sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

putki-puomi erottelua + videot koirien vaihdosta

Erottelutreeniä olin odottanut innolla! Ei ollut mitään käsitystä, miten koiran saisi valitsemaan kartturin haluaman esteen. Tai tietenkin se, että jalat on menossa sinne minne sen koiran haluaa. Kuivaharjoiteltiin hyvä tovi, että miten vartaloa kääntämällä ja KÄVELEMÄLLÄ tehdään rytmin rikko ja siitä ohjataan koira ensin putkeen kädellä ja jalkojen suunnalla. Puomille ohjataan taas jalkaterät puomin suuntaan ja ilman käsiä. Teoriassa ok ja selvä. No tehtiin siinä pieni ratapätkä josta sitten putki-puomi erottelulle. Ja ei se ollutkaan selvä juttu. Vaikeinta oli käveleminen. Miten agiradalla voisi kävellä? Aivan liian vaikeeta. Mukamas on aina kiire, vaikkei olekaan.. Ensimmäisellä kerralla en tehnyt juuri mitään, tai ehkä käänsin ylävartaloa, mutta en jalkoja, joten puomillehan Kiki sitten rykäs. Sitten mun piti harjoitella ristiaskeleiden ottamista, jotta sain oikeasti sen rytmin rikottua. Enkä vieläkään osannut kävellä... Tässä välissä nähtiin mitä kummallisempia kuvioita, kun Kiki kiemurteli mun kääntyillessä eikä tiennyt ollenkaan minne mä sitä ohjasin. Tulipa ainakin opittua kantapään kautta. :) Olishan se liian helppoa eikä niin opettavaista jos menis kerralla putkeen. Tässä Kiki menee puomille, kun en anna selviä vinkkejä. Ja oon myöhässä.. Lisäksi harjoiteltiin takaakiertoa merkkauksineen. Että käsi vetää ison kaaren vetäen koiraa perässään. Näitä juttuja mitä pitää taas harjoitella itsekseen.
Onnistunut yritys

Sitten mä vielä harjoittelin sitä kävelyä. Koira alkaa olla jo super väsynyt.

Oli taas niin hauskat treenit! Meitä oli vaan kolme joten aikaa riitti. Tehtiin näitä juttuja ennen vielä keppejä. Sain ohjeeksi laittaa nyt verkot / ohjurit hetkeks takas, jotta pystyn itse juoksemaan ja vaikka heittämään lelun valmiiks eteen ja Kikin tehtävä on jatkaa keppejä vaikka mitä tapahtuis. Siksi siis verkot tai ohjurit hetkeks takas.

Kevään möllikisoissa sain luvan mennä kisaavien rataa, että päästäis harjoittelemaan keinua ja keppejä radalla.

Pitäis kai tässä kevään mittaan mennä match show`hun harjoittelemaan näyttelyjuttuja. Että pääsis sitten virallisiin näyttelyihin hakemaan sitä H:ta. Virallisiin ehkä joskus talvella kun on turkkia. Kesällä tulee kuitenkin ihan mukavuussyistä pidettyä turkkia lyhyenä.

Koirien vaihdossa mä sain tiimikseni Jekku-russelin. :) Toinen on niin pieni.


Tässä Laura menee Kikin kanssa. Ja huomattavaa on, että mä tein saman ohjauksen Jekun kanssa tokalle putkelle, josta Jekku ei mennyt putkeen, mutta tässä Kiki menee.

2 kommenttia:

  1. hehe, huomaa kumpi koira on tottunu lukee melkeenpä pelkästään jalkoja :D

    VastaaPoista
  2. Jalkojen lukeminen on Kikin vahvin puoli :). Johtuisko siitä et vakiohjaaja on niin käsi käsiensä kanssa ;). Ei ne heilu vaikka luulee heiluttavansa.

    VastaaPoista