sunnuntai 24. elokuuta 2014

Korjaussarjaa juoksu-aalle

Tiistaina oltiin treenaamassa ja mulle  tuli jostain kuningasajatus: kokeillaan mitä Kiki tekee ottaessani boxin pois aalta. En tiedä mistä mä tälläisen ajatuksen sain, sillä ohjeissahan sanotaan että boxi tulee häivyttää vähitellen.. Ja mitä sitten kävi?! Kiki teki täydellisen 2on2offin!! Sitä ei ole siltä moneen kuukauteen vaadittu aalla. Puomiakin ollaan tehty tosi vähän. Valehtelematta en ole ainakaan kolmeen kuukauteen vaatinut aalla pysäytystä. Meinasi pieni epätoivo iskeä. Sain sitten Kikin juoksemaan aan läpi, mutta se oli hyvin epävarma ja tuli tosi hitaasti. Toisessa sessiossa jouduttiin vielä vaihtamaan eri aalle, koska kenttä oli varattu treeneille.. Aan vaihtaminen ei varmasti auttanut asiaa. Päätin sitten että jätetään asia hautumaan ja katsotaan seuraavalla kerralla.


Torstaina sain sitten apupalkkaajan avukseni ja aloitettiin suunnitelmani mukaan aan treeni gridiltä. Ajattelin toiveikkaasti, että jospa perusteisiin palaaminen palauttaisi Kikin mieleen aalta haluamani kriteerit. Gridillä 3 toistoa ja kaikki nappiin! Käytin pitkästä aikaa tennispalloa palkkana ja Kikihän oli aivan liekeissä! Sitten madallettiin aa ja nostin Kikin aalle. Joka toistolla nostin sen kauemmas boxista ja lopulta se lähti aalle maasta aan edestä. Ja kaikki toistot nappiin! Jes!! Olin niin tyytyväinen että homma toimi taas! Kiki tuli itsekseen aata muutamaan kertaan pallo suussa ja silloinkin aina osui kyllä boxiin, mutta ei toki tullut niin lujaa. Tiedän ettei ole fiksua sen antaa juosta aata itsekseen, mutta tämän kerran sai sen tehdä. Eikä se ole koskaan ennen aalle noin hakeutunutkaan. Madallettu aa on tietenkin helpompi tehdä.

Toivon nyt että korjaussarja palautti Kikin mieliin aan eikä se enää tee 2on2offia. Ja mä niin häivytän sen boxin sitten todella hitaasti! Seuraavalla kerralla pitää vielä tehdä ensin perusjuttua ja kokeilla sitten vasta ohjauksia. Valssia en ole vieläkään päässyt tekemään. Se ois ohjelmistossa toivottavasti pian.

Lilin kanssa aloitettiin rally-toko eilen. Se luuli pääsevänsä aksatreeneihin ja pomppi mun vyötärön korkeudelle taukoamatta. Jos ei namia alkanut tippua istumisesta alkoi haukkumalla komentamaan. Riiviö! Itsepähän olen sen antanut sikailla :D. Muutamia kertoja huomatin sitä pomppimisesta ja sitten alkoi tassut pysymään paremmin maassa. Hienosti se jaksoi keskittyä tekemiseen. Komentamista tuli siis lähinnä silloin kuin ei tehty mitään. Että miksei tehdä?! Tunnin aiheena oli sivulta eteen meno, täyskäännökset ja edestä ohjaajan kautta ympäri takaisin sivulle tulo. Lilin kanssa harjoiteltiin myös ihan sivulle tuloa, koska eihän me sitäkään olla koskaan tehty. Sanoinkin kurssin vetäjälle, että tultiin lähinnä harjoittelemaan matalammassa vireessä muiden kanssa tekemistä. Ja teki kyllä niin hyvää Lilille tehdä muutakin kuin aksaa! Annoin sille tehtävien lomassa taukoja, vaikka se olisi varmasti jaksanut, mutta tulipahan samalla harjoiteltua sitä, ettei koko ajan tehdä. Lili leikki sitten itsekseen kävyillä väleissä.

Lopussa mentiin pieni rata ja sekin sujui paremmin kuin odotin. Eihän se tietenkään vielä osaa seurata, tulee kyllä mukana katsekontaktissa, mutta karkaa helposti liian eteen jos olen itse liian hidas. Pitää muistaa kotonakin treenata sivulle tulemista ja kaikkia juttuja joita nyt tehtiin. Kikille vois myös muistutella  rally-tokojuttuja. Tarkoituksena olisi sen kanssa lähteä kisaamaan joten kyltit ja niiden vaatimat liikkeet kannattais ehkä ensin opetella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti