tiistai 30. huhtikuuta 2013

Piippaava himouimari

Aina koirauimalaan mennessä Kikistä kuoriutuu malttamaton piippaava otus. Se ei vaan voi käsittää miksei altaaseen pääse heti! HETI! HETI! Ei jaksa odottaa, ei voi odottaa... Piip PIIP! Sitten kun sinne altaaseen pääseen, niin ei ole enää mitään ongelmaa. Tän mä vielä kestän, sillä ei se missään muualla samaan malliin piippaile, niin en jaksa tehdä siitä ongelmaa. Agilitytreeneissä tai kisoissa hermoja ja keskittymiskykyjä Kikkiäisellä onneksi riittää, se on hyvä se! Oltiin siis keskiviikkona uimassa ja tällä kertaa Kiki hyväksyi takaboksiin seurakseen Kaapon. Kyllä - takaboksin herruus on muuttumassa hiljalleen tarpeen vaatiessa jaetuksi herruudeksi. Näköjään tutut koirat on tarpeeksi hyviä kavereita ja ne saa matkustaa Kikin kanssa.

Vapun kunniaksi käytiin tekemässä heti aamusta omatoimitreenit Sporttiksella. Ohjelmassa oli putki-puomi erottelut, jotka meni ihan kivasti muutamien epäonnistuneiden suoritusten jälkeen. Pystyin jopa tekemään niin, että lähetin Kikiä välillä itseäni lähempään päähän putkea ja välillä kauempaan. Ei tää vielä varmaa ole, mutta jatketaan harjoituksia.

Ihan alussa Kiki meni kepit omatoimisesti oikein. Satuin siis kävelemään keppien vierestä ja sinnehän se koira meni, ja oikein hienosti menikin. Palkaksi lensi lelu. Tein keppejä lähettämällä kauempaa, ja sitten hölkkäsin Kikin rinnalle. Hyvin se kesti tämänkin! Jau! Molemmilta puolilta siis hölkät Kikin vieressä. Ja hypyn kautta siis mentiin kepeille. Eilen tein meidän kerrostalon pihalla niillä kuudella kepillä kauempaa lähetyksiä, ja ensin Kiksu jäi vähän ihmettelemään. Sitten se sai homman nimestä kiinni, kun kepo oli palkkaajana heittämässä lelua keppien jälkeen. Tässäkin on siis kehitystä tapahtunut. Aiemmin Kiki ei olis kestänyt palkkaajan seisomista keppien jälkeen, vaikka se palkkaaja ei olis sille kertaakaan heittänyt mitään lelua. Nyt sillä oli hienosti suunta eteen, eikä todella tuijotellut palkkaajaa, vaikka varmasti tietää, että sieltä se lelu sitten lentää.

Tulipa sitten samalla harjoiteltua häiriössä keppejä ja muutakin treenaamista. Ei näyttänyt Lauran ja Rokin tekeminen häiritsevän Kikiä, kun ei ollut piippaavia leluja tai hihkumusta koiran palkitsemiseen. Tollasta se kestää hyvin, että toiset tekee rauhassa ja sitten kun me tehdään tarpeeksi vauhdikkaita juttuja, niin ei kerkeä miettiä toisen koiran lelujen varastamista tms..

Illalla sitten vapun viettoon ystävien luo. Kiki pääsee mukaan. Mahtaa olla väsynyt illanvieton jälkeen, kun on vielä alla eilinen uinti ja tämän päivän treenit metsäpyrähdyksineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti