torstai 5. joulukuuta 2013

Hyeenat eli pentu tuli taloon

Alkuun hyeenat tänä aamuna.

Pitkä odotus palkittiin, eli haettiin kotiin tänä aamuna Caraydan Nicodicodine eli Lili. Koko juttuhan lähti siitä, että agilitymaailmaan tutustuessani havaitsin agikisojen lähtölistoissa olevan aika monta Caraydan -alkuista espanjanvesikoiraa. Siitähän se juttu sitten lähti! Pidin nimittäin näkemästäni. Sporttisia, energisia ja iloisia koiria ne näyttivät olevan. Mietin silloin, että sitten joskus kun toisen koiran hankkiminen alkaa olla ajankohtaista, niin kyseisestä kennelistä sen toisen haluaisin - ehdottomasti. Niinpä sitten jossain vaiheessa otin yhteyttä kasvattajaan. Kesällä käytiin katsomassa kasvattajan luona yhtä pentuetta ja saatiin alustava lupaus, että me vaikutettiin ihan hyviltä tyypeiltä ja kasvattaja olisi valmis meille pennun antamaan.

Sitten jännättiin milloin yhden emäehdokkaan juoksut alkaa ja tuleeko sieltä tarpeeksi narttuja. Onneksemme pentueeseen syntyi neljä narttua ja yksi uros, ja sitten saatiin vielä tieto että meille tulisi yksi niistä! En vieläkään uskonut asiaa silti todeksi. Käytiin tiheästi katsomassa ja ihmettelemässä pentuja. Alusta asti oli onneksi selvää, että kasvattaja valitsee meille sopivan pennun. Mitään suosikkeja ei siis otettu, eikä noista oikein olisi osannut suosikkia valita. Kuitenkin pienen koon vuoksi tykästyin kirppuun ja se sitten valikoitui meidän pennuksi! <3 Harmi vaan ettei nimi Kirppu sopinut sen olessa liian lähellä Kikin nimeä. Lilo ja Totoro oli hyviä nimiehdokkaita (Kikin nimi tulee Kikin lähettipalvelusta), mutta päädyttiin kuitenkin Liliin. Kiki ja Lili rimmaa paremmin.
Lili vasemmalla, ikää noin 4 vkoa
Kuva: Ulla Virtanen
Kuva: Ulla Virtanen
Nyt vihdoin uskon koko asian todeksi pennun nukkuessa mun jaloissa! Kikin ja Lilin ensikohtaaminen jännitti, vaikka me odotettiinkin että Kiki on kyllä innoissaan leikkimässä jossain vaiheessa. Ihan ensiksi Kiki sanoin kerran mur, kiellettiin ja sen jälkeen Kiki seuras pentua innoissaan ympäri kämppää kuin hai laivaa. Ja Kiki haluais ihan hirveästi leikkiä, mutta toinen ei vielä ihan uskalla.
Jalka turvana


2 kommenttia: