lauantai 21. syyskuuta 2013

Lägin kisoissa

Aika sumuista oli kun ajeltiin kisapaikalle aamulla kahdeksan aikaan. Turun motarilla varoituskylttikin kertoi: "huono näkyvyys". Ei kuitenkaan satanut, joten eihän tuollainen pieni sumu haittaa. Radalla näkee riittävän kauas kuitenkin.

Ensin oli agirata ja se vaikutti kivalta. Tuomarin nähdessäni muistinkin, että hän tuomaroi meidän ykkösten vikan luva-radan. Suoraviivaista menoa olikin radalla luvassa. Radalla oli aan jälkeen se hankalin kohta, sillä aalta tuli hyppy jonka edessä oli putki, mutta sinne ei kuitenkaan menty. Mietin kaksi vaihtoehtoa kyseiseen kohtaan. Ensimmäinen vaihtoehto oli jättää Kiki aalle pitkäksi aikaa, jolloin olisin päässyt itse seuraavan esteen taakse ja tekemään pakkovalssia sitä seuraavalle esteelle. Mietin kuitenkin etten voi vaatia sitä odottamaan aalla ihan niin kauaa, että pääsisin itse hyviin asemiin. Joten päätin käyttää suunnitelma b:tä eli aan jälkeisellä hypyllä poikitan vahvasti ja ohjaan siitä Kikin seuraavalle esteelle takaakiertoon. Ja se oli niin hilkulla! TAAS yritin varmistella vähän liikaa ja siihen se sitten kosahti. Jos olisin tajunnut vähän enemmän huitoa kädellä ja auttaa sen takaakiertoon, niin olishan se mennyt. No nyt se livahti mun vierestä hypyn väärin päin. Muuten rata meni kivasti, ei siinä mitään. Maksit oli ensin ja ne näyttivät tekevän puukeinulla lentokeinua, joten otin keinun varman päälle hitaasti.
Agiradalta HYL

Sitten hyppyrata, joka näytti myöskin todella kivalta. Putken väärään päähän menemällä oli mahdollista hyllyttää ja kas miten kävikään! Mun sokkari oli hieman myöhässä ja koska Kiki tykkää lukea rataa niin sinnehän se sujahti selän takaa putken väärään päähän. Mun olis joko pitänyt uskaltaa jättää sitä kepeillä enemmän yksin - ja uskon että se olis sen kestänyt - tai änkeä kökkövalssi ennen putkea, jotta Kiki ois reagoinut mun käännökseen.. Tää kyllä harmitti niin paljon! Niin tyhmä virhe! Argh! Hetkeksi jäin harmittelemaan ja Kiki meinas ettei enää tapahdu mitään ja lähti pinkomaan jonnekin kentän reunalle päin. Huusin sen sitten takasin ja loppurata mentiin hyvällä draivilla. Siinä olikin kiva viiden esteen pinkomissuora, mut aika hyvin ehdin. Suoran lopussa käytin suhinaa, jottei Kiki jatka pinkomista. Radan sivusta renkaalta käännös näytti hieman kinkkisemmältä, koska renkaalta suorassa linjassa olis ollut este. No ei Kiki näyttänyt onneksi sinne pyrkivän.
Hyppyrata HYL

Positiivista on tietenkin että nää on niin pieniä virheitä! Edelleen mun pitäis uskaltaa enemmän ja hyllyttää sitten siitä syystä että uskalsin.. Tietysti jos nyt on myöhässä niin sitten on myöhässä. Toisaalta olis kivempi olla ajoissa ja ottaa vaikka vitonen siitä et koira menee ohi tms kun se lähtee mun perään. No ei tässä muuta kuin jatketaan harjoituksia niin eiköhän se joskus suju!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti