pyörimään liian hankalat kuviot.
Tänään oltiinkin sitten treenikavereiden kanssa kokoonnuttu katsomaan jälleen Trkmanin dvd:tä. Nyt tais mennä kyllä enemmän seurustelun kuin katselun puolelle. ;) Mut ihan makeesti sen koirat mm. siivos sienellä / rätillä / tassuun laitetuilla "lapasilla" pöytiä ja lattioita. Onnistui niiltä pyykkikoneen täyttö ja tyhjennyskin. Arjen sankareita :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti