sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kakkosten eka luva!

Ensimmäiset kolmen startin kisat. Ensimmäisenä agirata hallissa Purinalla. Rata näytti kivalta. Pohtimista aiheuttava kohta oli kakkoshypyn ohjaus ja siitä kepeille. Päädyin pakkovalssi - valssiyhdistelmällä ohjaamaan kepeille. Puomin jälkeiseltä hypyltä mentiin putkeen ja putken päät olivat aika lähekkäin. Rataa kävellessä kokeilin valssata, no onneksi Satu oli kisapaikalla ja sanoi että valssi ei toimi. Joko persjättö tai veto. Näistä valitsin vedon viime kisojen epäonnistunut persjättö putkelle mielessä. Veto tuntui turvallisemmalta vaihtoehdolta. En seisottanut pitkään kontakteilla, joten tuli ihan hyvä aika. Tuomarina tuomariharjoittelija Arto Lahtinen(?). Henri Luomala oikea tuomari.
Ratapiirrokset kopioitu luvalla Pason blogistaTulokset tässä
Toka rata oli ulkona, no kaveri huomautti et oliko se 15 vaille se teidän toka rata. Joo oli, mut se olikin ajoissa ja luokka oli jo menossa kun menin ulos.. Siitä sitten kyselemään et pääsiskö vielä tutustumaan rataa. Onneksi se onnistui, mutta voi arvata, että oli vähän kiire sitten. Kiki ei suostunu tulemaan autosta Tainan hakemana (Kiitos Tainalle mukana olosta ja kuvaamisesta!), joten sitten juoksin hakemaan Kikin, Taina piti sitä kun tutustuin rataan ja Kiki oli ihan hepareissa. Se ulvo kun se vihdoin pääsi mun luo. Hyvät eväät lähteä radalla - ohjaaja hermona ja koira hepareissa.. Videolta katsottuna se näyttää istuvan lähdössä rauhallisesti. Mietin ohjausvalinnat noin niin kuin suunnilleen ja oliko yllätys et hyllytettiin 5. esteelle. No ei. Ja ois pitänyt muutenki ottaa jalat alleen. Joskus oon miettiny et hyppärit on muuten vaikeita. ;) Putken jälkeen vihelsin pelin hetkeks poikki, kun Kiki tuntu toista kertaa agilitykisauran aikana käyvän liian korkeilla kierroksilla. Se tiputti rimankin, mikä on myös toinen kerta kisoissa ikinä.. Kertonee jotain koirakon mielentilasta tämäkin. No rämmittiin rata jotenkin loppuun ja painuttiin kävelylle jäähdyttelemään. Tuomarina Martti Salonen.

Videolla se näyttää tältä.
Tällä radalla tuli yksi nolla medeissä.

Vikana sitten agirata hallissa. Sitä olinkin katsellut maksien suorittamana. Ei näyttänyt mahdottomalta. Tosin makseissa yksi koira otti aan harjan jälkeen harha-askeleen ja tipahti aalta kuperkeikan. :/ Näytti erittäin ikävältä. Ja makseilla tuli monta hyllyä ja rimoja alas, ei siis mikään helppo rata. Satu anto taas kullanarvoisia vinkkejä. 7. hypyn päätin ottaa päällejuoksuna (ennen aata), kun kokeilin valssata 6. jälkeen ja taas seiskan kohalla, mut se tuntu niin hitaalta. Aalta Satu sanoi et pitää mennä lujaa, sillä muuten Kiki karkaa putken väärään päähän. Puomilla piti olla kauempana, jotta liike linjaa putken oikeaan päähän.
Miten sitten kävi? Tuomarina edelleen tuomariharjoittelija.

Kiki rysäytti 2. estettä eli rengasta päin. En tietenkään nähnyt et se rysäytti noin pahasti. Katsoin kyllä sen että se liikkui normaalin näköisesti, joten jatkoin. Päällejuoksussa Kiki kaarratti, aalla se varasti ja suikkas putken väärään päähän kun olin sitten itse myöhässä ton varastamisen takia. Pitänee seuraavissa kisoissa vähän tsekata noita kontakteja, ettei lähe ihan lapasesta. Kepit Kiki haki hienosti, kunnes sitten jätti kesken. Otettiin uudestaan, mut taas meni huti. Loppuun jatkettiin ihan hyvin. Tais Kiki olla jo tosi väsynyt, se näky jo alussa renkaalla ja viimeistään kepeillä. Uskon et se jaksais kolme starttia, mutta toi kakkosradan hässäkkä oli vähän liikaa. Tältä radalta ei muuten tullut yhtään nollaa medeissä. Muutama vitonen ja kymppi.

Paljon taas tuli opittua ohjausvalinnoista ja iso kiitos Sadulle kullanarvoisista neuvoista. En todellakaan vielä osaa nähdä joka kohdassa parhaita ohjausvalintoja saatika rytmityksiä. Edelleenkään ei ole kiire kolmosiin. Kakkosissa on hyvä harjoitella. Jatkan huomenna analysointia plussista ja miinuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti