keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

arjen puuhia

Kukkien istuttaja
 Treenejä ei tietenkään ole joka päivä, vaan enimmäkseen meidän arki rullaa jokseenkin samalla kaavalla joka päivä. Mullakin alkoi kesätyöt kunnolla, joten Kikin päivät kotona on välillä vähän pidempiä. Vastapainoks lenkkeillään kunnolla ja puuhastellaan mitä milloinkin, Tietenkin Kiki on kaikessa mahdollisessa touhussa mukana, jos sen vaan antaa olla. Yhtenä päivänä istutettiin kukkia, tuloksena multainen naama. Aiemmin kerroin, että Kiki ei enää ryntäile pikkulintujen perään. Todiste tuli viimeistään siinä, kun oltiin niityllä lenkillä ja Kiki oli vapaana. Se oli musta muutaman metrin päässä ja jostain ilmestyi lintu meidän väliin. Kiki katsoi mua silmiin, sitten me katsottiin yhtäaikaa lintua. En sanonut sille mitään, kun odotin mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Lintu lähti lentoon ilman mitään reaktiota Kikissä. Alkukeväästä se olis takuulla lähtenyt innoissaan juoksemaan linnun perään! Ehkä se vanhenee ja viisastuu hiljalleen. ;)



Joka päivä pyrin lenkittämään Kikiä pitkän lenkin vapaana. Irtiolo saattaa tulla pätkissä riippuen kuinka paljon on muita liikkeellä. Periaatteessa voitais ohittaa koira Kikin ollessa irti, mutta koska ne vastaantulevat koiranomistajat saattais luulla että halutaan moikata tai luulla Kikin karkaavan niiden luokse niin en viitsi näin kaupungissa kokeilla. Usein saatan ottaa Kikin kiinni kun tulee ihmisiä vastaan, kun eihän täällä sais vapaana pitää. Aina ei vaan ehdi tai jaksa lähteä kunnon metsään, vaan tulee tossa läheisellä niityllä lenkitettyä.

Olen nyt hieman vähentänyt Kikin ruokamääriä, kun eihän se enää oikeastaan kasva. Tänään tarkoituksenani oli antaa sen syödä lampaan luusta osa. Punnitsin luun, kun sitä ei millään saanut rikottua pienempiin osiin. Kiki järsi luuta tovin ja kävin välillä ottamassa sen pois, eikä se vielä ollut syönyt kuin n. 100g. (Koko luu painoi 330g) Meni hetki ja Kiki tuli huuliaan lipoen mun luo. Mä ajattelin, että onpa outoa, kun se ei syönyt koko luuta. Aikaa kun oli mennyt niin vähän, niin en osannut kuvitella sen ehtineen syödä jo koko luun! Kiki ahnehti vähän ylimääräistä ruokaa. Huomenna saa sitten tosi pienen annoksen. Nyt sen uusi päivän luuannos olisi n. 160g eli jonkun verrran meni yli. ;) Viikon kokonaismäärä toki ratkaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti