perjantai 26. huhtikuuta 2013

Koiravalokuvausluento ja treeniä

Nani Härkönen kliks järjesti luennon koiravalokuvauksesta. Nani järjestää siis Kuono ja Tassu koiravalokuvauspäiviä. Ehkä Kikikin joskus pääsee Nanin kameran eteen.. Muutamia seikkoja, jotka jäi mieleen ja joihin olen ajatellut itse kiinnittää huomiota.

- Opeta koira pysymään paikoillaan!



-Minkä tyyppistä valo on – paistaako suoraan, pilviverhon läpi. -> paras valo aamu- ja iltahämärässä kun aurinko on nousemassa/laskemassa, jolloin se paistaa matalalta
-Vastavaloon kuvaaminen vaatii harjoittelua. Turvallisinta on asettaa kohde valonlähteen eteen (kokeile ikkunan edessä kuvausta – tasoittaa ihoa jne.)
-Kuvaa koira niin, että metsänreuna on taustalla. Tumma tausta antaa kontrastia
-Paras kuvauskeli on puolipilvinen sää. Hakeudu varjoon auringonpaisteella
-Valon määrää rajoitetaan suljinajalla, jos on paljon valoa


-Ohjaavat linjat – mihin katse kiinnittyy: tiet, polut, puut ym. Eivät saa katkaista kuvattavaa nivelten kohdalta. Myöskään horisontti ei saa katkaista kuvattavaa.

Toisto / rytmi
-valopylväät, puistonpenkit, kivet
- aseta koira toistuvien asioiden eteen / lähelle


Kameran ruudun voi jakaa 9 ruutuun. (Joissain kameroissa saa laitettua säädöistä). Ruudut muodostavat 4 leikkauspistettä -> tärkeät asiat leikkauspisteisiin, esim. katse.

Suunnittelu, siivous, somistus
-Siivoa oksat, risut yms. jo ennen kuvan ottamista pois. Vie aikaa poistaa ne kuvasta..
-Taustalla ei saa olla hälyä

 Vinkki: Laita koiran etujalat kaatuneen puunrungon / kannon päälle, se antaa ryhtiä, kuvaa siinä


Liikkuvaa koiraa kuvatessa tarvitaan vähintään 1/500 nopeus.

Eli tässä jotain. Nyt vaan kamera mukaan ja metsään.  Tuosta listasta puuttuu apukädet, lelut, namit ja koiran huomion saamiseksi esim. pilli tai jotain rapisevaa. Voisi kyllä joskus ihan suunnitella ottavansa kuvia ja etsiä hyviä paikkoja. Muutamia hyviä kohtia tulee kyllä jo mieleen metsälenkin varrelta. 


Torstaina oli taas itsenäiset treenit ja olin suunnitellut tekeväni puomia vauhdilla, sekä 4 keppiä vaikeuttaen hieman sisäänmenokulmia. Kiki pursusi energiaa ja osoitti sen haukkumalla mulle ja lelulle. Hetken odotin, että se kokoaa itsensä ja sitten alettiin tekemään. Vedätin puomilla niin, että juoksin lujaa koko matkan ja vielä paljon ohi. Kiki jäi tosi hienosti kontaktille. Palasin aina palkkaamaan sitä, sitten kävelin pidemmälle ja vapautin vasta sieltä. Hyvin toimi. Tuli hyvällä vauhdilla ja jäi kontaktille. 

Keppejä kokeilin neljällä niin, että laitoin ekaan väliin ohjurin ja ohjasin Kikin keppien vasemmalta puolelta tiukasta kulmasta niille. Se tajus homman nimen ja muutamien kertojen jälkeen jätin ohjurin pois ja edelleen homma toimi. Olen niin iloinen keppien edistymisestä! Homma toimii (kop kop) ja Kikin taidot kehittyy! 

Muutamat keinut tehtiin myös, eikä siinäkään mitään ihmeellistä. Pidin targettia vielä edessä, kun ei oltu vähään aikaan tehty keinua, mutta ei sitä olis kyllä joka kerta tarvinnut.

Muuten sitten humputeltiin ja mentiin niitä esteitä mitä siellä nyt sattui olemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti