perjantai 20. joulukuuta 2013

Kaverukset

Näistä kahdesta on kyllä kehkeytynyt melkoinen parivaljakko! Pari päivää sitten Lili nukkui sohvan vieressä ja jossain vaiheessa Kiki oli mennyt lähelle nukkumaan.
Eilen olin vessassa kuivaamassa tukkaa ja ovi oli raollaan. Isompi tökkäsi oven auki ja kurkisti vessaan. No pienempi oli tietenkin siinä heti sitten kanssa. Siinä ne pällistelivät et saisko tulla vessaan. No ei saanut.

Lilin kanssa ollaan hankittu paljon kokemuksia.
Tässä listattuna:
- tavattu paljon ihmisiä (meillä kotona ja käyty kylässä)
- tavattu lapsia useaan kertaan
- tavattu vieraita koiria muutamaan kertaan
- käyty kauppakeskuksessa
- matkustettu bussilla
- matkustettu metrolla
- moikattu ihmisiä pihalla, rappukäytävässä jne.
- harjoiteltu hihnakävelyä muutama kerta
- oltu yhteislenkillä Kikin kanssa pari kertaa
- harjoiteltu luoksetuloa
- opeteltu istuminen
- harjoiteltu maahanmenoa
- ollut Kikin kanssa kahdestaan kotona
- ollut yksin kotona

Mites tässä nyt näin kävi?

Yksinolosta sen verran, että Lili on nyt päästetty vankilastaan pentuaitauksesta. Alkuun pentuaitaus oli sen takia, että kun meillä ei ole tilavaa huonetta, jossa voisi yksinoloa harjoitella, niin pentuaitaus ajoi sen asian hyvin. Alkuun pentuaitaus oli myös siksi, että saatiin varmistettua öiden rauha molemmille koirille ja sen takia, että katsottiin miten nämä kaksi tulevat toimeen. Lilin oltua meillä pari päivää oli selvää, että nuo kaksi voisi kyllä jättää kahdestaan yksinollessaan, että Kiki ei yritä liikaa hakea toista leikkiin ja että Lili antaa Kikille rauhan. Kiki oli näistä se innokkaampi osapuoli. Muutama päivä sitten lähdin kauppaan ja jätin koirat koko kämppään (poisluettuna makuuhuone) kahdestaan ja laitoin videoinnin päälle. Lili piippasi ehkä kerran, muuten touhusi omiaan ja alkoi sitten nukkumaan. Kiki tarkkaili pienemmän touhuja. Saman päivän iltana lähdettiin Kikin kanssa koirauimalaan ja Lili jäi koko kämppään yksin (poisluettuna makuuhuone). Lili söi namit jotka sille jätin, ihmetteli vähän, pyrki sohvalle (ehkä tsekkaamaan onko Kiki siellä?), touhusi itsekseen kunnes nukahti. Videointi kesti vain puoli tuntia, ja oltiin pois pari tuntia, mutta löysin Lilin nukkumasta samasta paikasta, mihin se videolla oli nukahtanut. Näiden kahden perusteella väitän, että jostain syystä molempia on alkanut ketuttaa aitaukseen sulkeminen. Isommassa tutussa tilassa viihtyvät paremmin. Onhan siellä toki enemmän tuttuja nukkumapaikkoja ja enemmän tekemistä.

Pari päivää sitten leivoin valmistujaisiani varten ja Lili hauskuutti mua. Tai miten sen nyt ottaa. Pentuaitaus oli nostettu sängyn päälle. Kuulin makkarista piippausta ja mennessäni katsomaan löysin Lilin sängyn päällä olevasta pentuaitauksesta loukossa. Patjan ja aitauksen välissä oli pieni rako, josta se oli sinne itsensä änkenyt. Ja sängyllehän ei ole mitään asiaa. Harmi vaan et meidän sänky on laatikko, jonka päällä patja on, joten sinne on pienen pennun helppo kiivetä. Samalla kertaa löysin sitten lakanasta kuivuneet pissajäljet. En tiedä milloin se oli sinne kerennyt pissata, ehkä edellisenä päivänä?

Eilen vietettiin siis mun valmistujaisia ja sukulaisia oli kylässä. Lili taas tapansa mukaan jokaisen lattialla istuvan sylissä ja hammastelemassa. ;) Erityisesti 8 kk:n ikäinen vauva on Lilin suosikki. Siltä voi varastaa lelut ja kävellä vauvan lattialla ollessa vaikka päältä. Tänään tulee kavereita kylään, joten Lilillä on taas hurmaamista.

Kätevää ettei tarvikse erikseen järkätä kyläilyjä, kun niitä tulee valmistujaisten ja joulun takia ihan muutenkin riittämiin.
Pylly vasten pyllyä pumpum

Äsken Kiki ja Lili vetivät rallia ympäri kämpää, joten rinnakkaisleikeistä on siirrytty jo yhteisleikkiin! Pari päivää sitten annoin koirille nännikumit, ja niitä ne sitten jäystivät vierekkäin samalla viltillä. Välillä myös jotain nameja syödään vierekkäin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti