keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Koirakavereita

Maanantaina mulla oli töiden jälkeen menoa, joten Kiki pääsi Mila-collien luo kyläilemään. Menoa varmasti riitti. Kiki tapansa mukaan omii Milan lelut ja käy tietenkin putsaamassa ruokakupin toisen jäljiltä. Kuulemma olivat kilpaa kerjänneet rapsutuksia.

Tiistaina tavattiin aamulenkillä Parson terrieri, jonka kanssa Kiki juoksee ja vetää keppiä kilpaa. Terrieri on leikattu poika, ja Kiki on tietenkin omasta mielestään pomo. Kepistä taistellessa Kikin ei tarvitse kuin luoda oikeanlainen katse, niin toinen luovuttaa kepin kiltisti pois. Yleensä keppileikeissä käy niin, että ensin Kiki pitää keppiä hallussaan, mutta sitten kun ovat tarpeeksi kauan juosseet ja Kiki alkaa väsyä, niin terrieri näkee tilaisuutensa tulleen ja saa kepistä otteen. Sitten sitä keppiä vedetään kilpaa. Pienempänä Kiki ei tajunnut kepin vetämistä, mutta niin vain toinen opetti tämän leikin Kikille.

Muuten arki rullaa jälleen tavalliseen tapaan. Lomaa odotellessa.. Olen jumppauttanut Kikiä ja häkkitreeni jatkuu. Ihmettelin häkistä kuuluvia ääniä, että oksentaako Kiki siellä, mutta se taisikin vaan unissaan tuhista kovaan ääneen.. Kikistä on tainnut tulla nautiskelija. Kotona ollessaan se nukkuu lähes koko ajan omalla pehmeällä patjallaan. Ihan kuin se olisi liimattuna siihen. :)

Muutamaan eläinlääkäriin olen soitellut ja kysellyt virallisten lonkkakuvien yms. hintoja. Viimeistään syksyllä olisi tarkoitus kuvat ottaa ja rokotukset menee sopivasti siinä samalla.

Tässä slow motion -video rannalta. Kiki ravistaa.


4 kommenttia:

  1. Mä myös kuvautan Liinun syyskuussa samalla, kun on rokotukset. Säästyy edes klinikkamaksu. Incan kuvautin samalla lailla rokotusten yhteydessä. Melko hintavia on nuo hommat...

    Hieno video! Näkyy koiran liikkeet hyvin.

    VastaaPoista
  2. Noista kuvauksista mietin, että onko järkeä peilata silmät, jos ne muutokset ei kuitenkaan näy noin nuorella? Ootko peilauttanut Incan silmät? Jos ei aio jalostukseen kuitenkaan käyttää.. Kilppari-arvoja mietin kanssa, että näkyykö 1v. ikäisellä. Pitänee kysyä kasvattajalta tai joltain.

    VastaaPoista
  3. Incalta ei ole muuta kuvattu kun lonkat ja kyynärät eli ole silmiä peilattu eikä kilppareita tutkittu. En aio Incaa pennuttaa. Liinusta luultavasti kuvautan selän samalla kun viralliset kuvat otetaan.

    Kyllähän se ell osaa sanoa noista muista tutkimuksista, mikä on sopiva ikä tehdä niitä.

    VastaaPoista
  4. Mä kyselin eläinlääkäriltä ja sanoi, että silmissä voi näkyä muutoksia jo 1v iässä, joten luultavasti peilautan silmät samalla. Tietää ainakin sitten onko mitään. En mäkään aio jalostukseen käyttää. Kilpparinäytettä mietin vielä. Mutta nyt on varattu lonkat, kyynärät, lisäkuva selästä ja polvien tutkimus.

    VastaaPoista