lauantai 13. heinäkuuta 2013

Trkmanin tapaan

Ostettiin treenikavereiden kanssa muutamia Silvia Trkmanin videoita ja tarkoituksena olis niistä jotain temppuja opettaa koirille. Ai miksi? No Strength, balance and coordination. Lisäksi Kiki kyllä tykkää tehdä ihan mitä vaan. Aivopähkinät on hyviä. Olin jo aiemmin naksuttelulla saanut Kikin laittamaan kaikki neljä tassuansa muovikoriin. Nyt sitten pitää siirtyä aina asteittain pienempään ja pienempään laatikkoon. Tavoitteena ehkä ruokakuppi tai pakasterasia? Sen kokoiseen astiaan jos Kiki sais kaikki neljä tassuansa ja pysyisi vielä tasapainossa, niin siinä olis jo haastetta.

Temppuja 1

Temppuja 2



Eilen pyöräiltiin Haukilahden Paviljonkiin. Kiki on juossut pyörän vieressä viimeksi viime kesänä. Voisin harrastaa Kikin kanssa pyöräilyä, jos läheiset tiet olis pelkästään hiekkateitä. Asfaltilla en raaski juoksuttaa sitä. Alkuhaparoinnin jälkeen pyöräily Kiksun kanssa sujui oikein mallikkaasti. Onneksi sillä on hyvin iskostunut mieleen käskyt "reunaan" ja "mennään". Niillä pääsee jo aika pitkälle pyöräillessä. Risteyskohdat aiheutti pientä päänvaivaa, varsinkin jos olis pitänyt risteyksessä vaihtaa Kiki pyörän toiselta puolelta toiselle puolelle. Helpompi vaan rullata sitä samaa reunaa koko ajan. Kikillä oli muuten kauhea kiire - se kun tiesi, että mennään koirarantaa kohti! Yritin hillitä sen vauhtia raviksi ja lähes koko matka päästiinkin ravilla. Aika makeeta lennokasta ravia sieltä tuli. Hiekkatiellä annoin sen laukatakin. Kikin vauhti hyytyi vasta kun pyöräiltiin rannan ohi. Se oli sitä mieltä että sitä on nyt huijattu ja pahasti. Käytiin ensin Paviljongissa syömässä ja sen jälkeen Kiki pääsi pikaisesti uimaan. Tai lähinnä kastautumaan, mutta sekin osoittautui huonoksi ideaksi, kun tikkien kohdalta alkoi taas vähän tihkumaan verta. Eihän siitä muuten verta tulis, kun on hyvin kuivunut, mutta tietenkin märkä koira haluaa ravistella.. Tikit otan pois ehkä sittenkin vasta huomenna. Nyt on muuten melko väsynyt koira pyöräilyn ja yleisen seurustelun jäljiltä. Aika myöhään meni tuo kotiin paluukin..

Mitä videonkäsittelyohjelmia teillä on käytössä? Olen niin kyllästynyt kun youtube ei enää löydä mun videoita, enkä saa niitä upotettuina tänne. Vinkkejä hyvistä ja helpoista videonkäsittelyohjelmista otetaan kiitollisena vastaan!

2 kommenttia:

  1. Missä muodossa sun tiedostot on? Ja miten youtube ei tunnista niitä? Testasin nopsaan tuolla ensimmäisellä temppuvideolla mä sain sen kyllä ihan ongelmitta upotettua omaan blogiini.

    Mun kamerasta tulee .mov ja puhelimesta jotain .mp4 tiedostoja, jotka ensin käyvät läpi Pazera Free MOV to AVI Converterin joka tekee niistä avi tiedostoja ja sen jälkeen muokkaan (lähinnä yhdistän/lyhennän) windows movie makerilla. Vanha "kunnon" läppäri ei suostu muita ohjelmia pyörittämään ja tuolla saa pakolliset jutut tehtyä ihan ok.

    VastaaPoista
  2. Youtuben ja blogin yhteistyö toimii välillä, kun etsin blogin kautta youtubesta omia videoita, niin se ei ole viime aikoina löytänyt niitä. Ilmoittaa vaan että omia videoita ei löydy. (Eikä löydä jos haen kikkiäisellä kaikkia videoita..) Aiemmin on toiminut ja joillain muillakin on tämä ongelma. Täytyy kokeilla onnistuisko jos lisään videot mun säpolla, kun nyt laitan tolla kikkiaisella.. (Vähän aikaa sitten tuli se muutos ja halusin pysyä kikkiäisessä, nyt mulla on sitten kaks tiliä jostain syystä..)

    Mun kamera tallentaa videot .mts. Kepo sai kun saikin toimimaan Windows movie makerin, vaikka sen ei pitäis vistassa toimia. Jonkun converterinkin se hommas, mut kokeillaan noita mitä sä ehdotit. Kiitos vinkeistä. :)

    VastaaPoista