keskiviikko 27. elokuuta 2014

Huiput huippikset!

Eilen päästiin tositoimiin Huippistreeneissä. Teemana pakkovalssi.
Ratapiirros Pirjo Yli-Juuti

Alkuun käytiin läpi oikeanpuoleisella harjoituksella kaikki kolme pakkovalssin variaatiota. Itse olen käyttänyt aina vain pakkovalssi + jaakotus yhdistelmää. Ehkä kerran olen tehnyt kisoissa pakkovalssi + pyöritys version (siis pakkovalssista itse käännän rintamasuunnan esteelle, josta matka jatkuu siivekkeen suuntaan noin niin kuin suunnilleen). Pakkovalssi + valssi yhdistelmä tuntui erittäin hankalalta, mutta kyllä se sitten siitä kun vaan hoin mielessäni että askel-askel-askel. Kiki teki kaikki variaatiot tosi hienosti ja tiesi mun liikkeestä minne matkaa piti jatkaa. Täytyy vielä vahvistaa sille merkkausta, että pääsen lähtemään liikkeelle vieläkin aikaisemmin. Uskon että vahvistamisella saan jutun jujun sille kyllä aukenemaan, kun esimerkiksi takaakiertoon Kikin pystyy lähettämään kaukaa.

Varsinaisesti harjoituksesta keksin muistisäännön, että aina koiran tullessa putkesta menen esteen "väärälle" puolelle. Sitten piti vaan miettiä mikä yhdistelmä tulee mihinkin kohtaan. Alkuun piti ihan kunnolla huudella Kikin nimeä sen putkesta tullessa - koska kuten pitääkin - sehän olisi vaan posottanut suoraan näkemälleen esteelle. Ja hyvä niin! Hyvä ettei kysele liikaa vaan menee jos ohjaus ei ole selkeää! Mä pidän näitä niin valon pilkahduksina, sillä edelleen se itsenäisyys ja röyhkeys on se mitä haetaan. Itse muistin koko harjoituksen ja saatiin se läpi muutamalla toistolla. Pariin kohtaan olin suunnitellut hieman tarkoitettua hankalammat ohjaukset. Ja ne pakkovalssi + valssi yhdistelmätkin sujuivat! Onpahan taas muutamia kuvioita joista voi sitten valita.
Vauhdin hurmaa!
 Kikin jäähdyttelyn jälkeen menin kentälle Lilin kanssa. Siellä olikin viime viikon tiistailta sama kolmen esteen suora, jonka päissä u-putket. U-putket olivat hieman ulompana estesuorasta, joten viimeksi Lili ei ollenkaan ymmärtänyt hakea kovasta vauhdista putkeen, koska putki ei ollut nenän edessä. Tein osissa, eli ensin istutin Lilin paikoilleen, sitten yhden esteen kautta putkeen, sitten kahden ja viimeisenä kolmen kautta. Joka kerta meni hienosti! Sitten kokeilin lähettää Lilin äsken harjoiteltuun putkeen, josta jatkettiin hyppyjä takaisin päin. Hienosti se tykitti suoraan vaikka jäin jälkeen! Yritin samaa ja jatkaa toisessa päässä olevaan putkeen, mutta koska putken suu ei ollut tarjolla ei osannut sitä hakea. Mentiin tähän suuntaan yksi hyppy ja putki, hieman käänsin putken suuta lähemmäs oikeaa linjaa. Tämän jälkeen päästiinkin sitten koko harjoitus loppuun! Putkeen lähetys, siitä kolme hyppyä (jolloin jäin jälkeen) ja siitä taas putkeen! Miten hieno pikku-Lillis on!

Pikku-Lillis joskus keväällä
Edelleen jatkui hyvä fiilis siitä, että vihdoin osasin opettaa sille oikeita asioita. Kehitystä on tapahtunut! Parasta edelleen se vauhti. Tykittää suoraan vaikka itse jäänkin jälkeen, eikä vilkaisekaan mua. Paitsi sitten siinä vaiheessa jos ei palkkaa näy eikä tehtävä ole enää selvillä. Pitänee sitä kääntymistä ihan oikeasti alkaa jossain vaiheessa harjoittamaan. Siihen asti nautin niin tästä mitä nyt ollaan tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti