keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kilpajuoksua ja välistävetoa



Olipa ihanaa päästää taas Sadun treeneihin pienen tauon jälkeen! Melko haastava rata oli taas tälläkin kertaa. Ei se toki ratapiirrustuksena näyttänyt niin vaikealta. Alussa välistävedot, no nehän on ihan perus kauraa. Joo-o. Ei taas oma kroppa muistanutkaan ekalla miten ne olis pitänyt tehdä. Sitten matka tyssäs putkihäsellykseen, jota halusin kokeilla sillä idealla minkä olin kotona saanut. Ohjeista päätellen tiesin, ettei se varmaankaan onnistu, mut pitihän se kokeilla.


Muutaman muutoksen jälkeen saatiin ihan onnistunut pätkä aikaseksi, tai siis onnistuttiin menemään koko rata puhtaasti. Satu halusi et kokeilen 3. esteellä valssata ja ohjata 4. esteen takaakierto + päällejuoksuna. Siitä sitten juostiinkin loppurata kilpaa. Erityisen kiire mulla oli putken jälkeen. Kuten videosta näkyy lähes törmätään. Sen jälkeen vaan rynnin eteenpäin kun näin että Kiki tulee vieressä. :D Satu sano tän jälkeen et häntä pelotti, mut et onneks mua ei ilmeisesti. No läheltä piti tilanteita ei lasketa. Ja onneks agilityssä ei arvostella tyyliä!

Tän jälkeen kokeiltiin vielä leijeröintiä putken takaa hypylle. Satu palkkas Kikin lelulla kun se lähti hyppyyn. Ei ollut muuten helppoa saada sitä lähtemään leijeröintiin, sillä jos olin itse vähänkin putken kohdalla niin sinne putkeenhan se meni, kun kerran mun rintamasuunta osoitti sinne. Sitten kun sain otettua muutaman askeleen putken ohi ja tein kädellä ison kaaren lähti Kiki hienosti hypylle. Tässä videolla aletaan olemaan molemmat jo melko väsyneitä. Kompastun putken painoonkin..
Mitä näistä treeneistä opimme? Mieti ihan oikeasti tarkkaan minne se rata jatkuu ja valitse järkevät ohjauskuviot seuraavien esteiden kannalta. Medeissä kuulemma kilpajuoksulla pärjää, joten jos ei ole aivan varma leijeröinneistä sun muista niin kilpajuoksu kunniaan. Edelleen ohjaajan pitäis harjoitella niitä kovassa vauhdissa tehtäviä valsseja..

P.S. Kiki kävi hierottavana ja nyt kyllä täytyy sanoa että Kiki on kehittynyt vaan hyvään suuntaan. Viime kerralla oli jotain jumituksia lannerangassa, ja hierojan mielestä pitkä selkä voi kyseisiä jumeja aiheuttaa. Tällä kerralla ei ollut mitään jumeja, ehkä vähän kireyttä takajalan lihaksissa, mutta toki oltiin juuri oltu mökillä ja Kiki oli liikkunut paljon. Hieroja oli oikein tyytyväinen Kikin kroppaan ja lihaksiakin se on kuulemma saanut lisää. Uiminen ja vapaana juokseminen taitavat olla ne avainsanat tässä. Mahtavaa tietää Kikin kestävän 3 kertaa viikossa treenaamista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti