sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hakukoira

Lilin mörköiän innoittamana päätin ilmoittaa sen rally-tokon lisäksi kokeilemaan hakua. Espoossa kokoontuu porukka harrastamaan hakua erikseen sovittuina ajankohtina, joten me lähdettiin sitten mukaan kokeilemaan. Lilille tehtiin alkeisjuttuja, eli 4 ihmistä vuorotellen kutsuivat sitä luokseen ja kun se meni, sai palkkaa. Lilin mielestä se oli hurjan hauskaa! Saa juosta täpöllä ihmisen luota toisen ihmisen luo ja vielä sen lisäksi niiltä saa namia! Voisko olla parempaa?! Lilihän ei mitään kutsuja jäänyt odottelemaan vaan ihan oma-aloitteisesti juoksi aina seuraavan ihmisen luo kysymään saisko palkkaa. No ei saanut jos ei ollut kutsua kuulunut. Palkatta jääminen ei Liliä todellakaan haitannut.
Kiki, Lili ja Niksi metsälenkillä

Lili sai samalla hyvää harjoitusta odottamisesta. Koirat olivat lähekkäin puissa kiinni odottamassa kun yksi koirakko kerrallaan pääsi tekemään. Tuolla Lili malttoi odottaa rauhassa. Aksakentällä se odottaminen onkin sitten vaikeampaa.. Lopuksi päästettiin kaikki koirat irti ja Lili saikin tutustua Bouvieriin (jättikokoiseen sellaiseen!), belgiin, shelttiin ja vesikoiraan. Alussa vähän jänskätti, mutta sitten se kävi jo komentamaan shelttiä ja belgiä, jotka leikkivät keskenään eivätkä huomanneet Liliä. Teki kyllä hyvää Lilille nämä erilaiset treenit samoin kuin uusiin koiriin tutustuminen. Täytyy siis jatkaa näitä!

Oli myös kiva päästä näkemään miten hakua aletaan opettamaan ja miten jo hieman osaavat koirat hakua tekevät. Osaavimmillekin koirille näki tekevän hyvää kun on vieraita maalimiehiä.

Torstaina mua odotti kotona ikävä yllätys.
Mulla oli töiden jälkeen menoa ja kepokin oli työmatkalla, joten kaveri kävi lenkittämässä koirat. Kikin mielestä ei ollut sitten enää ok, että kaveri jätti ne yksin kotiin. Mä ajattelin että Kiki on jo sen verran järkevä, että osaa olla kotona yksin.. Se kyllä käy mikäli minä tai kepo jätetään koirat uudestaan yksin saman päivän aikana. Kuvassa on vessan ovi, joka on ulko-oven vieressä. Pientä stressiä Kikillä :/. Sehän ei ole pitkään pitkään aikaan mitään syönyt. Pentuna sen kanssa oli yksinolo-ongelmia ja helmikuussa kun muutettiin uuteen kotiin piti taas muistutella yksinoloa. Sen jälkeen kaikki on ollut hyvin. Näköjään tuo vanha juttu puskee esiin mikäli asiat muuttuu. Ei oltu harjoiteltu sellaista, että kaveri jättäisi ne yksin. Näköjään sitä tarvitsee harjoitella jos haluaa välttyä pieniltä yllätyksiltä. Lilihän ei ole mistään muutoksista moksiskaan, sitä ei haittaa yksinolot tai oikeastaan mikään.. Kiki onkin sitten hieman erilainen stressaaja.

Torstaina tehtiin juoksaria puisella aalla. Vihreävalkoinen aa oli selvästi kapeampi, kehikko meni reilusti reunoista yli, joten oli kiinni aan pinnassa. Otin vaan kolme toistoa suoraan juoksua, kaikki toistot hienosti. Lähetin Kikin takaakiertoon esteelle, josta aalle. Samoin aan jälkeen hyppy. Apupalkkaaja tiputti palkan ja sen ehkä huomasi Kikin vauhdista? Lentävä palkka saa ehkä hitusen vauhtia enemmän?

Agimetin aa on kehikkoon nähden sopiva, sitten taas punavalkoinen aa on kaikista noista levein. Hyvä että on mahdollisuus treenata erilaisilla aa-esteillä ihan oman seuran kentällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti